Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Shell V-Power vs Shell Unleaded Συγκριση-Συμπέρασμα
Παλιά 20-08-08, 01:07
Το avatar του χρήστη tsport192
tsport192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 facelift 1.6 SOL M/R
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 402
tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα
Shell V-Power vs Shell Unleaded Συγκριση-Συμπέρασμα

Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου και τα συμπεράσματά μου όσον αφορά τους δύο τύπους καυσίμου καθώς και να ακούσω τα σχόλιά σας.

Από την αρχή που πήρα το αυτοκίνητο μέχρι και πριν 4-5 περίπου μήνες χρησιμοποιούσα ως επί το πλήστον (97/100 φορές) Shell V-Power. Γνωρίζοντας πως πρόκειται για βενζίνη 95 οκτανίων με έξτρα καθαριστηκά για την καθαρότητα του κινητήρα. Ημουν ευχαριστημένος από τις επιδόσεις και τις αποδόσεις του συγκεκριμένου καυσίμου. Μέση κατανάλωση εντός πόλεως 10,2 lt/100 Km. Να προσθέσω επίσης πως και τα λάδια Castrol GTX Magnatec 5w40 που χρησιμοποιώ και αλλάζω κάθε 7500 χλμ έβγαιναν σχετικά καθαρά. Παρατηρούσα όμως πως ο κινητήρας δεν μπορούσε να φορτώσει την 3η σχέση όσο άνετα θα έπρεπε, αναλογικά με το πως φόρτωνε την 2η σχέση. Το φαινόμενο παρουσιαζόταν από τις 5500 στροφές μέχρι και τα κόκκινα όπου ο κινητήρας πραγματικά αγκωμαχούσαι αδικαιολόγητα πολύ.

Το πρόβλημα με τον κινητήρα και την 3η με προβλημάτιζε και δεν ήξερα τί μπορεί να φταίει. Να προσθέσω επίσης πως χρησιμοποιώ για τον ανεφοδιασμό καυσίμου ένα συγκεκριμένο και έμπιστο κατά την γνώμη μου πρατήριο της Shell. Όταν η τιμή της βενζίνης ανέβηκε στα ύψη, αποφάσισα να αλλάξω τύπο καυσίμου και να γεμίζω με την απλή αμόλυβδη βενζίνη της ίδιας εταιρίας.

Μετά από 2-3 γεμίσματα, παρατήρησα τον κινητήρα πιο πρόθυμο με την 3η. Για να ακριβολογώ η 3η γέμιζε όπως ακριβώς περίμενα ότι έπρεπε να γεμίζει μέχρι και τις 6300 στροφές. Παρατήρησα επίσης πως έβγαζα περισσότερα χιλιόμετρα καθώς η κατανάλωση εντός πόλεως έπεσε στο 8.9-9.1 lt/ 100km. Στο service που έκανα παρατήρησα τα λάδια να είναι λίγο πιο σκούρα από ότι συνήθως.

Συμπέρασμα δικό μου, για το αυτοκίνητό μου, θα προτιμώ από εδώ και πέρα την απλή αμόλυβδη και θα βασίζομαι στις καθαριστηκές ικανότητες ενός καλού λιπαντικού π.χ του Castrol που χρησιμοποιώ, για να κρατά τον κινητήρα πιο καθαρό.

Αυτό που ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω είναι γιατί δεν φόρτωνε η 3η με την V-Power....

Υ.Γ Με συγχωρείται αν σας κούρασα με το μακροσκελές post μου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-08-08, 01:53
Το avatar του χρήστη JL_e10
JL_e10 Offline:

Μοντέλο: 2001 Avensis T22
Περιοχή: Newcity of Nikaia
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 540
JL_e10 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Εσυ τον θεωρεις εμπιστο αυτον που βαζεις βενζινη. Το θεμα φιλε μου ειναι αν αυτος αλλαξε προμηθευτη, ή αν αλλαξε την ποιοτητα της V Power που βαζει στις δεξαμενες του. Το θελω να πω με αυτο (με το οποιο ειμαι 1000% σιγουρος οτι θα βαλω φωτιες, αλλα εγω θα το πω)? Οπως κι εσυ ο ιδιος ανεφερες, η απλη V Power ειναι μια αμολυβδη 95 οκτανιων, που εχει μεσα καποια καθαρτικα-ενισχυτικα και παει λεγοντας προσθετα. Ποιος ομως σου εγγυαται οτι δεν την αραιωνει? Και δεν μιλαω να την νερωνει, αλλα στην δεξαμενη να ριχνει α λιτρα V Power και ολο το υπολοιπο να το καλυπτει με απλη 95αρα. Επισης, καμια φορα στην προσπαθεια μας να κανουμε το καλυτερο για το αυτοκινητο μας, παιρνουμε πολλα προιοντα που εχουν καποια βελτιωτικα. Δεν ξερω κατα ποσο στεκει, αλλα μπορει να μην συνεργαζοταν η V Power με τα λιπαντικα που βαζεις στον κινητηρα, απλα στην τριτη να φαινοταν πιο πολυ επειδη συνηθως ειναι η ταχυτητα που θα δωσει πολλα χαω, αρα γι αυτο να σου κρεμαει και να ζοριζεται πιο πολυ εκει.
Παλιά 20-08-08, 02:22
Το avatar του χρήστη tsport192
tsport192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 facelift 1.6 SOL M/R
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 402
tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα
Το πρατήριο που χρησιμοποιώ το θεωρώ έμπιστο διότι είναι "Select" και όχι "Shop" δηλαδή ανήκει στην "Shell Hellas" αν μπορούμε να το πούμε έτσι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-08-08, 15:45
Το avatar του χρήστη vassilis_vvti
vassilis_vvti Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Αvensis vvt-i 1.6
Περιοχή: ΕΛΛΑΔΑ
Δύναμη Σεβασμού: 390
vassilis_vvti είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
δεν σας εχει τυχει ποτε απο ιδιο πρατηριο με ιδια βενζινει να σας φαινεται οτι αλλες φορες τραβαει καλυτερα και αλλες οχι???
Παλιά 20-08-08, 17:00
Το avatar του χρήστη Alex-poli
Alex-poli Offline:
Moderator

