Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
δεν ηξερες....δεν ρωταγες
Παλιά 27-06-07, 14:48
Το avatar του χρήστη KOMIS
KOMIS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 244
KOMIS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
δεν ηξερες....δεν ρωταγες

παρακατω γραφω 3 πραγματα για το corollaki μου που δεν ηξερα οτι πρεπει να αποφυγω η να κανω αμεση προληψη,και στην συνεχεια η εγινε μονιμο προβλημα,η ψαχνωμουν να βρω τι φταιει και διημιουργηθηκε.δινω λοιπον παρακατω τις εξεις συμβουλες ωστε να μην την πατησετε και εσεις αν βρεθειτε στην ιδια κατασταση με εμενα.παρακαλω αν γνωριζετε κατι και εσεις και θελετε να δωσετε τις συμβουλες σας,γραψτε τις.

1. αν πεσει κουτσουλια απο περιστερια η διαφορα αλλα μεγαλα πουλια πανω στο αμαξι σας,το καθαριζετε αμεσως με νερο.δεν περιμενετε να το καθαρισετε οταν θα πλυνετε ολο το αμαξι.το αφησα ετσι 2 μερες.αποτελεσμα...εκοψε το χρωμα.οπος μου εξηγησαν μετα σε φανοποιιο,καποιες κουτσουλιες ειδικα απο μεγαλα πουλια εχουν οξεα ισχυρα με αποτελεσμα αν δεν τα καθαρισεις αμεσως να κοψει το χρωμα,οπος και εγινε στο δικο μου.αν ηταν μου ειπε ο φανοποιος κανα φιατακι,θα ειχε φυγει ολο το χρωμα εκει........

2. δεν παμε να βαλουμε βενζινη στο αμαξι μας απο βενζιναδικο στο οποιο μολις γεμισε απο βυτιο.ολα τα σκουπιδακια η κατακαθια τις δεξαμενης εχουν ανακατευτει με αποτελεσμα να εχουν ερθει μαζι με την βενζινη που βαλαμε και στο δικο μας αμαξι.ετσι το ποιο πιθανο ειναι η να σβυνη η μηχανη μας αργοτερα,η να κανει σαν τρακτερ,η να τρεμει ολοκληρο σαν να θελει να βαλεις μεγαλυτερη ταχυτητα μολις πιανεις τα 100χλμ.θεραπεια...βαζεις 15-20ε συνεχεια βενζινη μεχρι να διαλυθουν τα σκουπιδακια,και αλλαζεις αν υπαρχει μεγαλο προβλημα φιλτρο βενζινης.

3.αν το παμπριζ του αυτοκινητου μας το χτυπησει πετραδακι και κανει κανενα μικρο ραγισματακι η σημαδακι,το αλλαζουμε αμεσως.γιατι μπορει να το αφησουμε ετσι 1-2 μηνες αφου βλεπουμε οτι δεν υπαρχει προβλημα,και ξαφνικα σε μια μερα λογο πιεσης αερα θελεις,λογο θερμοκρασιας θελεις,λογο κραδασμων,να δεις ενα ραγισμα απο την μια μερια μεχρι την αλλη,αντε τωρα να πηγαινεις και κανα ταξιδι μακρια.

