Μπόσικα στο τιμόνι και αρκετό "αλάφρωμα" πάνω από 110χμ.α.ω
Σας έχω πρήξει ξέρω, αλλά μιας και μου συμβάινει αυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω και για τη δική σας εμπειρία αν υπάρχει:
Τώρα τελευταία, το τιμόνι παίζει ανεπαίσθητα και έχει μια μικρή ασάφεια (το καταλαβαίνει κανείς μόνο σε ευθεία μιας και όταν στριβεις γίνεται φυσιολογικά λόγω κρεμαγιέρας πιο βαρύ...) και μετά τα 120χμ.α.ω τρέμει ελαφρώς και σου δίνει μια αίσθηση πούπουλου... Ευθυγράμμιση-ζυγοστάθμιση έχει γίνει με τους τροχούς επάνω και δεν είναι από εκεί.
Μπας και έχετε καμιά ιδέα πάνω σε αυτό? Μάλιστα ψάχνοντας είδα και το κάτωθι για το οποίο καμία Toyota δεν με ενημέρωσε μέχρι τώρα (και δεν είναι και καινούργιο απ'ότι φαίνεται..):
"Η Toyota Ελλάς ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε προληπτικό έλεγχο τριών μοντέλων της, που αφορά στο ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης. Ήδη οι κάτοχοι των συγκεκριμένων μοντέλων έχουν ενημερωθεί για να προσέλθουν στα επίσημα σημεία συντήρησης Toyota.
Κατόπιν εντατικών ελέγχων στα αυτοκίνητα τύπου Avensis παραγωγής 2003 μέχρι 2005, Corolla παραγωγής 2001 μέχρι 2004 και Prius παραγωγής 2003 μέχρι 2005 και τα οποία φέρουν ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης τιμονιού, παρατηρήθηκε ότι ενδέχεται να παρουσιαστεί χαλάρωση της σύσφιξης του συνδέσμου του ενδιάμεσου άξονα συστήματος διεύθυνσης υπό αντίξοες συνθήκες χρήσης του τιμονιού. Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να συμβεί μόνο όταν το σύστημα διεύθυνσης (κρεμαγιέρα) δέχεται υψηλή εξωτερική πίεση από τους τροχούς (π.χ. επανειλημμένο δυνατό χτύπημα τροχών σε κράσπεδο). Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί σχετική περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Η Toyota αποφάσισε να ελέγξει τη σύσφιξη του συνδέσμου και στην περίπτωση που παρατηρηθεί χαλάρωση να προβεί στην άμεση αντικατάσταση του ενδιάμεσου άξονα του συστήματος διεύθυνσης, χωρίς απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση του πελάτη.
Η Toyota Ελλάς έχει ήδη φροντίσει για την αποστολή σχετικής ενημέρωσης με επιστολή στους πελάτες-κατόχους αυτοκινήτων Avensis, Corolla και Prius, οι οποίοι σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρίας έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα τα οποία πρέπει να υποβληθούν στο συγκεκριμένο έλεγχο.
Στον έλεγχο δεν συμπεριλαμβάνονται τα Corolla Verso, καθώς και τα Avensis που χρησιμοποιούνται ως ταξί."
To δικό μου είναι Ε111 facelift 1.4 vvti G6 2001 Απρίλιος με 115.000χμ περίπου.
|