Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι! |
|
|
|
O φαύλος κύκλος (της θερμοκρασιας!) |
|
24-06-07, 10:54
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονικη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
O φαύλος κύκλος (της θερμοκρασιας!)
Θα το έχετε και εμπειρικά διαπιστώσει. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι τρεις, τέσσερις, ακόμη και πέντε βαθμούς υψηλότερη από τη θερμοκρασία στα προάστια. Oι επιστήμονες έχουν την εξήγηση. Ετσι όπως είναι πυκνοχτισμένες οι πόλεις, παγιδεύουν θερμότητα και την αποδίδουν στο περιβάλλον. Κι εδώ, αρχίζει ο φαύλος κύκλος. Oι υψηλές θερμοκρασίες φέρνουν τα κλιματιστικά. Τα κλιματιστικά δροσίζουν τον ιδιωτικό χώρο (όχι πάντα χωρίς παρενέργειες στην υγεία), αλλά αποδίδουν θερμοκρασία στο περιβάλλον, αυξάνοντας τη δυσφορία για τους υπόλοιπους. Για να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά, χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο εξασφαλίζουν κυρίως από την καύση λιγνίτη, αφού στην Ελλάδα, συν τοις άλλοις, βρισκόμαστε πίσω στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Η καύση λιγνίτη όχι μόνο μολύνει, αλλά και θερμαίνει την ατμόσφαιρα. Και καθώς θερμαίνεται η ατμόσφαιρα, όλο και περισσότερο χρειάζονται τα κλιματιστικά. Δεν πρόκειται απλώς για φαύλο κύκλο, αλλά για τον ορισμό του φαύλου κύκλου.
Είναι απλώς ένας από τους δεκάδες λόγους για τους οποίους έπρεπε να εγκαταλείψουμε το πρωτόγονο μοντέλο με το οποίο διαμορφώθηκαν οι ελληνικές πόλεις. Υπάρχουν επίσης λόγοι αισθητικοί, λειτουργικοί, οικονομικοί. Oι πόλεις μας είναι άσχημες και προσφέρουν χαμηλή ποιότητα ζωής με δυσανάλογα μεγάλο κόστος. Και όμως, κανένας δε φαίνεται να έχει διδαχτεί από την απογοητευτική εμπειρία. Ακριβώς όπως αναπτύσσονταν οι πόλεις μας τη δεκαετία του �50, ακριβώς έτσι αναπτύσσονται και σήμερα, πενήντα χρόνια αργότερα. Τυφλές εντάξεις στο πολεοδομικό σχέδιο, ελάχιστοι κοινόχρηστοι χώροι, μηδενικό πράσινο, παράλογα υψηλοί συντελεστές δόμησης ώστε να δημιουργούνται εύκολες υπεραξίες και ψευδαίσθηση ευμάρειας. Σε άλλες περιπτώσεις, συνειδητή, ψηφοθηρική ανοχή στην αυθαίρετη δόμηση η οποία διαμορφώνει τριτοκοσμικές πραγματικότητες και υπαγορεύει τους δικούς της πολεοδομικούς κανόνες, όταν κάποτε οι περιοχές εντάσσονται στο σχέδιο. Τι γειτονιές να σχεδιάσεις, όταν ο αυθαίρετος οικιστής έχει χτίσει το 100% του οικοπέδου του και έχει αφήσει δρόμο τριών μέτρων; Και πού θα χωρέσεις σχολεία, πλατείες και πάρκα;
Ετσι φτάσαμε στη σημερινή τριτοκοσμική Θεσσαλονίκη, στην τριτοκοσμική Λάρισα, στην τριτοκοσμική Κοζάνη, πόλεις που περνάς απ΄ έξω και κάνεις το σταυρό σου πώς οι άνθρωποι κατάφεραν να τις φέρουν σ΄ αυτό το χάλι. Και ακριβώς έτσι θα συνεχίζουμε, όσο η πολιτική δε θα έχει όραμα και θα τρέμει το πολιτικό κόστος και κάποιοι επιστήμονες θα τίθενται στην υπηρεσία της, άβουλοι διεκπεραιωτές της καταστροφής.
ηταν ενα ωραιο σημερινο αρθρο απο τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ
24-06-07, 11:34
|
banned
|
|
Περιοχή:
Στο καθισμα με ζωνη,ΠΑΝΤΑ!
Ευχαρίστησε: 2
|
|
Ετσι ειναι δυστυχως..
μια συμβουλη για τα airco
προσπαθουμε να τα χρησιμοποιουμε οσο το δυνατον λιγοτερο και οχι τις ωρες αιχμης 12-5 και βαζουμε θερμοκρασια στους 26..
εμεις ειμαστε οι "αλλοι" πρεπει να προσεχουμε!
Ειναι σαν αυτον που λεει"ρε γαμωτο παλι κινηση στον δρομο μου"
..αλλα η "κινηση" ειναι και αυτος!
Μπραβο Σαββα πολυ καλο post!!
|
24-06-07, 12:05
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Έγω κάνω το εξής...
