Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
πίσω βοηθητικά ελατήρια
Παλιά 15-01-17, 11:22
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
πίσω βοηθητικά ελατήρια

καλημέρα! χτες που ήμουν στον φίλο μου τον μηχανικό για να φτιάξουμε τις διαρροές λαδιου που ειχα πει απο φλαντζα στροφαλου και αντλιας λαδιου, ειδα κατι ελατηρια που ειχε εκει της MAD και μου ειπε οτι αμα τα βαλεις αυτα πισω δεν χαλανε σχεδον ποτε τα πισω αμορτισερ! ΔΕΝ ειναι για χαμηλωμα και μπαινουν μονο με μαμα ελατηρια οχι αμα εχουμε χαμηλωμα και δεν υπαρχει λογος αλλωστε τοτε!!!
ειναι αυτα στην φωτο παρακατω εκεινα ηταν ποιο ισια. Μπαινουν μονο πισω απ οσο μου ειπε και διαβασα και αλλου.
http://www.autotec.gr/elatiria-voith...power-mad.html
Η τιμη που μου ειπε, ειναι καμια 80αρια ευρω, δεν ξερω αν τοσο κανουν ή ειναι τιμη για μενα αυτη.
Αξιζουν εχει δοκιμασει κανεις? μου ειπε ομως οτι δεν σηκωνεται το αμαξωμα ποιο ψηλα παρα μονο αμα το φορτωνεις μενει στο ιδιο υψος, ή αν εχεις ρυμουλκουμενο.
Το ερωτημα ειναι εχει διαφορα σε κρατηματα? σε αισθηση, σταθεροτητα?
γιατι τωρα εχω koni sport με μαμα ελατηρια και ειναι σαν να καθεται ποιο κατω ο κολος απο την μουρη. Τα εχω επισκευασει ομως και εχουν competition βαλβιδες και ειναι ΠΑΡΑ πολυ σκληρα! μιλαμε σε δρομο με λακουβες πχ Θηβων πρεπει να πεταγομαι απο το καθισμα και οχι δεν κανω πλακα!!! αφου σκεφτομαι να τα παω να τα κανω σαν μαμα παλι....
οταν θα παω για επισκευη τα μπροστινα (εχουν κλεισει 4+ χρονια) θα παω και τα πισω να τα κανω σαν τα μαμα koni sport.

και 2 επεξηγητικα βιντεος :
https://www.youtube.com/watch?v=HWqzddX82Ow
https://www.youtube.com/watch?v=OnBH1AnK1Jc

Εχει εμπειρια κανεις απο τετοια?

Y.Γ μπορει να βγαζουν και αλλες μαρκες δεν ξερω, εγω ειδα τα MAD, αν ξερει κανεις για αλλα ας γραψει!

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  5181.jpg
Εμφανίσεις:  32
Μέγεθος:  76,5 KB  

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 05-02-17 στις 20:05.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-17, 09:54
NikiforosGT Offline:
Moderator

Καλημερα! τελικα ρωταω για αυτα εδω και ειχε ο γαμπρος μου στο προηγουμενο αμαξι! επειδη το φορτωνε λογω δουλειας χαμηλωνε πολυ πισω, οταν εβαλε αυτα ουτε 1cm δεν χαμηλωνε και δεν χαλαγαν τα πισω οπως πριν!!! βασικα αντεχαν περισσοτερο απο τα μπροστινα! γενικα μου τα συστηνει ανεπιφυλακτα! αξιζουν ακομα και αν απλα βαζεις πισω αλλα ατομα, αλλα εχεις και διαφορά σε κρατηματα και ευσταθεια συμφωνα με τα λεγομενα του.....

