Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
Firmware Upgrade σε E12 |
|
24-02-08, 22:09
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Athens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Firmware Upgrade σε E12
Θα ήθελα να πει κάποιος αν γνωρίζει αν ισχύει το εξής:
Στους υπολογιστές τουλάχιστον οι πιο advance χρήστες προβαίνουν κατά διαστήματα(και όποτε φυσικά υπάρχει καινούργια release-firmware) σε αναβάθμιση του Bios(το οποίο δεν είναι τπτ παραπάνω από ένα eprom chip).
Η κίνηση αυτή από πλευράς των εταιριών γίνετε για να βελτιώσει η να επιταχύνει και να επιλύσει τυχόν Bug της προηγούμενης release αλλά και σε μερικές περιπτώσεις για να δώσει νέες δυνατότητες στο Μ/Β.
Αντίστοιχο eprom chipaki υπάρχει και μέσα στον εγκέφαλο της Corolla και μου είναι λιγάκι δύσκολο να πιστεύω ότι και η Toyota δεν βγάζει κάποιο firmware upgrade για τους εγκεφάλους που να επιλύει μικροπροβληματακια η να βελτιώνει πραγματάκια στο management του εγκεφάλου.
Για παράδειγμα πιστεύω ότι μια Corolla facelift του 2005 με μια Corolla Facelift του 2006 standar θα έχουν διαφορετική έκδοση firmware! Και η οποία θα μπορούσε σίγουρα να περαστεί και στην παλιότερη Corolla βελτιώνοντας κάποιες λειτουργίες!!
Το θέμα είναι ότι άμα πας και το ζητήσεις αυτό σε κάποια αντιπροσωπία θα σου που ότι δεν μπορούν να στο κάνουν αυτό η ότι δεν γίνεται
Αλλά από περιστατικό που γνωρίζω είναι ότι αυτή η αναβάθμιση είναι εφικτή και έγινε σε μια περίπτωση στην οποία δεν μπορούσαν να βρουν με τπτ την λύση σε μια δυσλειτουργία του κινητήρα, και μετά από την αναβάθμιση το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Γνωρίζετε κάτι παρόμοιο η έχετε καμιά πληροφορία παραπάνω σχετικά με αυτό το θέμα???
|
25-02-08, 00:39
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Εγώ ξέρω πως αυτό γίνεται 100% στα group VAG. Σε ΤΟΥΟΤΑ δεν το χω ακούσει ξανά...
|
25-02-08, 12:05
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 12 φορές σε 12 μηνύματα
|
|
Στα 20βάλβιδα (στα μαυρα) αυτό γινόταν πάντων, οπότε λογικά θα γίνεται και στα Ε12.
Το θέμα είναι αν είναι δυνατή η αναβάθμισή του...
|
|
|
|
25-02-08, 13:03
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Nikaia
|
|
Ονειρα βλεπετε μαλλον .
λογω του οτι εχω μπει μεσα στο προγραμμα της 12αρας ειναι τοσο πολυ κλειδωμενο και οχι μονο πχ. οταν η bosch ειχε καταφερει να κατεβασει τα χλμ στον εγκεφαλο (για αυτα που φορανε bosch) μολις εμπαινες με αλλο τεστερ σου ελεγε οτι ηταν κατεβασμενα τα χλμ σαν ρουφιάνος.
παντως το προβλημα ειναι απλο.
χρειαζεσαι καλο προγραμμα για να μπεις μεσα και μετα το σωστο pass που δεν το εχει κανενας στην ελλαδα απο οτι ξερω και ολα αυτα φυσικα δεν ισχυουν για τους denso εγγεφαλους .
και οσο ξερω για τους πιο παλιους εγγεφάλους το μονο που μπορουσε να πειραχτει ηταν ενας κρυσταλλος ο οποιος αλλαζε την ταχυτητα που λειτουργουσε και τα εκανε ολα σε μεγαλυτερες αποδοσεις πχ ταχυτητα και ροη καυσιμου κ.α.
μολις τελειωσω το carpc στην 12αρα θα εχω μονιμα συνδεμενο τον εγκεφαλο και θα μπορω να σας το δειξω.
25-02-08, 18:51
|
|
|
|
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Να ρωτησω κατι? Στους denso μπορεις να επεμβεις?
|
25-02-08, 20:22
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
|
|
απ'οτι ξερω...μπορεις να τους προγραματισεις και δεν χρειαζεσαι παραλληλο!!!!!
|
25-02-08, 21:32
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
|
|
οχι ρε στους μπος γινεται αυτο..
ι ντενσο ηταν ανεκαθες κλειδωμενη αν αλλαξε κατι τωρα..
26-02-08, 11:44
|
|
|
|
|
|
Τωρα μπερδεύτικα. Εχω παντως νομίζω ότι έχω desno , γι αυτό και εχω επαναπρογραμματισει.
|
26-02-08, 12:09
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Εχει δικιο ο Βασίλης. Ο denso δεν αναπρογραμματίζεται. Μόνο παράλληλο βάζεις.
Οι Bosh προγραμματίζονται.
Και δεν πιστευω ούτως ή άλλως να έχεις denso εσυ Αντρέα στην Ε12...
Μεχρι κάποιες 11αρες τον προλάβανε μονο.
|
26-02-08, 12:13
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Athens
|
|
Μιχάλη και οι 12αρες έχουν Denso
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16755295 seconds (82,14% PHP - 17,86% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:44. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|