Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002> |
|
|
|
Ερώτηση για καυσαέρια |
|
12-07-08, 16:40
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Ερώτηση για καυσαέρια
Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω τους ιδιοκτήτες TS τι καυσαέρια τους γράφει στην κάρτα καυσαερίων ή στο ΚΤΕΟ.
Ρωτάω γιατί πρόσφατα πέρασα ΚΤΕΟ και ενώ οι τιμές των καυσαερίων στις υψηλές στροφές είναι πολύ χαμηλές, στο ρελαντί είναι αρκετά υψηλές. Μάλιστα η τιμή των υδρογονανθράκων είναι κοντά στα όρια. Πολύ πιθανό όταν έγινε η μέτρηση να ήταν λίγο μπουκωμένο γιατί το είχαν αφήσει στο ρελαντί κάποια λεπτά.
Θα ήθελα να μου πείτε τι τιμές έχετε για CO (%) και HC (ppm) για ρελαντί και για ψηλές στροφές (νομίζω 2500 το μετράνε)
Και κάτι ακόμη να το ξέρω γενικά. Τι εγγύση έχει ο καταλύτης; Καλύπτεται από την 6ετή; Για πόσα χιλιόμετρα;
|
12-07-08, 16:44
|
|
Moderator
|
|
|
|
Άν και δεν είμαι κάτοχος TS, θα μου επιτρέψεις να πώ τι γνώμη μου. Στις κάρτες καυσαερίων γράφουν ότι να ναι. Στο ΚΤΕΟ δεν ξέρω. Εγώ που έβγαλα 2 φορές κάρτα σε αντιπροσωπεία, βάζουν το εργαλείο και γράφει στην κάρτα τιμές χωρίς να δει τι έβγαλε το εργαλείο. Ότι να ναι..
|
12-07-08, 19:15
|
|
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Στο ΚΤΕΟ, ή τουλαχιστον στο ιδιωτικο που πηγα εγω, η καρτα θα γραψει οτι ακριβως και το μηχανημα. Τωρα, ο κεραμικος καταλυτης συνηθως εχει αντοχη γυρω στην 5ετια αλλα δεν νομιζω να καλυπτεται απο καποια εγγυηση, εκτος κι αν θεωρειται μηχανικο μερος οποτε θα εχει και την αντιστοιχη εγγυηση. Αν αλλαξεις καταλυτη, σκεψου να βαλεις καποιον πιο ελευθερο ή καποιον αγωνιστικο που εβαλε ο πατερας μου στο 101 πριν 7 χρονια (δεν ξερω βεβαια αν ειναι τοσο ευκολο για τα Ε12, εχω ακουσει οτι η εξατμιση τους θελει πολυ προσοχη στον σχεδιασμο της). Απο τοτε δεν εχει ξανασχοληθει με τον καταλυτη.
|
15-07-08, 21:33
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pavlosTS
Ρωτάω γιατί πρόσφατα πέρασα ΚΤΕΟ και ενώ οι τιμές των καυσαερίων στις υψηλές στροφές είναι πολύ χαμηλές, στο ρελαντί είναι αρκετά υψηλές.
Θα ήθελα να μου πείτε τι τιμές έχετε για CO (%) και HC (ppm) για ρελαντί και για ψηλές στροφές (νομίζω 2500 το μετράνε)
;
|
Εμένα ελάχιστα χειρότερα σε ψηλές στροφές.
Πόσο σου έβγαλε και ποιά είναι τα όρια?
|
15-07-08, 22:49
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Larissa
|
|
Παρε μια βοηθεια.και παλι εδω ειμαστε.
|
15-07-08, 23:04
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από CTS03
Εμένα ελάχιστα χειρότερα σε ψηλές στροφές.
Πόσο σου έβγαλε και ποιά είναι τα όρια?
|
Το πρόβλημα ήταν στο ρελαντί. Έβγαλε 0,24% CO με όριο το 0,5 και 115 ppm HC με όριο τα 120. Στις ψηλές στροφές ήταν μια χαρά (0.01 και 11 αντίστοιχα).
