καλησπέρα, οπως ειπαν και παραπανω και εμενα μου ετυχε σε Ε11 βεβαια, να εχω διαρροη βαλβολας απο τα ημιαξονια του σασμαν και απο τα 2 λογω μεγαλου τζογου διαφορικου μαζι με κραδασμους κτλ. Eυτυχως ειχα κρατησει ενα σασμαν και το ειχα καβατζα.
Τωρα ομως πλεον και εγω εχω διαρροη λαδιου αναμεσα σε σασμαν και κινητηρα, να πω οτι εκτος αυτα τα 2 σημεια που ειπαμε, δλδ φλαντζα στροφαλου πλευρα σασμαν, και τσιμουχα σασμαν, μπορει να ειναι ακομα και απο την φλαντζοκολλα στο καρτερ προς εκεινη την πλευρα.
Αυτο που πρεπει να διαπιστωθει ειναι τι λαδι ειναι.
Στο δικο μου ακομα εχω αμφιβολιες τι ειναι, επισης αναλογα τον καιρο μειωνεται ή αυξανεται η διαρροη αλλα οχι τρομερα.
Εγω προτεινω να μην βιαστεις πολυ δες τα εξης.
1. Το λαδι κινητηρα τι χρωμα εχει?
2. Η βαλβολινη σου τι χρωμα εχει?
Οταν ειναι καινουρια και τα 2 εχουν ΙΔΙΟ χρωμα!
Και τελος κοιτας τις σταθμες, αν εχει διαρροη θα κατεβαινει και η σταθμη.
Εγω στο δικο μου τσεκαρω συχνα, μονο το λαδι του κινητηρα κατεβαινει.
Επισης οταν μαυριζε πριν κανω αλλαγη η διαρροη ειχε μαυρισμενο λαδι και δεν μυριζε βαλβολινη αμα το επιανα με το χερι να το μυρισω.
Επειδη θελω και συμπλεκτη οταν τον αλλαξω θα αλλαξω και φλαντζα στροφαλου και φλατζοκολλα στο καρτερ. Και θα ριξω και μια ματια στο σασμαν αν φαινεται κατι εκει που λεμε.
Δεν ειναι μονο 2 οι τσιμουχες σε καμια περιπτωση, εχει στον αξονα που βγαινει για τον συμπλεκτη σιγουρα εκει, αυτη λεμε οτι χανει δλδ, και εχει και στις εξοδους απο την αλλη πλευρα που ειναι το καπακι στο πλαι και ειναι η 5η ταχυτητα και η 6η αν εχουμε 6ταχυτο σασμαν. Βασικα ειναι ρουλεμαν εκεινα, μηπως γιαυτο δεν τα λενε για τσιμουχες δες και βιντεο απο το δικο μου σασμαν
https://www.youtube.com/watch?v=wAmpT0ynOaA αλλα ετσι ειναι πανω κατω ολα.
Και πες οτι μπαινεις στην διαδικασια να το ανοιξεις, τα ρουλεμαν θα μεινουν τα ιδια?
Μπορεις να το ψαξεις κιολας
www.toyodiy.com πρεπει να γραφτεις για να δειχνει τα σχεδια ειναι δωρεαν.
Η αντιπροσωπεια θα σου αλλαξει τα φωτα παντως....δεν ξερω αν αξιζει να ασχοληθεις με το σασμαν ή να παρεις ενα αλλο μεταχ.
Φιλος που αλλαξε ρουλεμαν σε Toyota εσκασε πανω απο 800 ευρω και τελικα ειχε προβλημα σε ενα χρονο και κανανε το κινεζο, πηρε αλλο μεταχ μετα!!!
Για ανταλλακτικα σε διαφορες μαρκες δες εδώ
www.onparts.gr για μαρκα θα προτεινα Exedy μονο ή Aisin που πρεπει να είναι και ο μαμα. Αλλα αν τα παρεις από αλλου σαφως είναι ποιο φτηνα από την Toyota.