Αν δεν έχω δουλειά στο σπίτι και έχω ελεύθερο χρόνο,φροντίζω τις ώρες 12:00-15:00 να είμαι εκτός σπιτιού,είτε για καφέ είτε για διάβασμα σε βιβλιοθήκη.Με τον τρόπο αυτό δεν είμαι σπίτι,δεν χρησιμοποιώ A/C.
|
|
|
|
24-06-07, 13:05
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Κόρινθος
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
SavvasKE35, πρωτα πρεπει να κοιταξουμε εμεις οι ιδιοι τι μπορουμε να κανουμε και μετα να τα βαλουμε με το κρατος, τους πολιτικους και με τις εκαστοτε κυβερνησεις. Αλλωστε εμεις ειμαστε το κρατος και εμεις ψηφιζουμε τους αντιπροσωπους μας στην βουλη.
Πολεοδομικα σχεδια υπαρχουν, και μαλιστα προβλεπονταςι πλατειες, ζωνες πρασινου, παρκιν κλπ. Αλλα ποιος απο εμας τα τηρει? Οταν κτιζουμε παραπανω μετρα απο τα κανονικα? Ή δεν παιρνουμε αδεια οικοδομης και κτιζουμε παρανομα? Υπαρχει ελγχος, αλλα κανουμε ενστασεις. Ειναι ποινικο αδικημα, αλλα πηγαινουμε στο δικαστηριο και κλαιγομαστε. Υπαρχει και το γκρεμισμα του αυθαιρετου απο την πολιτεια, αλλα καθεται πανω στην στεγη ο ιδιοκτητης, καλει και τα καναλια και τελικα το παρονομο κτισμα δεν γκρεμιζεται.
Υπαρχουν και καποιες συγκυριες γεγονοτων οπου πηγαν κατα διαολου οι πολεοδομικες μελετες, σχεδια, πραξεις εφαρμογης οπως με τους προσφυγες του '22. Η Κορινθος μια νεα πολη, με τετραγωνα, με πλατειες, μεγαλους δρομους κλπ, ωστοσο εχει δυο κομματια οπου οπυ κυριαρχει η πολεοδομικη αυθαιρεσια. Ηρθαν οι προσφυγες, επρεπε να τους βαλουν καπου, και αρχισαν να κτιζουν οπου τους βολευε. Εκεινη την εποχη, τι σχεδιασμος να γινει, τι μελετες, οταν οι ανθρωποι επρεπε να στεγαστουν?
Αντιθετα σημερα που ενα νεο κομματι μπηκε στο σχεδιο πολης, εχει μεγαλους δρομους, πλατειες, πεζοδρομια.
Εγω προσωπικα δεν A/C σπιτι μου αλλα εχω ανεμιστηρα, κι οπου κι αν παω μες στο σπιτι τον παιρνω αγκαλια.
Αραγε αυτος που εγραψε το αρθρο ειχε Α/C ή οχι?
|
24-06-07, 14:01
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
και εμείς έχουμε 2 αρκουδίσιον στο σπίτι αλλά δεν τα χρησιμοποιούμε.πολύ σπάνια να θέσουμε σε λειτουργία το ένα που είναι στο σαλόνι.σε κάθε κρεβατοκάμαρα έχουμε ανεμηστήρα οροφής και στο χωλ-σαλόνι έχουμε βάλει και εκεί.δεν ρίχνει τη θερμοκρασία όσο το αρκουδίσιον αλλά κάνει δουλειά.προσωπικά τον ανεμηστήρα οροφής τον έχω από το 2000 στο δωματιό μου και λειτουργεί όσο βρίσκομαι στο δωμάτιο.ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου τον βάζω στο χαμηλό.και αν σκεφτείς την κατανάλωση που έχει δεν μπορείς να τη συγκρίνεις με τη κατανάλωση ενός aircondition.στην ουσία είναι σαν να έχεις ένα πολύφωτο με 4-5 λάμπες αναμένες.και τώρα πλέον το βρίσκεις και με 30 ευρώ.
|
|
|
|
24-06-07, 16:41
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονικη
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από TOLIS EE80
SavvasKE35, πρωτα πρεπει να κοιταξουμε εμεις οι ιδιοι τι μπορουμε να κανουμε και μετα να τα βαλουμε με το κρατος, τους πολιτικους και με τις εκαστοτε κυβερνησεις. Αλλωστε εμεις ειμαστε το κρατος και εμεις ψηφιζουμε τους αντιπροσωπους μας στην βουλη.
Πολεοδομικα σχεδια υπαρχουν, και μαλιστα προβλεπονταςι πλατειες, ζωνες πρασινου, παρκιν κλπ. Αλλα ποιος απο εμας τα τηρει? Οταν κτιζουμε παραπανω μετρα απο τα κανονικα? Ή δεν παιρνουμε αδεια οικοδομης και κτιζουμε παρανομα? Υπαρχει ελγχος, αλλα κανουμε ενστασεις. Ειναι ποινικο αδικημα, αλλα πηγαινουμε στο δικαστηριο και κλαιγομαστε. Υπαρχει και το γκρεμισμα του αυθαιρετου απο την πολιτεια, αλλα καθεται πανω στην στεγη ο ιδιοκτητης, καλει και τα καναλια και τελικα το παρονομο κτισμα δεν γκρεμιζεται.
