Πριν απο λίγο καιρό αποφάσισα να προχωρήσω στην εν λόγω μετατροπή με μοτέρ st215 απο caldina. Βασική προυπόθεση για την υλοποίηση της μετατροπής είναι να δηλώσω νόμιμα το μοτερ. Θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια, πραγματικά μονον απο όσους ξέρουν κάτι συγκεκριμένο για το εν λόγω θέμα. Συμβουλεύτικα διάφορους ανθρώπους σε ΚΤΕΟ, αλλα και ιδιοκτήτες corolla με μετατροπές 3sgte. Ο καθένας λέει τα δικά του και οι απόψεις δεν συγκλίνουν.
1)Επαφή με γνωστό βελτιωτή στην Αθήνα: (Δεν έχει σημασία το όνομα) Απάντηση. Ναι μπορώ να το δηλώσω αλλα όχι με νομιμο τρόπο. Απορίπτεται.
2)Ιδιοκτήτης Κτεο Αμαλιάδα. Θέλω επισημη επιστολή απο toyota hellas που να λέει οτι το μοτερ 3sgte μπαινει στην κορότσα του Ε12. Το χαρτί αυτό δεν το δίνει η toyota.
3)Δημόσιο Κτεο. Θέλει επισημη επιστολή απο toyota hellas που να λέει οτι το στη κορότσα του Ε12, έχει μπει μοτέρ 2.0 κυβικών ανεξάρτητα αν το μοτέρ ήταν diesel ή βενζίνη. Εχω ενημερώσει την toyota hellas, αλλα ακόμη δεν πήρα απάντηση.
4) Συμβουλές διαφόρων ''σχετικών'' με το αντικείμενο: Μην κάνεις τίποτα, θα μπλέξεις και άκρη δεν θα βρεις. Ολοι αδήλωτα τα έχουν και αμα γίνει η στραβει έχει κατασχεση αλλα το παίρνεις πισω σε λίγες μέρες. (Τι να πω, πραγματικά αυτή η άποψη μου φαίνεται ακραία. Σίγουρα είναι πολύ σπάνιο να σου ανοίξουν καπό αλλα αν σε δουν να ανοιγεις ή να πας τάπα τι κάνουμε? Δηλαδή αν είναι να με τρέχουν για ένα αυτ/το, τότε νομίζω οτι καταντάμε να είμαστε άρρωστοι για δύναμη με το όποιο κόστος. Εγώ δεν θυσιάζω την ήρεμια της νομιμότητας μου, γιατι κάνω παρα πολλά ταξίδια και είμαι συνέχεια στους δρόμους. Δεν μπορεί να θέλω να πάω ταξίδι και να σκέφτομαι το αδήλωτο μοτέρ.)
5)
http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=597&id=&tid=597 Εδώ είναι ο επίσημος πίνακας με εγκρίσης τύπου για μετατροπές που έχουν γίνει ήδη σε toyota. Αυτό που με κάνει να ελπίζω είναι οτι έχει δηλωθεί corolla 111 απο 1332κ.ε σε 3sgte 1998κ.ε. Αρα γιατί να μην δηλώνεται και στο Ε12. Μια επισύμανση (To link δεν δουλεύει, δεν ξέρω γιατι)
Παρακαλώ όσο έχετε γνωση, τα φώτα σας. Ευχαριστώ