Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι! |
|
|
Γυψοσανίδες....???? |
|
12-02-09, 11:30
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Γυψοσανίδες....????
Αυτό είναι ένα κεφάλαιο το οποίο ομολογώ ότι δεν το κατέχω καθόλου...... αλλά ΚΑΘΟΛΟΥ όμως!
Γνωρίζω ότι θα πρέπει να γίνουνε αρκετές κατασκευές απο γυψοσανίδα. Δεν γνωρίζω ακόμα τι και πού...... όμως σίγουρα θα πρέπει να μπεί ψευδοροφή συν ότι κατασκευές χρειαστούνε. Η ψευδοροφή πόσους πόντους χρειάζεται??? (Φαντάζομαι για να μπούνε σπότ και τα σχετικά, έτσι δεν είναι?). Επίσης για τον κρυφό φωτισμό πόσο χώρο χρειάζομαι??? Για να δώ πόσο χαμηλά θα κατέβω.
Τέλος, ξέρει κανείς να μου πεί για τι κοστολόγια μιλάμε????
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
12-02-09, 12:01
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Ρε Γιαννη οτι θες μου λες.
Εχω φιλο με υλικα οικοδομων οποτε θα παιξει και καλη τιμη.
Τι θες να κανεις?
Υπαρχει και τσιμεντοσανιδα οχι ομως για ψευδοροφη.
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
|
12-02-09, 12:04
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Ακόμα ψάχνομαι........ θέλω να βρίσκομαι λίγο μπροστά απο όλα..... Εχω κλείσει αρκετά κεφάλαια του σπιτιού ήδη (και χαίρομαι για αυτό), προκειμένου να μην τρέχω τελευταία στιγμή.
Ετσι και εφώ λοιπόν, μαζεύω πληροφορίες σε πρώτη φάση. Για αυτό ρωτάω πόσους πόντους θα μου πάρει ψευδοροφή + κρυφός φωτισμός. Γιατί αν κατέβω πολύ χαμηλά....... ίσως κόψω κάτι απο τα 2.
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
12-02-09, 18:11
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
τι καθαρό ύψος έχεις (πάτωμα-ταβάνι);
|
12-02-09, 19:21
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Το καθαρό ύψος αυτήν την στιγμή είναι 3μ.
Η ενδοδαπέδια θέλει περίπου 10-12 πόντους. Βάλε και 2-3 πόντους το αλφάδιασμα, άρα χάσαμε 12-15 πόντους. Αρα είμαστε στα 2,85μ.
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
|
|
|
12-02-09, 19:34
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Υπολόγισε σε τοίχους διπλή γυψοσανίδα (2.5cm), oρθοστάτη (5-7,5 cm αναλόγως την περίπτωση) και άλλη μία στρώση διπλή γυψοσανίδα (2.5cm). Αυτά για μονούς τοίχους.
Για διπλούς, ό,τι έχει ο μονός και επιπλέον έναν ορθοστάτη κ διπλή γυψοσανίδα ξανά.
Για κρυφό φωτισμό θέλεις περίπου 15 πόντους το ύψος της τρύπας και πρόσθεσε το πάχος γυψοσανίδας πάνω κ κάτω. Χοντρικά (ανάλογα με το μάστορα κ τι θέλει να κάνει) υπολόγισε πως θέλεις 20-25 πόντους από το ταβάνι (μπορέι να στριμωχτεί κ περισσότερο, απλά αναφέρω συμβατικές περιπτώσεις).
Για σποτάκια, ένα μέσο ύψος του σποτ είναι 6-8 cm. Άρα με 15 cm μέγιστο είσαι καλλυμένος.
Το ύψος μην το φοβηθείς αν δεις πχ να σου μένει 2.60-265 από το τελικό δάπεδο, βάζοντας κρυφούς, μιας κ αν βάλεις κρυφούς με σχισμές στις πλευρές των δωματίων θα δείξει ενιαία η οροφή κ θα "κερδίσει" οπτικά σε ύψος και αν από την άλλη κάνεις κρυφό φωτισμό με ανάποδο φωτισμό (δηλαδή χαμηλότερες λωρίδες στις πλευρές των δωματίων, όπου θα έχει μέσα φωτισμό και κεντρικό τμήμα ψηλότερα), δε θα έχεις πρόβλημα, αφού το κεντρικό τμήμα μπορέι αν έρθει οριακά με την πλάκα.
Σου έχει κάνει κάποιος μελέτη για τους φωτισμούς, σχέδια γυψοσανίδων κλπ? Βάλε καμία κάτοψη να δούμε αν έχεις πρόχειρη...
|
12-02-09, 19:57
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Η κάτοψη θα είναι αύριο το πρωί σε όλα τα σχετικά τόπικ που έχω ανοίξει.
Αν κατάλαβα καλά πάντως απο τα λεγόμενά σου... ουσιαστικά στο πλάι θα πέσω περίπου στα 2.60μ, ενώ αντίθετα στο κέντρο μπορώ ίσως να μείνω και στα 2,85. Να κάνω ψευδοροφή σε όλο το ταβάνι του σαλονιού δεν με συμφέρει γιατί θα πέσει το καθαρό στα 2,70 χωρίς να έχουμε ασχοληθεί καν με τον κρυφό φωτισμό!
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
12-02-09, 20:06
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Ναι, υπολόγισε στη χειρότερη περίπτωση, το ύψος που θα έχεις στις άκρες να είναι 2.60. Δεν είναι άσχημα, το αντίθετο μάλιστα..Στο κέντρο το πολύ να πέσεις 1 ορθοστάτη και μια γυψοσανίδα, δηλαδή στο 2.77. Πολύ καλά είναι...
Αν δν έχει γίνει κάποια ιδιαίτερη μελέτη στους κρυφούς, κάνε καλύτερα μόνο περιμετρικά όπου αποφασίσετε, γιατί είναι ένα θέμα οι κρυφοί κ το σχέδιο που θα έχουν, για να βγει ωραίο αποτέλεσμα...
|
12-02-09, 20:12
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Μελέτη ιδιαίτερη για αυτό δεν έχει γίνει..... αλλά και εμείς προσανατολιζόμασταν για κρυφό φωτισμό περιμετρικά του σαλονιού (οτι πρότεινε και ο ηλεκτρολόγος).
Οσο για το ύψος, πίστεψέ με θα μου κακοφανεί αρκετά αν πέσω κάτω απο 2,85 (Οσο είναι το υπάρχον διαμέρισμα δλδ)!!!!! Είμαι 1,91 οπότε όπως καταλαβαίνεις υπάρχει θέμα.
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
13-02-09, 10:55
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Ορίστε και η κάτοψη.... οπότε μπορείτε να γίνετε όλοι σας ακόμα πιο συγκεκριμένοι!!!! Τροφή για επεξεργασία λοιπόν!!!!
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Page generated in 0,15821004 seconds (81,67% PHP - 18,33% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:54. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|