Σερφάροντας εχθές το βράδυ στα φόρουμ του club, έτυχε και έπεσα πάνω σε ένα web link το οποίο είχε δημοσιεύσει ο "Nyo", και είναι το
www.mat.fi. Πρόκειται λοιπόν για μια ομάδα φινλανδών μηχανηκών, οι οποίοι ασχολούναι από την αναπαλαίωση παλιών αγωνιστικών μέχρι και τους αγώνες φόρμουλα! Δεν είναι αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση, φινλανδοί είναι όλα να τα περιμένεις απ' αυτούς. Εντύπωση μου έκανε ο τρόπος που δουλέυουνε. (Μέσα στο site μπορεί κανείς να δει σε φωτογραφικά άλμπουν 300+ φωτο όλη τη διαδικασία αναπαλαίωσης της Celica που οδηγούσε ο Κάνκουνεν και άλλων αυτοκινήτων). Τα παιδιά λοιπόν κάνει μπαμ πως ξέρουν τι κάνουν. Εργάζονται με όρεξη, επαγγελματισμό και μεράκι και τα αυτοκίνητα μόνο που δεν τα χαϊδεύουν! Ο χώρος εργασίας δε, σαν χειρουργείο. Βγαίνοντας από το site, επιστρέφω στην ελληνική πραγματικότητα, και κάνω μια σύγκριση με το μυαλό μου των ελλήνων μηχανικών με αυτούς τους φινλανδούς. Σύγκριση είπα;;; Μπα. Δεν γίνεται να συγκρίνεις το μάυρο με το άσπρο. Οι περισσότεροι δικοί μας έχουν τη νοοτροπία της πατέντας. Επαγγελματισμός μηδέν. Κόψε ράψε, ε, κι αν δεν ταιριάζει τι έγινε. Παλιό είναι μωρέ, σιγά... Έλεος!!!