Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Slobo
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα. Πως ενώ δεν επιτρέπεται να βάζουμε μεμβράνες επιτρέπουν στους επαγγελματίες του είδους να τις τοποθετούν. Δηλαδή η Lumar και η 3Μ είναι νόμιμες και νόμιμα τοποθετούν μεμβράνες αλλά εμείς που τις βάλαμε στο αμάξι μας είμαστε παράνομοι. Αυτά μόνο στην μπανανία συμβαίνουν. Και κάτι άλλο. Εγώ στο αμάξι έχω βάλει Titanium Light το πιο διαυγές, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, που υπάρχει σε φιμέ. Η αστυνομία με έχει σταματήσει πολλές φορές για έλεγχο και δεν μου έχουν κάνει ποτέ παρατήρηση για τις μεμβράνες. Αυτό τώρα πως εξηγείται? Λογικά εφόσον είναι παράνομο δεν θα έπρεπε να μου κάνουν έστω παρατήρηση? Όπως το ίδιο συμβαίνει και με το χαμήλωμα. Άλλος ένας λόγος που μπορεί να σε κόψουν στο ΚΤΕΟ. Και όμως αναρτήσεις και ελατήρια χαμηλώματος πωλούνται και τοποθετούνται νόμιμα.
Δεν πάμε καλά ρε.
|
Slobo καταρχας να ξερεις οτι αν γραφεις με το χρωμα που χρησιμοποιεις αυτοι που εχουν λευκο background δεν βλεπουν τιποτα.
Για τις μεμβρανες, συμφωνα με την νομοθεσια απαγορευονται οι μεμβρανες στα εμπρος παραθυρα, στα πισω οχι. Οπως στην Ευρωμη δλδ. Αρα αυτοι που τα τοποθετουν ειναι νομιμοι. Τωρα αν ο πελατης θελει να βαλει παντου, πελατης ειναι οτι θελει κανει. Αυτο που λενε τουλαχτιστον αυτοι που ξερω στην Θεσσαλονικη ειναι οτι δεν ειναι σιγουρο αν σε κοψουν ή οχι, εξαρταται το κατα ποσο τυπικος ειναι ο ελεγχος που θα σου γινει, και αναλαμβανουν να στις ξανατοποθετησουν στα εμπρος παντα τζαμια αν χρειαστει να τις βγαλεις λογω ΚΤΕΟ. Μεμβρανες δεν βαζουν μονο στα αυτοκινητα, βαζουν και σε οποιαδηποτε γυαλινη επιφανεια, βιτρινα, κ.λ.π.
Το ιδιο και για τα ελατηρια, το αν ειναι για χαμηλωμα δεν σημαινει οτι ειναι παρανομα. Οταν στα πουλαει καποιος εσυ μπορει να τα βαλεις σε ενα αυτοκινητο πιστας, οχι απαραιτητα για τον δρομο. Αν φταιει καποιος ειναι ο μηχανικος που στα περναει, πρεπει να ξερει (υποτιθεται και εφοσον στα εχει προτεινει ο ιδιος) οτι απαγορευονται. Αμα παλι ομως πας εσυ σε ενα μηχανικο και πεις: βαλε μου αυτα , που να ξερει αυτος το τι και πως. Μηπως δεν υπαρχουν στην Ελλαδα πολλοι ειδημονες ιδιοκτητες οχηματων ξερολες που βλεπουν κατι στο ιντερνετ ή καπου αλλου και λενε: το θελω και εγω και θελω να το βαλω? εψαξε κανεις αν κανουν? τι θα αλλαξει? πως θα συμπεριφαρθει το οχημα? μπαααααα ολοι τα βαζουν επανω και μετα βγαινουν για δοκιμη στους δρομους σα πιλοτοι και expert μηχανικοι να ελεγξουν , να τεσταρουν, ολοι οι δοκιμαστες πιλοτοι!!!! Δεν σκοτωνει η αμαθεια αλλα η ημιμαθεια!!
Υποψη τι ειναι οι μηχανικοι? αποφοιτοι καποιας σχολης ΤΕΛ, ΙΕΚ, ή καποιου Συνεργειου που εχουν μαθει να αλλαζουν λαδια, μπουζι, ιμαντα, τακακια, κανα ημιαξονιο, καμμια τσιμουχα. Ποιος απο αυτους εχει ασχοληθει με βελτιωσεις? Δεν ειναι τα πραγματα ολα βαλε βγαλε.
Παντα Φιλικα, Γιωργος.