επειδη τα koni sport πισω τα επισκευασα και ο μαστορας (koniservice.gr) εβαλε competition βαλβιδες και εχω σπασει απο τους καλους δρομους της Αθηνας τα αντερα μου και το στομαχι μου, θελω να βαλω πισω τα AGX που εχω στην ακρη και αυτα τα ελατηρια και οταν με το καλο χαλασουν τα μπροστινα (πανε για 5 χρονια τωρα και πανω απο 40.000χλμ αν θυμαμαι καλα) τοτε θα στειλω και τα πισω Koni για να τα κανει σε μαμα setup.
Βεβαια Δευτερα περασα ΚΤΕΟ και τα εβγαλαν καλυτερα απ' οτι πριν 2 χρονια!!! μαλλον επειδη τα εχω τερμα σκληρα τωρα.
Τερμα μαλακά τα εχω με μαμα ελατηρια και ειναι σανιδια!!! τα μπροστινα τα εχω τερμα σκληρα με ελατηρια απο 4AGZE και παλι ειναι ποιο μαλακά απο τα πισω!

Συντομα οταν τα παρω θα σηκωσω και φωτος για οποιον ενδιαφερεται.
Αν φτιαξει ο καιρος λιγο και δεν βαριεμαι θα το κανω μονος μου στο εξοχικο κανα ΣΚ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 27-01-17 στις 09:59.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-02-17, 19:55
NikiforosGT Offline:
Moderator

καλησπέρα! τελικα σημερα το εκανα το εγχειρημα!
εχουμε και λεμε, για οποιον θελει να το κανεις μονος του, θελει δευτερο ατομο υποχρεωτικα για οταν πατε να βαλετε πανω παλι το αμορτισερ πρεπει καποιος να κοιταει στην τρυπα της βασης του θολου να σας καθοδηγει που θελει για να κεντραρει.
Εγω επειδη εκεινη την ωρα δεν ειχα, το ενα το μαζεψα με κατι που εχω φτιαξει να το δειτε μετα στις φωτος, ομως παλι θελει καποιον τελικα να βιδωσει την βιδα στο κεντρο, η ιστορια αυτη μου εφαγε πολυ ωρα και πολλα καντιλια.....
στο δευτερο δεν εκανα 20 λεπτα στο βγαλε-βαλε!
Για να τα βγαλω απλα ξεβιδωνω την βιδα στο κεντρο της βασης του θολου και κρεμαει και τα βγαζω δεν θελω να μαζεψω ελατηρια.
Για να μπουν κανω το αναποδο δλδ βαζω το κατω μερος και μετα σηκωνω με υδραυλικο γρυλο σιγα σιγα να μπει στην τρυπα και με την δυναμη του γρυλου μαζευω τα ελατηρια.
Στα μπροστινα δεν γινεται επειδη εχουν ρουλεμαν και γρασα κτλ και γλιστρανε, να τα βγαλουμε οπως τα πισω μπορουμε ομως!
Δεν ειναι υποχρεωτικη η χρηση μπουλονοκλειδου γινεται και με τα χερια οπως εκανα παλια, εγω μονο βγαζω βιδες με αυτο, και τις βιδωνω με το χερι μην κοψει σπειρωματα γιατι ειναι παρα πολυ δυνατο.
Τελικα εβαλα πισω τα KYB AGX που ειχα στην 4η σκαλα σκληροτητας, το αμαξι οπως θα δειτε ψηλωσε λιγο 1-2cm νομιζω αλλα εμενα μου φαινεται αρκετα στο ματι.
