E101 Και Αναμνήσεις… Καλώς Σας Βρήκα!!!
Καλώς σας βρήκα. Τον τελευταίο καιρό πετυχαίνω αρκετά αυτοκίνητα του club στους δρόμους και είπα να γραφτώ και γιατί όχι να πω και την ιστορία μου μιας και μόνο εσείς μπορείτε να με καταλάβετε!
Ήμουν κάτοχος ενός e101 1.3 88Ps. Ήταν το αυτοκίνητο που έμαθα να οδηγώ, το αυτοκίνητο που με συντρόφευσε για 5 χρόνια και μου χάρισε μοναδικές στιγμές και όσο νάνε θα μείνω για πάντα δεμένος μαζί του. Είναι οι στιγμές που έχεις περάσει μαζί του που σε κάνουν να μη το ξεχνάς. Τα χρόνια της μελέτης βιβλίων για ΜΕΚ, φυσικής και επιδράσεις σε οδήγηση στο όριο κλπ κλπ Τα χρόνια που κάθε βόλτα ήταν ένας αγώνας δρόμου. Μόνος σου ή με αντίπαλο, όσο και αν ήθελες να το καταπολεμήσεις ο ήχος πάνω από τις 5000 στροφές ήταν που δε σου επέτρεπε κάτι λιγότερο... Κόντρες με οτιδήποτε κινείτε στο όριο του παραλόγου, χρονομετρημένα σε επαρχιακές διαδρομές στη μέση της νύχτας με μοναδικό αντίπαλο το χρόνο και παρέα το 16βάλβιδο να δουλεύει στο όριο και ο χάρος να πλησιάζει καθημερινά. Να σε αγγίζει και να φεύγει Να βγαίνεις από το σπίτι και να μην ξέρεις αν θα γυρίσεις. (τουλάχιστον υπήρχε αυτογνωσία). Έφτασε η ώρα να αλλαχθεί η E101... Οι επιλογές λίγες, G6R 1.6 ή Civic VTi... Δύσκολη επιλογή... Τα χρόνια όμως είχαν περάσει και αρκετοί γνωστοί - άγνωστοι είχαν φύγει από τη ζωή από σχετικά δυστυχήματα. Υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες εκτός από την ταχύτητα είπα! Ήταν ζήτημα μιας ημέρας, το είδα και το πήρα! ¨Ένα Smart!!! Κανείς δε το πίστεψε μόλις το είδε! Δε το μετάνιωσα ποτέ και 3 χρόνια τώρα μου φτιάχνει καθημερινά τη μέρα, δε θα το άλλαζα από 1ο αυτοκίνητο με κανένα άλλο 4τροχο! Δε θα καταλάβει κανείς αν δεν ζήσει μαζί του όπως δε θα καταλάβει κανείς τις εποχές της 101. Αλλάζουν οι προτεραιότητες με τα χρόνια ακόμα και στις πιο ακραίες περιπτώσεις...
Το Ε101 υπάρχει ακόμα και παρότι δεν ασχολούμαι καθόλου μαζί του, παρά τα 250.000km αν τύχει και αναγκαστώ να το οδηγήσω (1 -2 φορές το χρόνο) μου θυμίζει τις παλιές καλές εποχές... Οι χρόνοι του, η απόκριση του και γενικά τα πάντα μένουν ίδια. Είναι εθισμός!
Ήταν ένα απλό Ε101 το ξέρω, ήταν όμως αυτό που με συνόδεψε για 5 χρόνια στο όριο...
Καλώς σας βρήκα...
|