Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > OFF TOPIC

OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Αμμοβολή
Παλιά 21-05-07, 17:09
kyro Offline:
banned

Μοντέλο: ZZE 111 (G6)
Περιοχή: Γαλάτσι
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
kyro είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Αμμοβολή

Έχω μια καγκελόπορτα η οποία πρέπει να βαφτεί πάλι. Το χρώμα της έχει κόψει , έχει θαμπώσει, και έχει σε μερικά σημεία πετάξει σκουρίτσα. Επειδή δεν θέλω να μπλέξω με το γυαλόχαρτο (έχει πολλές καμπύλες, είναι αυτό που λέμε παραδοσιακή) σκέφτηκα να την καθαρίσω με Αμμοβολή.

Είναι κάτι όμως με το οποίο δεν έχω ξανασχοληθεί. Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του;
Έχω ένα κομπρεσερ 2ΗΡ. Κάνει η πετρελιέρα για να ρίξω την άμμο ή θέλει κάτι με πιο χοντρό μπεκ.
Έχω βρει να αγοράσω πιστόλι αμμοβολής (15 Ε) αλλά δεν βρίσκω άμμο και δεν το έχω πάρει ακόμη.
Μήπως τελικά τα αγοράσω όλα και δεν κάνει το κομπρεσέρ;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-07, 17:16
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Να την τρίψεις με κανένα ηλεκτρικό τριβίο χειρός δεν παίζει? ή, με λίγα λόγια, να προσαρμόσεις σε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι κεφαλή με συρματόβουρτσα.
Με την αμμοβολή φοβάμαι μη κάνεις ζημιά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-07, 17:18
Το avatar του χρήστη endurasKE-30
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Περιοχή: Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 915
endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα
Μπορει και να μη σου κανει το κομπρεσσερ στο τελος...
Δες το πιστολι της αμμοβολης σε τι πιεση πρεπει να δουλευει μονιμα και αν μπορει να την υποστηριξει το κομπρεσσερ σου.
Δε μου λες ρε Αντουαν η παλια καλη λυση με πλεχτη συρματοβουρτσα σε γωνιακο τροχο δε σε βολευει?
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
http://img22.imageshack.us/img22/7020/followxr9ly1jn0vz1.gif

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-07, 17:30
kyro Offline:
banned

Ζημιά δεν μπορεί να γίνει, δεν είναι με στρατζαριστό η πόρτα. Η συρματόβουρτσα είτε ηλεκτρική είτε χειρός δεν μπορεί να πάει παντού και δεν νομίζω ότι θα φτάσει τόσο βαθιά.

Χαρακτηριστικά για το πιστόλι της αμμοβολής δεν είχαν. Μόνο μου είπαν το αυθαίρετο "...έ, εντάξει κάνει..".

Και έστω ότι κάνει. Μετά;
Άμμος;
Λέτε να κάνω σημάδια στην πόρτα;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-07, 17:36
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Καλα μη το δενεις κιολας αυτο που σου ειπαν.
Αν το κομπρεσσερ δεν μπορει να κρατησει τα μπαρ που χρειαζεται το πιστολι θα πρεπει να κανεις διλειματα μεχρι να ανεβασει πιεση.
Ασε που αν δουλευει συνεχεια (που θα δουλευει δηλαδη) θα εχεις και διακοπες απο την βαλβιδα υπερθερμανσης...
Ζημια να κανεις δυσκολο αφου θα γινει μονο αν ειναι πολυ ψιλη η λαμαρινα της πορτας οπου θα κανει νερα, δηλαδη θα γινει σαν σφυρυλατη.
Η συρματροβουρτσα παντως και ειδικα η πλεχτη σε φτανει μεχρι μεταλλο.
Μηπως πρεπει να το ξανασκεφτεις?
Διοικητικό μέλος

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-07, 20:10
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1245
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
η φτιαξε αλλη πορτα η πηγαινε την να στην κανουν αμμοβολη και στο καπακι βαψιμο με μινιο. το μονο που σε συμφερει. ετσι εκανα και γω στα καγκελα που κατασκευασα!!!
Παλιά 21-05-07, 20:46
Το avatar του χρήστη manoliske30
manoliske30 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: Στην φτερωτη της τουρμπινας
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 250
manoliske30 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
manoliske30

