Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Μεταλλικο χρωμα ή απλο?
Παλιά 19-05-07, 14:28
chris31768

Μεταλλικο χρωμα ή απλο?

Εχω μια απορια σχετικα με τα μεταλλικα χρωματα που μας πασαρουν.....
Ποια η διαφορα ενος μεταλλικου χρωματος με ενα απλο αν τελικα υπαρχει γιατι 400 ευρω ειναι αρκετα λεφτα τουλαχιστον για μενα.
Ειχα παει στη suzuki να δω το swift και ειδα ενα κοκκινο μη μεταλλικο και ενα κοκκινο με περλα (red pearl metallic η ονομασια του) και μου φανηκε ολοιδιο μηπως μας δουλευουν?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-07, 15:16
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
θα σου δωσω ενα παραδειγμα...κοιτα την g6 την στρογκυλοφαναρι σε κοκκινο απλο...κ κοιτα την σε ενα μεταλικο....τα περισοτερα κοκκινα εχουν γινει ροζε...οσα ειναι μεταλικα δεν εχουν παθει τπτ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-07, 15:30
Το avatar του χρήστη GIANNIS_G6
GIANNIS_G6 Offline:

Μοντέλο: Ε11 vvt-i 1.4
Περιοχή: Αιγαλεω
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 376
GIANNIS_G6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Φιλε μου δεν μας δουλευουν καθολου και σε καμμια περιπτωση δεν ειναι το ιδιο χρωμα και απλα σου "φανηκε" οπως λες οτι ειναι το ιδιο χρωμα.Στα αυτοκινητα που προκειται να μπουν για ολικο βαψιμο ειτε αυτο ειναι μεταλλικο ειτε ειναι απλο χρωμα,υποκεινται στις ιδιες διαδικασιες!(τριψιμο,ασταρωμα,ξανα τριψιμο,και τελος τριψιμο με ντουκοχαρτο πολυ ψιλο με νερο για το τελικο σταδιο της βαφης.)

Το βαψιμο με απλο χρωμα ειναι μεν πιο φθηνο αλλα εχει και την ταση οτι πεφτει πανω του να αφηνει σταμπα (πχ κουτσουλιες), αλλα και να ξεθωριαζει με το περασμα του χρονου(βλεπε corolla κοκκινη που γινεται ροζ ) και ας ειναι και εργοστασιακο χρωμα!Οταν το βαψιμο ειναι μεταλλικο διπλης επιστρωσης δεν παθαινει τιποτα (πχ απο κουτσουλιες) και εχει αντοχη στον χρονο(δεν ξεθωριαζει ποτε!).Επειδη ειχα αυτοκινητο με απλο χρωμα και τωρα εχω την κορολιτσα μου με το μεταλλικο της σε διαβεβαιωνω οτι δεν εχει καμμια σχεση το ενα χρωμα με το αλλο.

Αξιζει να δωσεις κατι παραπανω για μεταλλικο χρωμα και θα ξερεις οτι δεν θα εχεις προβλημα τουλαχιστον απο κουτσουλιες και με την παροδο του χρονου θα εχεις την ιδια ακριβως γυαλαδα οπως οταν το πρωτοπηρες!
Παλιά 19-05-07, 17:50
chris31768

Ετσι θελω να πιστευω κι εγω και τωρα που το λετε εχω ενα φιλο με punto του 2000 μοντελο και απο κοκκινο εχει γινει ροζ οποτε εχετε απολυτο δικιο αξιζει τα λεφτα του.
Αλλα τις κουτσουλιες, δεν πα να χω και μεταλλικο, αμεσως τριψιμο να φυγουν γιατι κανουν ζημια στο χρωμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-07, 17:53
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
όχι τρίψιμο.μία βρεγμένη χαρτοπετσέτα από πάνω και το αφήνεις περίπου ένα λεπτό και μετά το καθαρίζεις

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-07, 18:42
Το avatar του χρήστη antoniomp
antoniomp Offline:

Μοντέλο: corolla ts f/l
Περιοχή: ASPROPIRGOS
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 250
antoniomp είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
εχετε δικιο αλλα εγω εχω corollaκι κοκκινο(ΕΕ111) με το χρωμα μαμα και ειναι ακομα κοκκινο.εχω δει corolla ιδια και ειναι ροζ.Δεν ξερω αλλα λενε οτι τα αυτοκινητα που εχουν στην εκθεση ακομα και τα απλα χρωματα ειναι δυπλοβερνικομενα γεια να δειχνει καλο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-07, 20:27
Το avatar του χρήστη endurasKE-30
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Περιοχή: Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 914
endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIANNIS_G6 Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε μου δεν μας δουλευουν καθολου και σε καμμια περιπτωση δεν ειναι το ιδιο χρωμα και απλα σου "φανηκε" οπως λες οτι ειναι το ιδιο χρωμα.
Πολυ σωστα!