στα παραπανω ειμαι ο ιδιος παθων.παρακαλω γραψτε τα δικα σας.
Παλιά 27-06-07, 15:10
Το avatar του χρήστη dRiveR7
dRiveR7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 207 RC
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 409
dRiveR7 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Λοιπόν, συμφωνώ εν μέρει....
1. Συμφωνώ πως αυτό ισχύει και πρέπει να το κάνουμε για να διατηρούμε πάντα το χρώμα όσο καλύτερο μπορούμε. Όμως πάρα πολλές φορές έχω αφήσει κουτσουλίες πάνω ακόμα και 15-20 μέρες και δεν έχει πάθει τίποτα. Το μεταλλικό χρώμα δεν παθαίνει τόσο εύκολα ζημιά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να αφαιρούμε τις κουτσουλιές όσο πιο γ΄ρηγορα γίνεται.
2. Το είχα πάθει και εγώ...καλό είναι να το αποφεύγουμε.
3. Εδώ διαφωνώ κάθετα. Αν ήταν να αλλάζουμε παρμπριζ κάθε φορά που χτυπάει πετραδάκι θα έπρεπε οι τζαμάδες να είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη. Κάτσε πίσω από μια νταλίκα και όλο και κάποιο πετραδάκι θα χτυπήσει πάνω. Για να σπάσει έτσι ένα παρμπριζ πρέπει να δεχθεί πολύ γερό χτύπημα από πέτρα. Εγώ έχω σημάδια από πετραδάκι 2 χρόνια τώρα και δεν έχω παρατηρήσει να αλλάξει κάτι στο σημάδι αυτό, δηλαδή να μεγαλώσει ώστε να πάθει κάτι όλο το παρμπριζ. Για ρωγμές ναι πρέπει να αλλαχθεί. Για να ραγίσει ένα παρμπριζ όπως λες πρέπει να συντελέσουν κι άλλοι παράγοντες και όχι μόνο ένα πετραδάκι....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-07, 16:44
Το avatar του χρήστη tsport192
tsport192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 facelift 1.6 SOL M/R
Δύναμη Σεβασμού: 402
tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα
Όντως για το παρμπριζ είσαι λίγο υπερβολικός...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-07, 16:47
Το avatar του χρήστη Corollaxli
Corollaxli Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: ΕΕ90 XLi 1.3 95Ηp
Περιοχή: Πετρούπολη-Καλαμάτα
Δύναμη Σεβασμού: 458
Corollaxli θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Δεν είναι και τόσο υπερβολή.Αλλά πάει ανάλογα με τη ζημιά που έχει γίνει διότι μπορεί ανα πάσα στιγμή να πάθεις οτιδήποτε χειρότερο.Τώρα για ψύλλου πήδημα όντως δεν πας να αλλάξεις παρμπριζ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ...ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΜΙΚΡΟΣ...ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-07, 16:52
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
και εγώ έχω χτυπηματάκι στο παρπρίζ μου από πέτρα σαν αυγό που πετάχτηκε και μπροστά μου πήγαινε σε πολύ μεγάλη απόσταση ΙΧ.αποτέλεσμα να λείπει ένα κομματάκι σαν φακόσπυρο.

όσον αφορά για την αντικατάσταση του παρπρίζ πολύ απλά κάνετε ένα συμπληρωματικό στην ασφάλεια (επί εποχής δραχμών ήταν 5000 δρχ το χρόνο αν θυμάμαι καλά στην Εθνική που θεωρείται και ακριβή) και ποτέ μα ποτέ δεν πάτε εκεί που θα σας πει ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής σας εκτός αν το ψάξετε και δείτε ότι κάνει καλή δουλειά βάζοντας πάντα γνήσιο παρπρίζ . γιατί να το πληρώσετε από τη τσέπη σας?

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-07, 16:58
Το avatar του χρήστη Corollaxli
Corollaxli Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: ΕΕ90 XLi 1.3 95Ηp
Περιοχή: Πετρούπολη-Καλαμάτα
Δύναμη Σεβασμού: 458
Corollaxli θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diafanh-psyxh Εμφάνιση μηνυμάτων
και εγώ έχω χτυπηματάκι στο παρπρίζ μου από πέτρα σαν αυγό που πετάχτηκε και μπροστά μου πήγαινε σε πολύ μεγάλη απόσταση ΙΧ.αποτέλεσμα να λείπει ένα κομματάκι σαν φακόσπυρο.

όσον αφορά για την αντικατάσταση του παρπρίζ πολύ απλά κάνετε ένα συμπληρωματικό στην ασφάλεια (επί εποχής δραχμών ήταν 5000 δρχ το χρόνο αν θυμάμαι καλά στην Εθνική που θεωρείται και ακριβή) και ποτέ μα ποτέ δεν πάτε εκεί που θα σας πει ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής σας εκτός αν το ψάξετε και δείτε ότι κάνει καλή δουλειά βάζοντας πάντα γνήσιο παρπρίζ . γιατί να το πληρώσετε από τη τσέπη σας?
Σωστόόόός.Ισχύει αυτό στην ασφαλιστική;;;Δίνεις επιπλέον χρήματα για τέτοιες φθορές;

