Καλημερα, Χρονια πολα Καλη Χρονια σε ολους με απειρα & απροβληματιστα χιλιομετρα!!
Ευχομαι να μαστε καλα να ''φταχνουμε'' τα αμαξακια μας!!!!
Πριν απο ενα χρονο βρεθηκα στην ευτυχη θεση να αποκτησω τις 17αρες του Ts Compressor.
Οσο πλησιαζει ο καιρος να τις βαλω, με προβληματιζει η επολογη των ελαστικων που απο οσο ξερω η μαμα διασταση ειναι 215/45/17.
Συνυπολογιζοντας το οτι το αμαξι φοραει D2 coilover και την ποιοτητα τω ελληνικων δρομων σκεφτομαι το ενδεχομενο να βαλω +5 στο προφιλ, δλδ 215/50/17.
Οχι οτι με το +5 θα σωθει η κατασταση, απο το περιστασιακο κοπανημα σε λακουβες,απλα καποτε πειραματικα ειχα βαλει κατι 17αρες απο mini cooper με runflat λαστιχο και 45αρι προφιλ, και φτασαν στο σημειο οι ζαντες να στραβωσουν τοσο απο λακουβες οστε να πηγαινω το πρωι στη δουλεια και το μεσημερι να θελουν ξανα φουσκωμα.Επισης τωρα που εχω 205/55/16 σχεδον καθε 1 με 1 1/2 χρονο φθειρονται τα σινεμπλοκ απο τα ψαλιδια, που σημαινει οτι και με 55αρι προφιλ υπαρχει ηδη καταπονηση...
Το ερωτημα μου ειναι (αν ξερει καποιος να μου πει) τι θα συμβει αν αυξηθει κατα 10mm η διαμετρος του ελαστικου, περαν απο το υποτειθεμενο οφελος του να προστατεψω τις ζαντες, αν θα ''κοψει'' το αμαξι, την καταναλωση, και την ευσταθεια...
Ευχαριστω εκ των προτερων. Καλη χρονια σε ολο το φορουμ!!