Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
|
Πρόβλημα με θόρυβο εξάτμισης στην γειτονιά |
|
18-11-08, 22:14
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Πρόβλημα με θόρυβο εξάτμισης στην γειτονιά
Το ξέρω ότι ίσως είναι λίγο άσχετο το topic αυτό αλλά δεν ήξερα που αλλού να το γράψω! επειδή έχω ένα πρόβλημα και με απασχολεί πολύ και το είχα και με το starlet GT που είχα πριν θα ήθελα τις γνώμες σας.
Το πρόβλημα είναι ότι μια γειτόνισσα εδώ που μένω (μεγάλη σε ηλικία μάλλον 70+) μου την λέει συνέχεια άσχημα για τον θόρυβο που κάνει το αμάξι μου. Να πω ότι έχω μοτερ 4E-FTE με εξάτμιση 55αρα με ένα τελικό της grapnel και καταλύτη μεταλλικό από κάτω. Από θέμα θορύβου είμαι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια. Επειδή εκεί είναι κατηφορικός ο δρόμος και στενός αναγκάζομαι να κάνω πολλές φορές όπισθεν και πολλές μανούβρες, ακούγεται και ένα ας πούμε κελάρυσμα (σαν σφύρισμα πουλιού δλδ) από την σκάστρα και καταλαβαίνετε το μεσημέρι πως είναι. Αλλά σήμερα μου την είπε πάλι και δεν κρατήθηκα και επειδή με απείλησε πως αν το ξανακάνω άλλο μεσημέρι θα δω τι θα πάθω, την έβρισα άσχημα και τις έριξα και καντίλια, φυσικά τώρα που το σκέφτομαι δεν μου άρεσε αυτό που έκανα, αλλά μου έχει σκίσει την ψυχολογία το θέμα! δλδ τι άλλο να κάνω ποια? κλείνω από πριν μουσικη, πάω με νεκρά, προσπαθω να παρκάρω σιγα σιγά μέχρι που σβήνει από τις λίγες στροφές και πάλι μου την λέει! μέχρι που δεν παρκαρω μπροστά στο σπίτι της! 4 θέσεις είναι τωρα που είναι απαγορευμένες για μένα! σήμερα είχα πάει απέναντι της. Στο starlet gt που είχα με ίδια εξάτμιση και μοτερ έκανε περισσότερο θόρυβο και έλεγε τα ίδια! μέχρι που μου είπε να πηγαίνω το αμάξι με σβηστό το μοτερ!!! δλδ πως θα παρκάρω? ΕΛΕΟΣ! υδραυλικό και φρένο που δεν θα έχω?
Το ξέρω ότι το θέμα είναι γελοίο, αλλά πείτε καμιά ιδέα γιατί καμιά μέρα δεν θα κρατηθώ και μπορεί να με δείτε στις ειδήσεις! φανταστείτε ότι τον συναγερμό τον ανοιγοκλείνω σιωπηλά! μέχρι και αυτός την ενοχλεί! βάζω μπρος το αμάξι και φεύγω αμέσως και φυσικά αν παρκάρω δεν το αφήνω ρελαντί πάνω από 1-2 λεπτά! και μην φανταστείτε ότι κάνει σαν τίποτα saxoralla! ο θόρυβος είναι πολύ λίγος! ειδικά αν έχει ζεσταθεί! που καταντήσαμε! να σκεφτόμαστε να παρκάρουμε στο σπίτι μας κοντά!
Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο ?
Σε περίπτωση που καλέσει αστυνομία μπορεί να γίνει τίποτα? δλδ να μου κάνουν έλεγχο τίποτα με desibelometro? να πω επίσης ότι το ρελαντί μου σε αυτό το μοτερ είναι 1000rpm διαφορετικά αν είναι χαμηλότερο έστω 800-900 rpm έχω πρόβλημα με την ταση του δυναμό, δλδ δεν φορτίζει επαρκώς την μπαταρία. Περιμένω γνώμες και απόψεις και σορρυ για το μεγάλο post!