Στα κρατηματα απλα επαθα ΣΟΚ!!!!!! ειναι σχεδον ιδια ή με αμελητα διαφορα με τα koni sport και με competition βαλβιδες μεσα!!!!
η ανεση σε κορυφαια επιπεδα! δλδ πεφτω σε φρεατιακια, λακουβιτσες κτλ και δεν τα καταλαβαινω καλα καλα, ενω πριν εσπαγα τα αντερα μου και το στομαχι μου με τα κονι (τονιζω πως ειχαν γινει επισκευη με competition βαλβιδες) και ηταν παρα παρα πολυ σκληρα με μαμα ελατηρια και τερμα μαλακα και δεν εγερνε το αμαξι καν!!!
τα AGX πισω δοκιμαστηκαν σκετα τον Ιουλιο 2016, σε σχεση με σημερα δεν παιρνουν κλισεις!!!
δοκιμες εγιναν με τα κονι στον Διονυσο οταν πηγα εξοχικο και τωρα που γυρισα σε ιδια διαδρομη παλι με πολλα ζορια σε στροφες αναβαση και καταβαση.
AAA!! oταν βαζουμε τετοια τα bump stops τα βγαζουμε, αυτα εχουν δικα τους!
Τα προτεινω σε ολους ανεπιφυλακτα! αξιζαν με τα 1000!!!!
προσοχη κανουν ΜΟΝΟ για ελατηρια ΜΑΜΑ υψους ΟΧΙ χαμηλωματος!
καλα σε φορτωμα δεν καταλαβαινουν!!! δεν το πιστευα!!!!
ξεχασα να πω οτι αμα το κουναω το αμαξι δεν γερνει οπως γινοταν και πριν με τα κονι.]
Επισης απο την θεση του οδηγου ειναι αισθητη η διαφορα οτι ψηλωσε το πισω μερος, τωρα μου αρεσει περισσοτερο!
και φωτος (στην πρωτη ειναι με τα βοηθητικα και πισω kyb AGX) στην τελευταια ειναι με koni sport χωρις βοηθητικα πισω ελατηρια.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 06-02-17 στις 07:37.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-03-17, 10:08
G6 john Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: corolla g6 1400 vvti
Περιοχή: Αθηνα
Δύναμη Σεβασμού: 174
G6 john είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλη σου μερα φιλε μου ελλατηρια μαμα μηπως ξερεις που μπορω να βρω?το εχω παρει μεταχειρισμενο με κατι HR χαμηλωματος,λιγο χαμηλωμα το πρωτο σταδιο,ετσι το ειχε ο αλλος κι εγω αλλαξα αμορτισερ μονο εβαλα κατι kayaba αλλα τα απλα.Το προβλημα μου ειναι οτι κοπανιεται στο παραμικρο,στο δρομο και επειδη κι εγω φορτωνω πισω καθεται σαν βλακεια.Θελω να το σηκωσω σε μαμα υψος και να βαλω και τα βοηθητικα οπως λες οτι κανουν δουλεια.Τα AGX να υποθεσω ειναι ακριβα ετσι?εγω εν τω μεταξυ εχω το G6 με τα αλλα φαναρια μπροστα αλλα νομιζω οτι δεν εχουν διαφορα.Τα βοηθητικα ποσο τα πηρες?και που τα βρισκουμε?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-03-17, 15:20
Το avatar του χρήστη Fanis
Fanis Offline:
Administrator

