Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Ανταπτορας σε OBDII? Θα δουλευει;
Παλιά 29-12-16, 03:50
Shadowjump Offline:
Μικρό Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 197
Shadowjump είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Ανταπτορας σε OBDII? Θα δουλευει;

Καλησπερα. Ειχα παρει πριν καιρο ενα OBDII Scanner για ενα αλλο αμαξι και δουλεψε μια χαρα.

Σκεφτηκα λοιπον να δω αν γινεται να μπει στο δικο μου, στρογγυλοφαναρο, το οποιο εχει το διαγνωστικο μεσα στον χωρο του κινητηρα.

Βρηκα μετατροπεις απο 22pin σε OBDII, αλλα η ερωτηση μου ειναι, θα μπορει να διαβαζει τις πληροφοριες το σκανερ ή οχι; Ξερει κανεις;

Ευχαριστω πολυ και χρονια πολλα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-12-16, 09:51
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
καλημερα, χρονια πολλα. Αν εχεις την στρογγυλοφαναρη ΠΡΙΝ απο το 2000 δλδ τοτε οχι δεν δουλευει γιατι απλα δεν εχει OBD! οχι ΙΙ αλλα ουτε καν την 1η γενια! εχει ενα συστημα διαγνωσης της Τοyota που δεν εχει ουδεμια απολυτως σχεση με τα OBD!
δες το σχετικο θεμα το εψαχνα πολυ καιρο http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=18620
μην μπερδευτεις απο τα πρωτα ποστς νομιζα και εγω οτι εχει! δες και στο #19 και μετα.
Οι θυρες OBD ειναι απο το 2000 και μετα, δλδ στις corolles απο τις facelift εχουν ολες ποιο πριν δεν εχουν.
Στα ποστς 22 και 23 εχω και φωτος απο ειδικο προγραμμα για διαγνωστικα που δειχνει και τις φυσες πως ειναι και που ειναι να δεις τις διαφορες.
Επισης για ολα τα παραπανω εχω ρωτησει φιλο μηχανικο που εχει ολων των ειδων τα διαγνωστικα.

Aυτα που εχουν τα Toyota πριν το 2000 ειναι το DLC δλδ Data link connector εδω τα pinnouts http://pinoutguide.com/CarElectronic...c_pinout.shtml

και εδω το obdii http://pinoutguide.com/visual/gen/car_obd2.jpg
και δεν μπορει να γινει μετατροπη γιατι δινουν τελειως διαφορετικα πραγματα ειναι θεμα εγκεφαλου δλδ.

Τι μετατροπεις βρηκες? για δωσε links να δουμε, αφου δεν ταιριαζουν τα pins σε αλλες θεσεις.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  toyota_23pin.gif
Εμφανίσεις:  24
Μέγεθος:  4,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  toyota_23pin.jpg
Εμφανίσεις:  25
Μέγεθος:  43,2 KB  

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 30-12-16 στις 12:07.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-17, 02:28
Shadowjump Offline:
Μικρό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι μετατροπεις βρηκες? για δωσε links να δουμε, αφου δεν ταιριαζουν τα pins σε αλλες θεσεις.

Καλησπερα, χρονια πολλα και καλη χρονια!

Αυτο εδω π.χ.

https://www.amazon.com/TOYOTA-OBD1-C.../dp/B00D0IK5PO

Βεβαια αν το συστημα δινει οτι να ναι σημα, τοτε οτι ανταπτορα και να βαλεις μαλλον δεν θα δουλεψει :P

Σε ευχαριστω για ολα τα λινκ! Θα κατσω να τα διαβασω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-17, 06:37
NikiforosGT Offline:
Moderator

καλημερα, αυτο που δειχνεις ειναι για κατι παλιες θυρες OBD-I που ειχαν βγει καποτε σε αλλα αμαξια ομως εκει ναι θα δουλεψει.
Καπου αμα δεις τα αναφερω στο αλλο θεμα.
Τα δικα μας και γενικα της Toyota ειδικα το δικο μας ποιο συγκεκριμενα να πω ΔΕΝ εχει OBD ετσι νομιζα και εγω, ειναι της Toyota το DLC οποτε δεν κανει καν για να κουμπωσει! μοιαζει καπως αλλα δεν ειναι.

https://en.wikipedia.org/wiki/On-board_diagnostics

OBD-I
A 1991 and later California standard. It is not a USA Federal standard. [18] The regulatory intent of OBD-I was to encourage auto manufacturers to design reliable emission control systems that remain effective for the vehicle's "useful life".[citation needed] The Diagnostic Trouble Codes (DTCs) of OBD-I vehicles can usually be found without an expensive 'scan tool'. Each manufacturer used their own diagnostic link connector (DLC), DLC location, DTC definitions, and procedure to read the DTCs from the vehicle. DTCs from OBD-I cars are often read through the blinking patterns of the 'Check Engine Light' (CEL) or 'Service Engine Soon' (SES) light. By connecting certain pins of the diagnostic connector, the 'Check Engine' light will blink out a two-digit number that corresponds to a specific error condition. The DTCs of some OBD-I cars are interpreted in different ways, however. Cadillac (gasoline) fuel-injected vehicles are equipped with actual on-board diagnostics, providing trouble codes, actuator tests and sensor data through the new digital Electronic Climate Control display. Holding down 'Off' and 'Warmer' for several seconds activates the diagnostic mode without the need for an external scan tool. Some Honda engine computers are equipped with LEDs that light up in a specific pattern to indicate the DTC. General Motors, some 1989–1995 Ford vehicles (DCL), and some 1989–1995 Toyota/Lexus vehicles have a live sensor data stream available, however, many other OBD-I equipped vehicles do not. OBD-I vehicles have fewer DTCs available than for OBD-II equipped vehicles.