|
19-11-08, 01:19
|
|
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Φιλε μου, αν την ενοχλει ακομα και η αθορυβη ενεργοποιηση-απενεργοποιηση του συναγερμου, μαλλον εχεις μπλεξει με υποχονδρια!!! Αν ο θορυβος της εξατμισης ειναι στα επιτρεπτα ορια, δεν νομιζω οτι ακομα και με dbμετρο να σε μετρησουνε θα εχεις προβλημα. Θες να δεις οτι υπαρχουν και χειροτερα? Ειχα μια γειτονισσα (οταν ακομα ημουν Μυτιληνη) που την ενοχλουσε το ποτηστηρι του γκαζον (υπηρχε εκει ενα πραγμα σαν παρκο). Και να πεις οτι ηταν μπεκακι λες παει κι ερχεται, φαντασου οτι ηταν ενα πραγμα που ειχε 3 μπρατσα, και μολις περναγε νερο αυτο περιστρεφοτανε. Αντε βγαλε ακρη τωρα....
|
19-11-08, 04:16
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
πω τι ειπες τωρα,καθε πρωι ειδικα οταν φευγω πολυ νωρις πρεπει να ξυπναω ολη την πολυκατοικια,ειδικα κρυο σκιζεται στον θορυβο το ατιμο.αλλα οταν ζεστενεται ειναι πολυ καλυτερα.
υπαρχουν σιγαστηρες νομιζω αλλα δεν λεει να το εχεις συνεχεια γιατι δεν θα ακους καθολου αυτον τον τελειο ηχο της εξατμισης.εμενα παντως εχει πεσει ο θορυβος σε σχεση με παλια,δεν ξερω γιατι.μια φορα παλια με ειχαν ρωτησει αν φοραω μοτερ απο celica,εκανε σαν να ηταν 300 αλογα.και με aircondition ακομα περισσοτερο θορυβο
|
19-11-08, 10:19
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Νικιφορε πες της πρωτα δεν ντρεπεσαι με το ενα ποδι στον ταφο να μου κανεις τετοια φασαρια?Αλλγη δουλεια δεν εχεις να κανεις?
Δεν μπορει να σου πει να μην παρκαρεις μπροστα απο το σπιτι της δικο της ειναι το μερος?Ας φωναξει την αστυνομια ρε συ να σου κανουν μετρηση με ντεσιμπελομετρο πρεπει να βρισκεσται σε κλειστο χωρο..
Δλδ τι θα πει στην αστυνομια?Με ενοχλει ο γιετονας που προσπαθει να παρκαρει?
Πες της αν δω και την παραμικρη γρατσουνια στο αμαξι σε σενα θα κανω μυνηση γιατι με σενα εχω προηγουμενα...
|
|
19-11-08, 10:24
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wastegate
Πες της αν δω και την παραμικρη γρατσουνια στο αμαξι σε σενα θα κανω μυνηση γιατι με σενα εχω προηγουμενα...
|
Συν οτι την εχει δει και ακουσει και όλη η γειτονιά να σου κανει παρατήρηση τοσες φορες, αρα μαρτυρες υπάρχουν.
Αν παντως ερθει η αστυνομία και τα βρει ολα ενταξει (δλδ εντος των επιτρεπομένων ορίων) τότε θα φαει μεγάλη ηττα η γειτόνισσα σου... Μετά θα πηγαινεις επιτηδες και θα σκας ξερογκαζιές εξω απο το μπαλκόνι της!
Πάντως αν ενοχλούσε τοσο πολύ το αμαξι, πιστευω θα ειχαν πρόβλημα και αλλοι στην περιοχή. Σου εχει πει τιποτα κανενας αλλος?
Υπάρχει μαγαζί (πχ εξατμισας ή ΚΤΕΟ) που να σου δινει χαρτί με τα decibel που βγαζει η εξατμιση (και οτι δλδ εισαι εντος των ορίων)? Αν υπάρχει καλο θα ηταν να βγαλεις ωστε 1ον να της το κολλησεις εξω απο την πόρτα της και 2ον να εισαι προετοιμασμενος σε περιπτωση που σου φωναξει the cops...
|
19-11-08, 10:34
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Φιλε μου αλλους φιλους με ελευθερα τελικα εχεις?
Αν ναι θα λες σε καθε εναν να πηγαινει να κανει ενα παρκαρισμα εκει και να ξεπαρκαρει.
Ετσι θα δει οτι δεν εισαι μονο εσυ και θα ηρεμησει η γιαγια.
Αν εισαι καπου κοντα μου πες μου να ερθω και εγω.
Υ.Γ.
MAd ο γιος σου ρε μπαγασα ειναι γλυκας!
ΦΤΟΥ του!
Α ρε ασχημοφατσα!