Μοντέλο: LEXUS IS 200
Περιοχή: Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός
τα εχω βαλει σε πολλα corolla που τα εχουν για εργατες με πολυ καλα αποτελεσματα ..

θα τα βρεις εδω

http://boukisautoparts.gr/proionta

Η διαφορα μεταξυ ενος αντρα και ενος παιδιου ειναι......το μεγεθος των παιχνιδιων..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-03-17, 22:37
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από G6 john Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλη σου μερα φιλε μου ελλατηρια μαμα μηπως ξερεις που μπορω να βρω?το εχω παρει μεταχειρισμενο με κατι HR χαμηλωματος,λιγο χαμηλωμα το πρωτο σταδιο,ετσι το ειχε ο αλλος κι εγω αλλαξα αμορτισερ μονο εβαλα κατι kayaba αλλα τα απλα.Το προβλημα μου ειναι οτι κοπανιεται στο παραμικρο,στο δρομο και επειδη κι εγω φορτωνω πισω καθεται σαν βλακεια.Θελω να το σηκωσω σε μαμα υψος και να βαλω και τα βοηθητικα οπως λες οτι κανουν δουλεια.Τα AGX να υποθεσω ειναι ακριβα ετσι?εγω εν τω μεταξυ εχω το G6 με τα αλλα φαναρια μπροστα αλλα νομιζω οτι δεν εχουν διαφορα.Τα βοηθητικα ποσο τα πηρες?και που τα βρισκουμε?
καλησπέρα, και εμενα τα μαμα ειχε στην αρχη οταν αγορασα την corolla χαμηλωμενο με eibach 3,5cm και μου χαλασαν πολυ γρηγορα τα αμορτισερ και κοπανουσε.
Για να το σηκωσεις σε μαμα υψος πρεπει να βρεις και τα κανονικα μαμα ελατηρια ομως. Αν δεν εχεις βγαζει η MAD σε καλη τιμη.
Τα βοηθητικα αυτα θελουν μαμα ελατηρια σε υψος δεν ειναι για χαμηλωμα δεν κανουν οπως λενε.
τα AGX τα ειχα παρει το 2008 650 ευρω. Τωρα τα εχω δει και ακριβοτερα και το 2011 η Toyota μου ειπε 830 ευρω!!!!! πλακα κανει!!!!
εχω βαλει koni sport που τα πηρα 460 ευρω και τα εβαλα εγω.
Οχι τα αμαξια ειναι ιδια στην αναρτηση.
Αν θυμαμαι καλα 80 ευρω τα πηρα αλλα ειναι τιμη απο φιλο μηχανικο δεν ξερω ποσο εχουν κανονικα.
Δεν τα εμπορευεται κανονικα τα εφερε ειδικα για μενα.
Κοιτα εκει που σου ειπε ο Φανης.
ειμαι πολυ ευχαριστημενος εγω απο τοτε που τα εβαλα! ειναι απλα απιστευτα και μεγαλη διαφορα και σε κρατηματα στο πισω μερος.
Ομως ψηλωσε παραπανω απο οτι με τα μαμα ελατηρια μπορει και 2cm αλλα μου αρεσει δεν με πειραζει εμενα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-03-17, 10:45
G6 john Offline:
Μικρό Μέλος

Καλημερα,σε ευχαριστω για την απαντηση.Μαμα ελλατηρια (Toyota)εννοω ειναι δυσκολο να βρουμε υποθετω,ψαχνω,ρωταω αλλα τιποτα.Οποτε τα Mad που λες στο μαμα υψος μηπως ειναι πιο σκληρα και κοπαναει?και αμορτισερ προτεινεις AGX δηλαδη,αυτα επισκευαζονται?Ξερεις καπου να απευθυνθω για τα Mad να ρωτησω?

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Fanis Εμφάνιση μηνυμάτων
τα εχω βαλει σε πολλα corolla που τα εχουν για εργατες με πολυ καλα αποτελεσματα ..

θα τα βρεις εδω

http://boukisautoparts.gr/proionta
Φανη σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση και σορρυ για την καθυστεριση μου να σου απαντησω,κεκτημενη ταχυτητα ειδα το κατω ποστ του Νικηφορου,θα τσεκαρω αυτο που λες.Ωστοσο βρηκα τα Mad μαμα ελλατηρια στο Νεο Κοσμο 150€ τετραδα ,πιστευω να ερθει στο μαμα υψος και μετα να δω για τα βοηθητικα,το θεμα ειναι οτι ειμαι με κατι KYB απλα και δεν ξερω τι συμπεριφορα θα εχει

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 10-03-17 στις 19:01.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-03-17, 19:04
NikiforosGT Offline:
Moderator

καλησπέρα, πριν χρονια μαλλον το 2008 ειχα ρωτησει στην Toyota για τα μαμα ελατηρια και θες να μαθεις τιμη? 100 ευρω το ενα μου ειπαν!!!!!
τα MAD ειναι σαν τα μαμα, δεν γνωριζω ποσες λιμπρες ειναι, αλλα ετσι λενε οτι ειναι ιδια και σε υψος και γενικα.
Προτεινω να τα παρεις και αμα θες και τα βοηθητικα παρε και αυτα και θα παθεις πλακα.
Μια χαρα θα εισαι με τα απλα kyb φανταζομαι λες τα excel-G, εφοσον δεν θα εισαι χαμηλωμενος θα εισαι οκ.
Ελπιζω να μην εχουν παρα πολλα χλμ ομως ε? επειδη δεν ειναι για χαμηλωμα αυτα οπως τα ultra SR, δεν αντεχουν και χαλανε γρηγορα αλλα και κοπανανε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-03-17, 20:34
G6 john Offline:
Μικρό Μέλος