Παράθεση:
Το βαψιμο με απλο χρωμα ειναι μεν πιο φθηνο αλλα εχει και την ταση οτι πεφτει πανω του να αφηνει σταμπα (πχ κουτσουλιες), αλλα και να ξεθωριαζει με το περασμα του χρονου(βλεπε corolla κοκκινη που γινεται ροζ ) και ας ειναι και εργοστασιακο χρωμα!Οταν το βαψιμο ειναι μεταλλικο διπλης επιστρωσης δεν παθαινει τιποτα (πχ απο κουτσουλιες)
Λαθος.
Το μεταλλικο χρωμα ειναι αυτο το οποιο μεσα στην μπογια περιεχει μέταλλο για να εχει το εφφε στον ηλιο.
Αυτο που κανει την διαφορα αναμεσα στα χρωματα ειναι και την τιμη ειναι οτι το ενα ειναι μονης επιστρωσης ενω το αλλο διπλης.
Ετσι υπαρχουν μεταλλικα χρωματα μονης και διπλης επιστρωσης και απλα χρωματα μονης και διπλης επιστρωσης.
Στα χρωματα μονης, το βερνικι εμπεριεχεται στο χρωμα και ψεκαζεται σε ενα χερι. Δηλαδη γυαλιζει αμεσα.
Στα χρωματα διπλης το πρωτο χερι ειναι μονο το χρωμα και πρεπει να περαστει με δευτερο χερι βερνικιου για να γυαλισει. Αν δεν περαστει με βερνικι απο πανω ειναι ματ.
Τα χρωματα μονης ειναι τα πλεον ευαισθητα στον ηλιο καθως το χρωμα ειναι μεχρι την επιφανεια και δεν προστατευεται τοσο καλα απο το βερνικι απο τον ηλιο και γιαυτο βλεπετε καποια κοκκινα Ε11 να εχουν γινει ροζ!
Αν ηταν κοκκινο διπλης ασχετα αν ηταν μεταλλικο η απλο τοτε δεν θα ειχε παθει τιποτα.
Τελος φιλε Βαββας να σου πω οτι αν τα χρωματα περιεχουν και περλα μεσα τοτε ειναι ακομη ακριβωτερα και σαν παραδειγμα το κοκκινο του swift sport κοστιζει 150 ευρωπαραπάνω.
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
http://img22.imageshack.us/img22/7020/followxr9ly1jn0vz1.gif

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-07, 20:41
Το avatar του χρήστη tsport192
tsport192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 facelift 1.6 SOL M/R
Δύναμη Σεβασμού: 402
tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα
Παράθεση:
.....
.........Οταν το βαψιμο ειναι μεταλλικο διπλης επιστρωσης δεν παθαινει τιποτα (πχ απο κουτσουλιες).............
Αυτό θα με συγχωρέσεις αλλά δεν ισχύει!!!!!
Ρώτα όποιον θες που να ξέρει το αντικείμενο όμως...

Η κουτσουλιά, όπως και η "ροχάλα", περιέχουν ισχυρά οξέα που διαβρώνουν το χρώμα εάν δεν αποκρυνθούν από αυτό έγκαιρα!

Αυτά δεν τα λέω εγώ, έχω γνωστό στα κεντρικά της Mazda που δουλεύει στην αποκέρωση, αν δεν ξέρεις αυτός τότε πάω πάσο...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-07, 20:52
Το avatar του χρήστη endurasKE-30
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Περιοχή: Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 914
endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα
Η κουτσουλια ειναι χημικη και διαβρωνει το χρωμα απο την επιφανεια προς τα κάτω.
Η δραση της αρχιζειαπο την πρωτη στιγμη που θα πεσει πανω στο χρωμα και συνεχιζει μεχρι να την αφαιρεσουμε.
Επιρρεαζει ολα τα χρωματα και μαλιστα πιο δυσκολο να επαναφερθει η ζημια που εχει κανει με γυαλισμα ειναι στα χρωματα με βερνικι δηλαδη τα διπλης.
Και παντα παιζει ρολο ποσο βαθια εχει διαβρωσει τα στρωματα της μπογιας.
Γι αυτο μη νομιζετε οτι ειστε καλυμενοι, πλυσιμοαμεσως μολις το αντιληφθειτε και κερωμα αρκετα συχνα στο αμαξι ειναι οι μονες λυσεις προστασιας.
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
http://img22.imageshack.us/img22/7020/followxr9ly1jn0vz1.gif

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-07, 21:43
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Δύναμη Σεβασμού: 0
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
κοκκινο 111 facelift δεν εχω δει να γινετε ετσι παντως.
αμα μεινει κουτσουλια αντε γεια...ειδικα απο 18ουρα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
χρωμα ζαντας jason TOYOTA COROLLA 111(G6) 58 25-10-07 01:34
Τι Χρωμα Pantelis TOYOTA COROLLA E*90 16 16-07-07 19:40
εβαλα μπεκ(κρεμ χρωμα) απο 4AFE του 97' στην θεση των (γκρι χρωμα)μπεκ του ΑΕ92 4ΑFE SavvasKE35 TOYOTA COROLLA E*90 6 22-05-07 18:31
το απλο και σεμνο corollaki μου.... DareDevil ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ 5 06-07-06 01:53
Tutorial : Απλο, Ρυθμιζομενο & Αγωνιστικο Quickshift Anonymous SUPPORT 5 22-10-04 19:03

Page generated in 0,17652512 seconds (81,03% PHP - 18,97% MySQL) with 38 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:10.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com