Ισως φανω "κακος" με τα κάτωθι που θα αναφερω.
Σαββα, οι πολιτικοι δεν πονανε, οπως δεν ποναμε και πολλοι απο εμας που οσο ειμαστε υγιεις το θεμα απλα μας ενοχλει. Οταν ομως πονεσουμε, οχι μονο μας ενοχλει αλλα μας ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ και μονο τότε διαμαρτυρομαστε για το πως λειτουργει το συστημα, και το οποιο ωστοσο συντηρουμε. Απο την μια ειμαστε παθητικοι και απο την αλλη ενεργητικοι.
Εχω ξαναγραψει οτι εμεις οι απλοι πολιτες φτιαχνουμε τους κανονες της κοινωνιας.
Απο την στιγμη που δεν υπαρχει ελεγχος απο το Κρατος στους δημοσιους υπαλληλους, λειτουργους, ειμαστε ΕΜΕΙΣ που πρεπει και υποχρεουμαστε να κανουμε αυτον τον ελεγχο. Αλλωστε εμεις ειμαστε το Κρατος.
Εμεις φταιμε που οταν παμε στο ΙΚΑ και ο γιατρος δεν ειναι εκει, δεν κανουμε αναφορα.
Εμεις φταιμε που οταν παμε στην πολεοδομια να "νομιμοποιησουμε" το αυθαιρετο μας, μας ζηταει μιζα ο υπαλληλος και εμεις την δινουμε.
Εμεις φταιμε που οταν παμε στον γιατρο μας, του λεμε να μας γραψει και ενα σωρο-και πολλες φορες ακριβα- άλλα φαρμακα που στην ουσια δεν τα εχουμε αναγκη αλλά για να εχουμε πληρες το φαρμακειο μας.
Εμεις φταιμε που ψαχνουμε να βρουμε κονε για να μας κανει την αναπηρια σε τετοιο ποσοστο ωστε να παρουμε αυτοκινητο με μειωμενο φορο και μηνιαιο επιδομα βενζινης 150 ευρω. ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Εγω φταιω που δεν ανεφερα τον ακτινολογο που καπνιζε πουρο μεσα στο ιατρειο και αρκεστηκα σε μια μια προφορικη διαμαρτυρια στην ρεσεψιονιστ του Ιατρικου κεντρου.
Εγω φταιω που δεν καλεσα την τροχαια να μαζεψει την MERCEDES του δημαρχου απο τον πεζοδρομο.
Εγω φταιω που δεν καταγγελω στην πολεοδομια το αυθαιρετο του διπλανου.
Εγω φταιω και για πολλα αλλα θεματα που δεν εχω καταγγειλει μεχρις ωρας.
Εμεις ΦΤΑΙΜΕ που δεν ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ αυτα που μας κανουμε οταν ειμαστε σε αναγκη ή πολυ περισσοτερο ΦΤΑΙΜΕ για αυτα που βλεπουμε που γινονται διπλα μας.
Αυτα ειχα να πω.
Ελπιζω η Αμαλια εκει που βρισκεται να βρει και να εχει αυτα που δεν ειχε σ' αυτην την ζωη....
|