Καλησπερα ,επειδη χρειαστικε να ασχοληθω με αμμοβολη στην ανακατασκευη του αυτοκινητου μου (αμμοβολη σε διαφορα εξαρτηματα) θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια .Με την πετρελιερα δεν θα μπορεσεις να κανεις δουλεια.Καλλητερα το πιστολι αμμοβολης που εχει πιο χοντρο μπεκ.Δευτερον το πιστολι αυτο απαιτει περιπου 6 μπαρ αερα δεν χρειαζεται μεγαλη πιεση αλλα πολλα λιτρα αερα τουλαχιστον 300λιτρα /λεπτο .Για να σου δωσω να καταλαβεις το δικο μου ειναι κομπρεσερ αερα διβαθμιο με αεροφυλακιο χωρητικοτητας 100λιτρων και συμφωνα με οσα σου γραφω παραπανω οταν κανω αμμοβολη δεν σταματαει δουλευει συνεχεια .Η αμμος για αμμοβολη ειναι ειδικη (χαλαζιακη αμμος) πωλειται σε τσουβαλια 25 κιλων θα βρεις σε εταιριες που ασχολουνται με αμμοβολες η εμπορευονται τετοια ειδη.Εγω χρησιμοποιω απλη αμμο αλλα μπαινω στον κοπο να την κοσκινησω με πολυ ψιλη σιτα. Επειδη η ποτα σου ειναι παραδοσιακου τυπου καταλαβαινω οτι ειναι πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο να απομακρυνεις την σκουρια με μηχανικα μεσα (σβουρακια τριβεια )κτλπ. τετοια καγλελα και πορτα εχω και γω στο εξοχικο μου και ειναι πραγνατικα μανικι. Γιαυτο λοιπον προτεινω για να αποφυγεις αυτον τον μπελα να αγορασεις το χρωμα που περνιεται πανω απο την σκουρια και αντικαθιστα μινιο ασταρι κτλπ. η τελευταια λυση ειναι να φορτωσεις την πορτα σε μια μεταφορικη εταιρια και να την πας σε ενα ναυπηγειο που κανουν υδραμμοβολες πλοιων .Ελπιζω να σε κατατοπισα

1200 κυβικά τέσσερις πεταλούδες να κάνω μπαντιλίκια
αριστερά και δεξιά να φεύγω απο τις λακούβες!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-07, 20:56
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manoliske30 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δευτερον το πιστολι αυτο απαιτει περιπου 6 μπαρ αερα δεν χρειαζεται μεγαλη πιεση αλλα πολλα λιτρα αερα τουλαχιστον 300λιτρα /λεπτο .
Ρε κουζουλε τα νορμαλ κομπρεσσερακια που εχουμε εμεις και πιθανον θα εχει και ο Αντωνης εχουν 8 μπαρ μεγιστη πιεση και αν ειναι 50 λιτρα θα μπορει να την κρατησει στα 6 για κατω απο 30 δευτερολεπτα!!!!
Ειδικα αν λες οτι χρειαζεται 300 λιτρα ανα λεπτο, τοτε κλαφτα!!!
Γιαυτο Αντωνακη συρματοβουρτσα οπου σε παιρνει, χειρος στα δυσκολα και Hammerite σφυρυλατο για ομοιομορφο αποτελεσμα.
Διοικητικό μέλος

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-07, 10:23
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Μπορεί ακόμα να κάνει και manual-αμμοβολή. Δηλαδή να πάρει ένα φτυάρι, να το γεμίζει με άμμο και να την κοπανάει με δύναμη πάνω στην πόρτα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-07, 13:33
kyro Offline:
banned

Ευχαριστώ για τις συμβουλές περί της αμμοβολής και απότριψης, όλους εκτός από το Mad που νομίζω ότι πρέπει να τον βάλω να την ξεβάψει με νυχοκόπτη.

Το κομπρεσέρ μου μπορεί να κρατήσει πίεση 6 μπαρ αλλά όχι με τέτοιες παροχές, είναι και 25λιτρο. Χθές ψέκασα δοκιμαστικά με την πετρελιέρα τσιμέντο (άνετα) και άμμο θαλάσσης (κόλλησε μετά από λιγο). Το έριχνα πάνω σε ένα σκουριασμένο σίδερο και ... κάτι πήγε να γίνει. Άρα θα τολμήσω να
πάρω το πιστόλι αμμοβολής και θα κάνω δοκιμές.. Αν σουρωθεί καλά πιστεύω ότι και η άμμος θαλάσσης κάτι μπορεί να κάνει.

Τα χρώματα που "πιάνουν" πάνω στην σκουριά δεν είναι καλή λύση για την περίπτωσή μου. Γιατί αυτό που κάνουν είναι να επιτυγχάνουν υψηλή πρόσφυση πάνω στην οξείδωση. Για να κάνεις την βαφή όμως πρέπει να έχεις τρίψει καλά τα σκουριασμένα μέρη και φυσικά όλο το παλιό χρώμα. Όχι να το αφαιρέσεις αλλά ένα χάδι το χρειάζεται. Και πες ότι έπιασε το χρώμα. Ποιος μου λέει ότι δεν θα συνεχίσει τη δουλειά της η σκουριά μέσα απο το χρώμα;

Όποιος σκεφτεί το πρακτικό "βάψ'τη μπλε και πέτα την στη θάλασσα" να έχει υπόψιν του ότι είναι δύσκολο να βγεί η πόρτα από εκεί χωρίς τη χρήση τροχού. Και για αυτό δεν μπορεί να πάει αλλού για αμμοβολή.

Ξέρει κάποιος καταστήματα που έχουν χαλαζιακή άμμο;
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > OFF TOPIC

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Που θέλετε να σας πάμε;

Page generated in 0,16638088 seconds (82,74% PHP - 17,26% MySQL) with 41 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:27.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com