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ...ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΜΙΚΡΟΣ...ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-07, 18:22
Το avatar του χρήστη nikoskon
nikoskon Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: Αθήνα
Δύναμη Σεβασμού: 247
nikoskon είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dRiveR7
Για να σπάσει έτσι ένα παρμπριζ πρέπει να δεχθεί πολύ γερό χτύπημα από πέτρα.
Μπα...
Πρίν κάμποσα χρόνια έφυγε από το χέρι ενός μικρού παιδιού στη γειτονιά μια πετρούλα(<1cm) και έσκασε στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου.Δεν την πέταξε ηθελημένα στο τζάμι.Κατά λάθος και με μικρή ταχύτητα λόγω ελάχιστης δύναμης του παιδιού.
Το αποτέλεσμα ήταν το τζάμι να ραγίσει στο σημείο που πήγε η πέτρα.
Γύρω από το σημείο αυτό δημιουργήθηκαν πολλές ρωγμές μέσης ακτίνας 30cm.
Έτυχε να παρατηρούμε το αυτοκίνητο με τον πατέρα μου και με το που βλέπουμε την πέτρα να κατευθύνεται στο αυτοκίνητο γυρίζουμε και οι δυο στο μικρό για να του επιστήσουμε την προσοχή(βλ.μπινελίκια κτλπ) μιας και πιστεύαμε πως δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει σπάσει το τζάμι.
Κι όμως...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-07, 18:37
Το avatar του χρήστη tigraki
tigraki Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 237
tigraki είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παιδιά ένα TIP για τις κουτσουλιές...
Για να τις καθαρίζετε γρύγορα και χωρίς κόπο να έχετε πάντα μέσα στο αυτοκίνητο Μωρομάντηλα. Έχουν γαλάκτομα και έτσι δεν χαλάνε το χρώμα και μαλακώνουν γρύγορα την κουτσουλιά και καθαρίζει ακόμα πιο εύκολα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-07, 18:44
Το avatar του χρήστη Panagiotis_87
Panagiotis_87 Offline:
Μέλος

Μοντέλο: E12 1.4 f/l
Περιοχή: Πειραιάς
Δύναμη Σεβασμού: 237
Panagiotis_87 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Προφανως ο φιλος KOMIS εννοουσε οχι απλα να πεσει ενα πετραδακι και να κανει ενα σημαδακι αλλα ραγισμα. Και καταλαβα τι εννοει γιατι το εχω δει σε αμαξι φιλου. ειχε ενα μικρο ραγισμα δεν ξερω απο τι και ενω για μηνες δεν ειχε παθει τπτ ξαφνικα μια μερα νομιζω καλοκαιρι με πολυ ζεστη(καλη ωρα) το ραγισμα απλωθηκε σε ολο σχεδον το παρπριζ!!

Οσο για τις κουτσουλιες δεν τις αφηνω για μερες αλλα εχει τυχει να τη βγαλω την επομενη μερα απλα με ενα βρεγμενο πανακι και δεν παρατηρησα τιποτα ιδιαιτερο στο χρωμα. Το ρετσινι απο πευκα ειναι το πακετο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-07, 18:52
Το avatar του χρήστη dRiveR7
dRiveR7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 207 RC
Δύναμη Σεβασμού: 409
dRiveR7 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikoskon Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπα...
Πρίν κάμποσα χρόνια έφυγε από το χέρι ενός μικρού παιδιού στη γειτονιά μια πετρούλα(<1cm) και έσκασε στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου.Δεν την πέταξε ηθελημένα στο τζάμι.Κατά λάθος και με μικρή ταχύτητα λόγω ελάχιστης δύναμης του παιδιού.
Το αποτέλεσμα ήταν το τζάμι να ραγίσει στο σημείο που πήγε η πέτρα.
Γύρω από το σημείο αυτό δημιουργήθηκαν πολλές ρωγμές μέσης ακτίνας 30cm.
Έτυχε να παρατηρούμε το αυτοκίνητο με τον πατέρα μου και με το που βλέπουμε την πέτρα να κατευθύνεται στο αυτοκίνητο γυρίζουμε και οι δυο στο μικρό για να του επιστήσουμε την προσοχή(βλ.μπινελίκια κτλπ) μιας και πιστεύαμε πως δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει σπάσει το τζάμι.
Κι όμως...
Ε καλά ρε σεις είπαμε πετραδάκι...όχι πέτρα...μιλάμε για περιπτώσεις που θα πεταχτεί πετραδάκι από προπορευόμενο φορτηγό. Το μέγεθος πέτρας 1 εκατοστού που θα βραθέι πλην τέτοια περίπτωσης να το πετάξει ηθελημένα κάποιος? Εξάλλου και μόνος το είπες πως έκανε ράγισμα στο τζάμι. Σε τέτοια περίπτωση φυσικά και η ζημιά είναι μεγάλη και θέλει αντικατάσταση. Η περίπτωση που ανέφερε ο φίλος στην αρχή είναι να φύγει μικρό κομματάκι και μετά από καιρό λόγω ζέστης ή δεν ξέρω και γω τι άλλο να σπάσει το τζάμι. Αυτό είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να γίνει.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Παω Αμυνταιο για 10 ημερες!! ΠΕΙΤΕ ΙΝΦΟ! Roy-D OFF TOPIC 4 15-11-09 23:56

Page generated in 0,17288709 seconds (82,58% PHP - 17,42% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:52.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com