Δύναμη Σεβασμού: 511
Alex-poli είναι πάρα πολύ καλός Alex-poli είναι πάρα πολύ καλός Alex-poli είναι πάρα πολύ καλός Alex-poli είναι πάρα πολύ καλός
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vassilis_vvti Εμφάνιση μηνυμάτων
δεν σας εχει τυχει ποτε απο ιδιο πρατηριο με ιδια βενζινει να σας φαινεται οτι αλλες φορες τραβαει καλυτερα και αλλες οχι???
Ναι μου έχει τύχει Βασίλη και εμένα. Εγώ να ρωτήσω το άλλο?? Γιατί δεν βάζεις και από άλλη εταιρία? πχ BP. Πάντως εγώ προσωπικά την shell την έκοψα μαχαίρι και βάζω μόνο bp απλη και οταν έχω ταξίδει bp 100άρα. Παιδια καμία σχέση. Το αμάξι τρώει σίδερα και απίστευτη οικονομία.
Επίσης το ότι είναι select και όχι shop δεν μου λέει τίποτα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-08-08, 20:19
Το avatar του χρήστη vassilis_vvti
vassilis_vvti Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Αvensis vvt-i 1.6
Περιοχή: ΕΛΛΑΔΑ
Δύναμη Σεβασμού: 390
vassilis_vvti είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παντως ΒΡ απο ΒΡ εχει διαφορα στην αποδοση...οπως και shell απο shell
Παλιά 20-08-08, 21:34
Το avatar του χρήστη gianpan
gianpan Offline:
Μικρό Μέλος

Περιοχή: Σαλαμίνα
Δύναμη Σεβασμού: 203
gianpan είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Φίλε tsport192 θα συμφωνήσω με τους corollάκιδες για τον λόγω οτι εγώ βάζω V-power 6 χρόνια και δεν έχω βρεί κάποια μειονεκτήματα εάν εξερέσεις μερικές φορές που έχω βάλει απο άλλα πρατήρια Shell την V-poewr.Σου πρωτείνω να κάνεις απο τον ίδιο 3 γεμίσματα V-power racing και άμα δείς τα ίδια προβλήματα τότε άλλαξε πρατήριο Shell. Όσο αφορά Shell ή ΒΡ η γνώμη μου είναι οτι είναι ίδιες εταιρείες Αμερικάνικης προέλευσης και με τους ίδιους προμηθευτές.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-08-08, 00:14
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1244
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
απο αυτα που εχω δει στα διυληστηρια εχω παψει να βαζω οτι γυαλιζει...
ειτε καυσιμα ειτε λαδια
Παλιά 21-08-08, 00:57
Το avatar του χρήστη SteliosT
SteliosT Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Auris 1.4L VVTI
Περιοχή: athens
Δύναμη Σεβασμού: 227
SteliosT είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
αγαπητε φιλε tsport192, εδω κ 6 μηνες που εχω το auris βαζω βενζινη μονο σε ενα βενζιναδικο τησ EKO.
σχετικα με την καταναλωση που ανεφερες
μεσα στην πολη ειμαι απο 7,7 εως 7.8 lt/100km.
απο την αποδοση μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος κ κυριως στισ υψηλεσ στροφεσ(μετα τισ 3500).
για την shell την οποια ανεφερες δν βαζω ποτε μ μονο και μονο γιατι με εκνευριζει το γεγονοσ οτι νομιζουν πως πουλανε χρυσαφι(λογω τιμης εννοω).

πιο παλια στο starlet που εχω(πισωκινητο) εβαζα bp και eko και με την εκο εβλεπα το αυτοκινητο να πηγαινει πιο ανετα, κυριως στα ταξιδια.

ελπιζω να σε βοηθησε η γνωμη μου.

εισαι στη ζωη μ ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ η αρχη, ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗ!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-08-08, 01:19
Το avatar του χρήστη Roy-D
Roy-D Offline:
Moderator

Μοντέλο: RoyalΕ11 f/l
Περιοχή: Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
Δύναμη Σεβασμού: 587
Roy-D είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
aegean...παντα και ποτε δεν ειχα προβλημα. και απο ενα bp που εκει εβαζα μονο 100αρα που και που...!!!

Παντως η διαφορα στην δυναμη μπορει να οφειλετε σε πολλους παραγοντες..και ο μεγαλυτερος για μενα ειναι η ζεστη,δηλαδη δεν φταιει παντα το καυσιμο!
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
προσφορα shell v power kostaskoz ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 21 15-02-14 12:18
Πρόστιμα σε Bp και Shell Nikr OFF TOPIC 1 26-11-08 15:19
Ανακοινώνονται επισήμως τα πρόστιμα-μαμούθ σε Shell και ΒΡ (upd) GIANNIS_G6 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 10 18-10-08 22:29
Χρειαζομαι power Horse power ΑΕ86 metritis_ae86 TOYOTA COROLLA AE86 0 11-11-06 02:00
F1 by SHELL kosttrd OFF TOPIC 3 14-06-04 21:17

Page generated in 0,16937494 seconds (82,52% PHP - 17,48% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:08.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com