Οχι δεν εχουν πολλα χλμ.καμια 15αρια χιλιαδες,οπως ειπα και στο Φανη,Νικηφορε τα βρηκα στο Νεο Κοσμο και τα παρειγγηλα 150€ και μου ειπε απο το καταστημα οπως λες κι εσυ ειναι ακριβως σαν τα μαμα.Δεν ειχα δει και το καταστημα που λεει ο Φανης, ρε γ@μωτο,και τα παρηγγειλα.Δευτερα θα τα εχω.Επειδη τα παλευω κι εγω μονος μου(πυλωτη),λεω να τα βαλω πρωτα να το δω σε συμπεριφορα και μετα να βαλω και τα μικρα.Παντως υπαρχει ο γενικος κανονας που λες κι εσυ στο μαμα υψος τα νορμαλ αμορτισερ δουλευουν καλα αν ειναι οκ,φυσικα,ειδωμεν απο βδομαδα.Επειδη φορτωνω,εχω δυο πιτσιρικια διδυμα καταλαβαινεις μπλιμπλικια σε διακοπες κι αι οχι μονο και επειδη επισης πριν το κορολλα ειχα Saxo vts καγκουρα εκεντροφορατο με bilstein,330 libs ελλατηρια top mount ρυθμιζομενα,καμπερομενο κ.λ.π.θελω να ξεφυγω απο αυτην την τραγικη κατασταση που ημουν(και μπαμπας) τωρα.αλλα εχω και τα αποθημενα μου που θελω λιγο να τα ζω.Με το κορολλα απο αναρτηση εχω ξενερωσει.Και ξερεις,δεν ειναι μονο οτι γερνει σα βλακεια,κοπαναει κιολας με τα κολοελατηρια που ειχε ο αλλος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-03-17, 13:02
NikiforosGT Offline:
Moderator

καλημερα, εγω θα ελεγα να βαλεις και τα βοηθητικα εφοσον το φορτωνεις κιολας. Δεν καθεται κατω οπως γινεται κανονικα και ετσι δυσκολα χαλανε μετα τα πισω αμορτισερ και βελτιωνει πολυ και τα κρατηματα.
Δεν ξερω ακριβως ποσο δεν θα γερνει με τα μαμα kyb γιατι εγω πισω εβαλα τωρα τα AGX, στην 1η και 2η σκαλα γερνει αλλα πολυ λιγο, στην 3η και 4η ειναι ισαξια με τα koni sport βελτιωμενα οπως ειπα με competition βαλβιδες.
Αλλα θα τα παω μαζι με τα μπροστινα που σε λιγο καιρο θελουν επισκευη ειναι τωρα στον 6ο χρονο. Γιατι τα πισω χαλασαν και τα εκανα πολυ σκληρα και τωρα με τα κρυα βαρανε τοσο πολυ που καθε μερα ειχα ναυτιες και γαστρεντερικα προβληματα.....αν ειναι δυνατον! ακομα και ο ενισχυτης μου αρχισε να κανει νουμερα απο ψυχρες κολλησεις και θελει παλι επισκευη.
Τα ελατηρια τα βοηθητικα μου τα εδωσε εμενα φιλος μηχανικος 80 ευρω αλλα δεν πρεπει τοσο να κανουν απεξω. Μαλλον ακριβοτερα θα ειναι.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ελατήρια απο E11 (G6) σε E12 Vasilis G6 TOYOTA COROLLA 111(G6) 2 26-04-15 23:15
Εργοστασιακά ελατήρια ee111 gemal TOYOTA COROLLA 111(G6) 4 08-01-14 16:38
Αμορτισέρ-Ελατήρια G6 Fanourious TOYOTA COROLLA 111(G6) 7 27-07-11 22:32
Ελατήρια για g6 jethro tull TOYOTA COROLLA 111(G6) 6 27-10-07 18:22
Ελατήρια anbis SUPPORT 1 19-01-07 23:57

Page generated in 0,19681692 seconds (84,99% PHP - 15,01% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:26.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com