Υπαρχουν και καποιες συγκυριες γεγονοτων οπου πηγαν κατα διαολου οι πολεοδομικες μελετες, σχεδια, πραξεις εφαρμογης οπως με τους προσφυγες του '22. Η Κορινθος μια νεα πολη, με τετραγωνα, με πλατειες, μεγαλους δρομους κλπ, ωστοσο εχει δυο κομματια οπου οπυ κυριαρχει η πολεοδομικη αυθαιρεσια. Ηρθαν οι προσφυγες, επρεπε να τους βαλουν καπου, και αρχισαν να κτιζουν οπου τους βολευε. Εκεινη την εποχη, τι σχεδιασμος να γινει, τι μελετες, οταν οι ανθρωποι επρεπε να στεγαστουν?
Αντιθετα σημερα που ενα νεο κομματι μπηκε στο σχεδιο πολης, εχει μεγαλους δρομους, πλατειες, πεζοδρομια.
Εγω προσωπικα δεν A/C σπιτι μου αλλα εχω ανεμιστηρα, κι οπου κι αν παω μες στο σπιτι τον παιρνω αγκαλια.
Αραγε αυτος που εγραψε το αρθρο ειχε Α/C ή οχι?
|
φιλε, στην αρχη, ειχα κ εγω την αρχη που μας προτεινεις, κ δειχνει λογικη.
"πρωτα πρεπει να κοιταξουμε εμεις οι ιδιοι τι μπορουμε να κανουμε και μετα να τα βαλουμε με το κρατος"
σιγουρα εισαι λαθος, μιας κ μια προχειρη εκτιμηση σε κανει να νομιζεις οτι εμεις πρεπει να λειτουργησουμε ΠΡΩΤΟΙ οτι το κρατος δεν κανει ποτε.
μια απλη απαντηση, που λεγεται πολεοδομια, εργολαβοι, αυτοι οι μπασταρ...δοι, με τα comressor, ευθυνονται για οτι σχετικα με το πρασινο περιγραφω.
δεν γινομαι αλλο λαικος, ή λαικιστης να σου περιγραψω περισσοτερα.
κανενας μικρομεσαιος ελληνας, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ για να αγορασει σπιτι.
ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ, απο ενα εκαστοτε, 99% αλητη, εργολαβο.
Ο εργολαβος αλλα σχεδια κανει, αλλα δινει πολεοδομια, αλλα χτιζει, κ κανεις δεν ερχεται ποτε.
αρα?
Η αισθηση σου, οτι "εμεις πρεπει να ξεκινησουμε το χορο" σου απαντω, "παλι εγω?"
Δεν μπαινω σε αλλα χωραφια, με αλλους που μας κανουν διαφορα καθημερινως.
απλα πιστευω οτι με 1-2 παρεμβασεις, αστειες, Θα μπορουσαν αυτες οι μεγαλουπολεις, να μην ειναι τοσο αθλιες, και στα θεματα δομησης, πεζοδρομιων, πρασινου κ.τ.λ.
μονο αυτα να κανανε οι πουστ...δοι , και αστους να τρωνε απο τα αλλα μερα-νυχτα.
τουλαχιστον να εχει καποια μαμα, με τα παιδακια της να τα βγαλει βολτα, και οχι τα ελληνοπουλα να ειναι τα πρωτα "ΟΥΦΟ" με τα playstation.
σιγουρα τολη, ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ.
24-06-07, 18:21
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Σαββα μου αρεσει η υπογραφη σου...
αν και οχι τοσο το η καταληξη της....
25-06-07, 08:49
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονικη
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wastegate
Σαββα μου αρεσει η υπογραφη σου...
αν και οχι τοσο το η καταληξη της....
|
ειπα ρε μπιλυ στην υπογραφη να βαλω κ το στοιχειο της υπερβολης λιγο.....
μπιλυ? τι δουλεια ειχες χθες στα ΤΕΙ σινδου? μαζευες κεφαλια (μυδακια)?
25-06-07, 17:13
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Δεν το καταλαβα αυτο καρνταση!!
Παω και στα τει μην το ξεχνας ασε που μενω και σινδο!
Καλα αν με ειδες και δεν σταματησες να μιλησεις θα σε γ@μ...
26-06-07, 18:59
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
|
|
Πρωτη φορα δειχνει τετοια θερμοκρασια η avensara μου.Η ανωτερη που ειδα μεχρι φετος ειναι 39.Ειναι στην επιστροφη απο Βολο που ειχα παει για μπανακι.Φυσικα και πηγαινα ταπα σε ολα τα 45 χιλιομετρα της εθνικης.Με αιρ και και 5 ατομα και αποσκευες.
Ειδα και 2 volvo ακρη.Τι να εγινε αραγε;Aυτα δουλευουνε μονο με -30. Μπα μαλλον θα κατουρουσανε οι ανθρωποι.
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Page generated in 0,17511392 seconds (83,17% PHP - 16,83% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:00. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|