δειχνει ομως να κανει http://s.hswstatic.com/gif/car-computer-diagnostic.jpg

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 03-01-17 στις 06:45.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-17, 11:29
Shadowjump Offline:
Μικρό Μέλος

Το οτι κανει, δεν σημαινει οτι και θα δουλευει :P

Μπορει απλα να ειναι για τα μοντελα απο 1996-2000 στην Αμερικη, τα οποια ναι μεν θα ειχαν OBDII, απλα δεν θα ειχαν αλλαξει την φυσα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-01-17, 22:04
NikiforosGT Offline:
Moderator

αυριο θα παω στον φιλο μου τον μηχανικο που εχει ολα τα διαγνωστικα, πιστευω να θυμηθω να τον ρωτησω και θα σου πω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-17, 11:08
Shadowjump Offline:
Μικρό Μέλος

Σε ευχαριστω πολυ!

Απο την αλλη σκεφτομαι, οτι και να κανει, οι πληροφοριες που θα εχουμε θα ειναι οι βασικες. Εγω δεν το ηθελα μονο για να βλεπω τα προβληματα, αλλα για να βλεπω και καταναλωση κλπ. Τελοσπαντων, καλυτερα που ειναι το παλιο και Ιαπονεζικο παρα το facelift και Εγγλεζικο :P
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-17, 12:12
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Shadowjump Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε ευχαριστω πολυ!

Απο την αλλη σκεφτομαι, οτι και να κανει, οι πληροφοριες που θα εχουμε θα ειναι οι βασικες. Εγω δεν το ηθελα μονο για να βλεπω τα προβληματα, αλλα για να βλεπω και καταναλωση κλπ. Τελοσπαντων, καλυτερα που ειναι το παλιο και Ιαπονεζικο παρα το facelift και Εγγλεζικο :P
καλημερα! δυστυχως τα ωραια κολπα τα κανει το OBD-II εχει προγραμματα ακομα και για android-ios και εχουν καλη φαση τυπου fast and the fourious....:Pppp
αμα θες απλα τα λαθη μπορεις να βραχυκυκλωσεις κατι κοννεκτορες, βαζεις ενα κουμπακι on-off μεσα και παιζεις με σηματα μορς (λαθων δλδ) στο ταμπλο στο λαμπακι του check engine.
Εχουν αναφερθει αυτα στο αλλο θεμα.
Στην περιπτωση μου ο ηλεκτρολογος τα εχει κανει μανταρα-αρκταμα εχω κομμενα καλωδια φυσες παρατημενες που θελω 10 χρονια να βγαλω ακρη τι δεν δουλευει και η φυσα διαγνωσης ειναι πεθαμενη.
Ενας γνωστος ηλεκτρολογος, που κανει μετατροπες μου ειπε καλυτερα να του βρω πλεξουδα καλη να μου τα φτιαξει απο την αρχη, τοσο καλα!
αμα καμια φορα στις διακοπες το καλοκαιρακι που θα ειμαι εξοχικο μερες δεν βαριεμαι μπορει να το φτιαξω εχω βρει τι θελει, απλα πρεπει να τραβηξω καλωδια απο τις φυσες πισω απο την ECU μεχρι μπροστα στην διαγνωση, φαινεται οτι καπου στην διαδρομη χαθηκαν!!!
εδω http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=18620 ποστ #9 και #10 αμα θες να δεις.

λοιπον ρωτησα και τον φιλο τον μηχανικο και λεει πως σε αυτα που δεν ειναι odb απλα διαβαζει τα σφαλματα και του λεει τι ειναι. Πραγμα που κανεις και με τα σηματα "μορς" του check engine αν ενωσεις τα καλωδια που λεω σε αλλο θεμα ΤΕ1 και Ε1 αν θυμαμαι καλα. Μερικοι βαζουν ενα διακοπτακι μεσα και τα κανει on-off ωστε να εχουν διαγνωση οποτε θελουν.
Δεν εχει δει μετατροπες λεει αλλα εφοσον αυτη η φυσα η DLC δεν κανει κατι αλλο και διαβαζει μονο τα λαθη τοτε ειναι δωρον αδωρον, ακομα και να δουλευει απλα θα σου λεει τα λαθη δεν κανει ολα αυτα τα ωραια κολπα που κανει το OBD-II και παιρνεις μετρησεις για τα παντα!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 04-01-17 στις 18:20.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ανταπτορας για οργανακια tsimakos Αξεσουάρ και Ανταλλακτικά 3 13-02-20 07:48
OBD σε OBDII Fireair ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 10 28-08-13 21:38
Ανταπτορας ipod ? klager1978 TOYOTA COROLLA E 12 3 11-05-09 22:57
ανταπτορας flowmeter urban SUPPORT 5 26-03-09 22:46
απορια με το ποσες σ.α.λ. δουλευει ρελαντι painter TOYOTA AURIS 17 27-01-09 20:50

Page generated in 0,18230891 seconds (79,88% PHP - 20,12% MySQL) with 38 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:56.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com