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
|
|
|
|
19-11-08, 11:22
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! όμως εγώ πιστεύω και έτσι είναι ότι το αμάξι μου κάνει ελάχιστο θόρυβο! και στις μετρήσεις κτλ πάντα ήτανε μια χαρά και στο ΚΤΕΟ. Επίσης το starlet gt έκανε περισσότερο θόρυβο γιατί η εξάτμιση ήτανε ποιο μικρή σε μήκος και χωρίς πολλές κούρμπες, εδώ είναι αλλιώς και ακούγεται σημαντικά λιγότερο! με το σταρλετ η ίδια μου την είχε πει πολλές φορές. ΝΑι μερικές φορές έκανα θόρυβο γιατί όταν πας να παρκάρεις εκεί δεν βρίσκεις θέση και βάζουν μηχανάκια και για να παρκάρω θέλω 10 μανούβρες σε ανηφόρα. λογικό να κάνω θόρυβο! αλλά από όταν μου τα είπε προσπαθώ ΠΑΡΑ πολύ και αυτή δεν το εκτιμά και λέει τα ίδια! όπως είπα δεν θα ξαναπαρκάρω μπροστά στο σπίτι της και απέναντι, αλλά δεν θέλω να ξαναπεί τίποτα, γιατί την επόμενη φορά δεν θα κρατήσω την υπομονή μου και θα γίνει της Π@#@##@#νας!
Αυτή δεν μας μιλάει ποτέ! Μια ζωή μια καλημέρα δεν έχει πει σε κανέναν μας! γιαυτό και έχει το θάρρος και μου την λέει, θέλω να πω ότι μπορεί και άλλοι να ενοχλούνται αλλά επειδή μιλάμε να μην μου λένε τίποτα. Εγώ πάντως προσπαθώ να μην κάνω θόρυβο όσο γίνεται, αλλά το αμάξι με άλλη εξάτμιση και μοτέρ είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην ακούγεται καθόλου! μια φορά μου λέει γιατί τα άλλα δεν κάνουν έτσι? και της λέω γιατί είναι αργά ενώ το δικό μου είναι γρήγορο! ΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧαχχα της λέω πως θα βγουν τα άλογα στον δρόμο? αλλά οι ηλικιωμένοι είναι παράξενοι τι να κάνουμε? δεν καταλαβαίνουν τίποτα, σαν να μιλάς σε ντουβάρι ένα πράμα! το καλύτερο που θα κάνω αν ξαναπεί τίποτα είναι να την αγνοώ σαν να μην υπάρχει. 'Οσο για για γλάστρες και άλλα αν δεν παρκάρω στα μέρη της δεν μπορεί να κάνει τίποτα και αν κάνει κάτι θα γίνει παρανάλωμα του πυρός το σπίτι της. Και πιστεύω ότι αν δεν παρκάρω εκεί σε αυτήν κοντά δεν έχει δικαίωμα να μου ξαναπεί και τίποτα. Άλλο να παρκάρεις μπροστά και άλλο να είσαι αλλού. Η πλάκα είναι ότι και άλλοι κάνουν θόρυβο και θα νομίζει ότι και αυτά τα κάνω εγώ! Μέχρι στιγμής δεν έχει παραπονεθεί ΚΑΝΕΙΣ άλλος! το αμάξι δεν ακούγεται πολύ, ακούγεται ελάχιστα, αλλά σε ανηφόρα που είναι εκεί και με στενές θέσεις αν κάνεις 10 μανούβρες με όπισθεν τότε ναι ακούγεται, αλλά πως να παρκάρω αλλιώς? γίνεται? δεν το ξαναβάζω εκεί και τελειώνει το θέμα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 19-11-08 στις 11:34.
|
|
|
|
19-11-08, 12:13
|
|
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
κοιτα να δεις,αν εισαι μεσα στα ορια μη φοβου τιποτις.
Αφου δεν σου εχει κανει κανεις αλλος παραπονο ολα οκ,απλα επεσες σε ειδικη περιπτωση ανθρωπου.
Παντα στις γειτονιες υπαρχει ενα τετοιο ατομο που να μην εχει τι να κανει και ασχολειται με τους αλλους.
