Ευθυγράμμιση - EE111
Χαίρετε , έχω ενα Corolla ee111 1,300 μοντέλο 1998 , στρογγυλοφαναρο μπροστα , και εκανα αλλαγη ρουλεμαν στους εμπρος τροχους ( 320000 χλμ ) , με ελαστικα περιπου να εχουν κάνει 35000 χλμ , εκτοτε το αυτοκινητο εχασε την σταθεροτητα του , την αισθηση στο τιμονι , αλλαζει πορεια με την παραμικρη ανωμαλια στο δρομο , νιωθεις οτι πλεει , σαν να μην πατανε οι αναρτησεις του , και γενικα δεν ειναι το αυτοκινητο που ήταν πριν. Εχω πάει σε τουλαχιστον 5 ευθυγραμμισαδες και υποτιθεται οτι ολοι ειναι καλοι στο χωρο τους - καθε φορα που πηγαινω σε καποιον ο καθενας βλεπει και διαφορετική ρυθμιση ευθυγραμμισης να εχει το αυτοκινητο - πως γινεται αυτο δεν ξερω - κανενας μεχρι τωρα δεν εχει βρει τη ρυθμιση που ειχε το αυτοκινητο πριν που πηγαινε κυριολεκτικα σαν τρενο - φοραει bilstein αμορτισερ - και σιγουρα δεν ειχε καλη ευθυγραμμιση ( τραβαγε λιγο δεξια ) αλλα γατζωνε κατω και δεν αλλαζε πορεια λες και παιζεις ηλεκτρονικο παιχνιδι - ταλαιπωρουμαι σχεδον ενα χρονο και αποτελεσμα μηδεν - μαλλον πρεπει να παω σε καποιον που να μπορει να εχει διαθεση να δοκιμασει με αρκετες ρυθμισεις . Αν μπορει καποιος να με βοηθησει - Σταυρος.
Καταρχήν σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο πρόβλημα , όταν τρέχω μπορώ να πω πως ειναι καλυτερα τα πράγματα , και ειδικά όταν η ασφαλτος είναι καλής ποιότητας. Το ιστορικό του αυτοκινήτου δεν το γνωρίζω πραγματικά , μεταχειρισμένο το έχω εδω και 100.000 χλμ περίπου , οσοι το εχουν δει δεν φαινεται να εχει τρακαρει εμπρός τουλαχιστον για να επηρεασει την ευσταθεια του. Βέβαια μετά την αλλαγη των ρουλεμαν εμπρος παρουσιαστηκε το προβλημα. Η αλλαγη εγινε στον Παπαδαμαντιου - Toyota - Εξουδιοδοτημενο Συνεργειο - με αυθεντικά ρουλεμαν , αλλα κατά την αλλαγη δεν χρησιμοποιησαν εξωλκέα αλλά σφυρί για να βγαλουν τον πειρο που συνδεει το μουαγιε με το ακραξονιο - αν τα λεω καλα - ρωτησα και αλλους μηχανικούς και μου ειπαν πως ετσι κανουν πολλοι αλλα δεν ξερω αν οφειλεται σε αυτο.
Σας ευχαριστώ και πάλι , έκανα προχθές ευθυγράμμιση για τελευταια φορα - ο ευθυγραμμισας μου είπε να του δωσω συγχαρητηρια , αλλα δεν αλλαξε και τιποτα παλι στα ιδια βρισκομαι , ισως λιγο καλυτερα απο πριν , οχι ομως οπως ηταν - ζυγοσταθμιση δεν εχω κανει αλλα δεν παταω λακουβες - δεν ανεβαινω πεζοδρομια , και γενικα δεν ταλαιπωρω καθολου το αυτοκινητο - δηλαδη παω σιγα στο δρομο - απο συγκλιση προχθες μου εβαλε ο ευθυγραμμισας +0,1 μπροστα , και 0 μου εχουν βαλει και +0,4 και 0,6 καμια αλλαγη - μπορεί να φταινε τα μουαγιε ή κακή τοποθετηση ρουλεμαν? Στην Toyota ο "μαστορας" που εκανε την τοποθετηση μου ειχε πει χαρακτηριστικά "δεν θελει τιποτα δεν χαλασε η ευθυγραμμιση-ιδεα σου ειναι" - μετα την αλλαγη των ρουλεμαν.
Αν φταινε τα μουαγιε , πως θα το καταλάβω και πως θα επιδιορθωθεί το προβλημα?
Συγγνωμη αν σας κουρασα , Σταυρος
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη neos3103 : 29-10-12 στις 19:47.
|