Αγαπητά μου συντρόφια, για σας δουλεύω. Έψαξα τον ΚΟΚ και κάτι άλλες νομολογίες που έχω. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι απαιτούνται πλευρικοί καθρέπτες. Κάθε όχημα είναι υποχρεωτικό να φέρει μόνο καθρέπτη που να επιτρέπει την όραση του πίσω χώρου του αυτοκινήτου...δηλαδή κεντρικό εσωτερικό καθρέπτη για να βλέπουμε πίσω μας. Πουθενά δε βρήκα κάτι για πλευρικό καθρέπτη. Μπορεί να αντιταχθεί το αίτημα για ασφαλή οδήγηση, ωστόσο αυτό είναι αξίωση από τον κάθε οδηγό η οποία μπορεί να ικανοποιηθεί με γύρισμα του κεφαλιού στο πλάι για να βεβαιωνόμαστε πριν κάνουμε ελιγμό. Άρα αδίκως έγραψαν τον Κωστή για τον καθρέπτη.
Να σημειώσω ότι πριν πάρουμε την 12άρα μας, είχαμε ΚΕ-30 του '78 και ούτε εκείνη είχε δεξί καθρέπτη αλλά ο πατέρας μου για να αποφύγει την βλακεία ορισμένων είχε βάλει. Επίσης επειδή τα αμάξια αυτά δεν είχαν πίσω ζώνες, να ξέρετε ότι ο ΚΟΚ επιβάλλει μόνο μπροστινές σε όλα τα αμάξια και πισινές ζώνες μόνο για όσα τέθηκαν για πρώτη φορά σε κυκλοφορία μετά το 1993 (άρθρο 81 ΚΟΚ).
Ελπίζω να βοήθησα. Εγώ προσωπικά πάντως, θα πήγαινα ευγενική σαν να μην τρέχει τίποτα να ζητήσω να λυθεί η παρεξήγηση. Θα έλεγα ότι το αμάξι είναι άψογο και μάλλον από παραδρομή έγινε το ζήτημα...κοινώς κάνουμε την πάπια και αααααααν δεν βγει άκρη, Κωστή, κάνε μία ένσταση κατά της κλήσης ως νόμω αβασίμου και θα ξεμπερδέψεις!