Μονο μην τη βριζεις οσο και νευριαζμενος να σαι,απλα ξεκοψε της το με ηρεμο τροπο: καλα γιατι ενοχλεισαι μονο εσυ;
Και αν συνεχιζει τοτε χωρις να σε ακουσει αλλος,πες της θα πληρωσω κατι φιλους αλητρες που εχω και θα σε καψουν ζωντανη
Τι να πω και γω που εχω μια καργια απεναντι και μερα νυχτα ειναι πισω απο την κουρτινα και με τον παραμικρο θορυβο πεταγεται να δει πιος ειναι;
ουτε να κλασουμε δεν μπορουμε στο μπαλκονι και:
καθε Σ/Κ στις 5:00 το πρωι βαζω μπρος το αμαξι και μεχρι να το βγαλω απο την πυλωτη,ιδιως που ειναι και παγωμενο βουιζει το σπιτι με τη Ζεπριγκ,για να παω για κυνηγι.
Αλλα μεχρι στιγμης δεν μου εχει πει τιποτα και ουτε προκειται,γιατι τις το κοβω αμεσως και αμα με δει και τσαντιλα,θα χεστει πανω της.
19-11-08, 12:58
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
πλάκα πλάκα ένα παιδί μου βρήκε τι γίνεται. Αυτοί κοιμούνται το μεσημέρι και είναι δίπλα στον δρόμο η κρεβατοκάμαρα τους, επειδή είναι κατηφόρα εκεί το ύψος που είναι το αμάξι είναι στο ύψος από τις μπαλκονόπορτες τους, έτσι προφανώς ακόμα και με το ρελαντί τους τρίζουν τα τζάμια (θα νομίζουν ότι γίνεται σεισμός) και τα παίρνει αυτή στο κρανίο! είναι και η ώρα που γυρνάω γύρω στις 16:00. Οπότε αν είναι έτσι η μόνη λογική και καλή λύση είναι να μην παρκάρω μπροστά στο σπίτι της και απέναντι, οπότε λογικά αν δεν κάνω εγώ επίτηδες θόρυβο δεν θα με ξαναενοχλήσει. Το παράξενο είναι ότι το πρωί κάνει ΠΟΛΥ περισσότερο θόρυβο αλλά ΜΟΝΟ για το μεσημέρι μου λέει! καλώ το πρωί με το που το βάλω μπρος παίρνω δρόμο! δεν έχω όρεξη για τσακωμούς και με άλλους!
|
|
|
|
19-11-08, 13:30
|
|
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
πλάκα πλάκα ένα παιδί μου βρήκε τι γίνεται. Αυτοί κοιμούνται το μεσημέρι και είναι δίπλα στον δρόμο η κρεβατοκάμαρα τους, επειδή είναι κατηφόρα εκεί το ύψος που είναι το αμάξι είναι στο ύψος από τις μπαλκονόπορτες τους, έτσι προφανώς ακόμα και με το ρελαντί τους τρίζουν τα τζάμια (θα νομίζουν ότι γίνεται σεισμός) και τα παίρνει αυτή στο κρανίο! είναι και η ώρα που γυρνάω γύρω στις 16:00. Οπότε αν είναι έτσι η μόνη λογική και καλή λύση είναι να μην παρκάρω μπροστά στο σπίτι της και απέναντι, οπότε λογικά αν δεν κάνω εγώ επίτηδες θόρυβο δεν θα με ξαναενοχλήσει. Το παράξενο είναι ότι το πρωί κάνει ΠΟΛΥ περισσότερο θόρυβο αλλά ΜΟΝΟ για το μεσημέρι μου λέει! καλώ το πρωί με το που το βάλω μπρος παίρνω δρόμο! δεν έχω όρεξη για τσακωμούς και με άλλους!
|
Οι πιο πολλοι γεροι κοιμονται με τις κοτες και ξυπνανε απο τα χαραματα;
αρα αφου ειναι ξυπνοι δεν τους ενοχλεις μαλλον και δεν στην λενε
Προσεχε το μεσημεριανο παρκαρισμα,αν βρισκεις βαλτο πιο κειθε και αν δε βρισκεις βαλτο οπου γουσταρεις ρε φιλαρακο και μην αγχωνεσαι.
Αμαξι ειναι τι να κανουμε;
Στον κ....ο μας θα το βαλουμε;
Πες της εσυ επρεπε να μενεις σε καμια περιοχη που να περναει τρενο και τι θα εκανε;
Συνεχισε να κανεις τη δουλεια σου οπως πρεπει ομορφα και καλα και ξεχνα το αγχος παρκαρισματος,για 1-2 λεπτα εστω και νορμαλ θορυβου δεν τρεχει τιποτα.
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18151402 seconds (83,66% PHP - 16,34% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:37. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|