Παίζει να είναι από τα μπουζί, γιατί νομίζω δεν έχουν αλλαχτεί. Πάντως πριν το μετρήσει στα ΚΤΕΟ δεν το μάρσαρε καθόλου και είχε μείνει αναμένο κάποια λεπτά.
|
16-07-08, 14:38
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Μάλλον έχεις πρόβλημα, εκτός κι αν δεν ήταν ζεστός ο κινητήρας.
Στο δικό μου με ~65.000κμ σε ΙΚΤΕΟ μέτρησαν CO 0.00 ρελαντί και 0.02 ψηλές στροφές. Τα HC ήταν 15 και 19, αντίστοιχα.
Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν τα φρένα (56%) και πίσω "αποσβεστήρες κραδασμών" (45-48%).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CTS03 : 17-07-08 στις 09:53.
|
|
|
|
16-07-08, 15:18
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από CTS03
Μάλλον έχεις πρόβλημα, εκτός κι αν δεν ήταν ζεστός ο κινητήρας.
Στο δικό μου με ~65.000κμ σε ΙΚΤΕΟ μέτρησαν CO 0.00 ρελαντί και 0.02 ψηλές στροφές. Τα HC ήταν 15 και 19, αντίστοιχα. Στο συνεργείο περυσι πρέπει να έβγαζαν μηδεν τα πάντα!
Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν τα φρένα (56%) και πίσω "αποσβεστήρες κραδασμών" (45-48%).
|
Το αυτοκίνητο φαίνεται μια χαρά γενικά. Οι τιμές στις 2500 στροφές φαίνονται επίσης φυσιολογικές. Άραγε αυτο είναι ένδειξη ότι ο καταλύτης είναι οκ; Στο ρελαντί καμια φορά το νιώθω να μπουκώνει λίγο στο ξεκίνημα. Είναι πιθανό να είναι απο τα μπουζί τα οποία από ότι νομίζω δεν πρέπει να έχουν αλλαχτεί (57.000 χιλ). Το ότι τα μπουζί δεν είναι και στην καλύτερή τους το πιστεύω και για ένα ακόμη σύμπτωμα και αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Όταν το αμάξι είναι κρύο και το βάζω μπρος παίρνει αμέσα χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Όταν είναι ζεστό (πχ το έχω αφησεί κανένα 5λεπτο) και πάω να το βάλω μπρος παίρνει με την πρώτη μεν αλλά κάπως σαν να είναι μπουκωμένο (κάνει μια στιγμιαία διακοπή ακριβώς πριν πάρει). Που μπορεί να οφείλεται αυτό και σχετίζεται άραγε με τα καυσαέρια που έχει στο ρελαντί;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
|
16-07-08, 16:02
|
|
|
|
|
εμενα η καρτα καυσαεριων λεει στις 800(ρελαντι) 0.03 co και 24 HC
στις 2500 0.03 co και 19 HC
στην περσινη καρτα λεει στις 800(ρελαντι )0.01 co και 7 HC
στις 2500 0.01 co και 7 HC
στο κτεο που το ειχα περασει 4 μηνες πριν βγαλω την καρτα μου εβγαλε
στο ρελαντι 0 co και 2.00 HC
υψηλες στροφες co δεν λεει kai 2.00 HC
να πω μονο οτι τα μπουζι μου δεν ηταν αλλαγμενα κ ο καταλυτης που τον αλλαξα αργοτερα(εγω ηθελα κ τον αλλαξα για να βαλω ελευθερο)ηταν ψηλοσπασμενος..
|
16-07-08, 16:20
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
κορυδαλλος-νικαια
|
|
εσεις βγαζεται και καρτα και ανχονεστε ρωτηστε και καναν αλλο που λαδωνει να βγαλει καρτα
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16523290 seconds (82,31% PHP - 17,69% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:12. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|