Προβλημα Με Φιλτροχοανη Σε Μοτερ Gt !!!
Καλησπερα σε ολους !!
Εχω ένα προβλημα από την περασμενη παρασκευη το οποιο δεν ξερω πώς να το εξηγησω , ακομα το ψαχνω με πολύ μελετη και υπομονη.
Θα ηθελα οποιος εχει γνωση με αυτό το θεμα να με βοηθησει γιατι εχω τις μαυρες μου.
Λοιπον μιλαμε για 101 του 94 με μοτερ από σταρλετ gt.
Φοραγα μια μικρη φιλτροχοανη η οποια ηταν κλειστού τυπου , δηλαδη ειχε γυρω γυρω καλυμα (πλαστικο) για τις θερμοκρασιες.
Το αμαξι πηγαινε ρολοι , ειχε πολύ καλα μπαμ!!! , εσκαγε σχεδον από τις 2000 στροφες , γεμιζε αερα από νωρις κτλ.
Αποφασισα να βαλω μια πιο μεγαλη , λογω τουρμπο , να περνει περισσοτερο αερα κτλ.
Πηρα λοιπον μια simota μεγαλη , εντελως ανοιχτη χωρις προστατευτικο για τις θερμοκρασιες
Με το που πηρα το αμαξι επαθα σοβαρη πλακα!!!
Δεν πηγαινε τιποτα σωστα.
1)Αμεσως παρατηρησα ότι μου κραταγε πολύ ψηλα το στροφομετρο.
Δεν ξερω γιατι αλλα ειχα πολύ ψηλες στροφες.
2)Δεν εσκαγε σχεδον καθολου.
Ο αερας που εβγαζε η σκαστρα ηταν σαν ψευτικος.
Πολύ λιγος , σχεδον ανυπαρκτος , με το ζορι ακουγοταν
Παρατηρησα ότι ξεκιναγε να γεμιζει αερα μετα τις 2500 – 3000 οποτε εσκαγε πολύ πιο πανω από τις 3000 αλλα και παλι όχι όπως πριν , παλι λιγο , ασε που το ζοριζα πολύ , κοινως το εσκειζα και δεν μου αρεσει αυτό.
Από μπαμ , τιποτα μηδεν , δεν φορτωνε το αμαξι καθολου , εφτασα μεχρι σουνιο για δοκιμαστικα και στην ευθεια πριν τον ναο το ανοιξα με 5η στις 3600 και το αμαξι δεν εκανε β η μ α !!
Τιποτα , ουτε χιλιομετρα , ουτε στροφες , ουτε αερα , σαν ακινητο εμεινε , μονο το μοτερ ακουγοταν που ηταν π ο λ υ ζορισμενο , και εκοψα γιατι λεω θα το σπασω.
Εκανα μια δοκιμη σκεφτομενος το παλιο φιλτρο και καλυψα ένα μερος της χοανης με ταινια.
Όταν ξεκινησα από το σουνιο λοιπον το αμαξι παλι ηταν ρολοι , γεμιζε , εσκαγε , γενικως όλα κανονικα.
Εξηγηστε μου λοιπον τι φταιει?
Τι δεν παει καλα ?
Υπαρχει καποιο προβλημα το οποιο εγω δεν μπορω να το εντοπισω !!
Είναι μεγαλη πολύ η χοανη ??
Δεν παει σωστα ο αερας μεσα?
Είναι κοντα η σκαστρα και την ωρα που σκαει τραβαει τον αερα η χοανη (είναι διπλα) και την εξασθενη??
Δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει , παντως όταν απομονωσα λιγο την χοανη ηταν όλα μια χαρα!!
Τωρα εχω παραγγείλει ένα καλυμα inox για να τις βαλω , όπως την παλια δηλαδη.
Πως γινεται μια πιο μεγαλη χοανη να μην τραβαει περισσοτερο αερα και πιο πολύ σε σχεση με την παλια?
Βοηθηστε με please!
Οποιος γνωριζει , εχει τετοιο μοτερ κτλ , να μου δωσει τα φωτα του γιατι θα φυγω και ταξιδι και αποκλείεται να ταξιδεψω ετσι..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
|