Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002> |
|
|
|
Αισθητήρες οξυγόνου (Λάμδα) |
|
08-11-12, 22:50
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Αισθητήρες οξυγόνου (Λάμδα)
Ανοίγω ένα νέο θέμα για να βρίσκεται εύκολα από κάθε ενδιαφερόμενο.
Κάπου στα 110.000 km μου προέκυψε ανάγκη αλλαγής στους δύο αισθητήρες οξυγόνου. Ένας πριν και ένας μετά τον καταλύτη.
Ένδειξη τα 3 αναμμένα λαμπάκια "βλάβη μηχανής", TRC OFF και VSC και ακολούθησε έλεγχος σε αντιπροσωπεία.
Η πλάκα είναι ότι το κόστος μαζί με έκπτωση 10% είναι 460 Ευρώ!!!!!
Με ένα google search φαίνεται τα 3 λαμπάκια στα TS να είναι συχνό πρόβλημα σε αυτά τα χιλιόμετρα. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι αλλάζουν αισθητήρες, μετά καθαρίζουν και μετά αλλάζουν MAF, .... και στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί μία κακή γείωση ή κάποια διαρροή αέρα στην εισαγωγή! Να υποθέσω ότι δεν πήγαν σε εξουσιοδοτημένο μάστορα Toyota όπου μπορούν να κάνουν σωστή και ακριβή διάγνωση ή είμαι παράλογα αισόδοξος?
Αυτό που με ενοχλεί, με δεδομένο το εξαιρετικά υψηλό κόστος, είναι ότι δεν κοίταξε τίποτα άλλο εκτός το διαγνωστικό "μηχανάκι". Θα περίμενα να κοίταζε τα φις μηπως κάτι έχει ξεφύγει, να κάνανε μια μέτρηση καυσαερίων. Εκτός κι αν είναι τόσο σίγουρο για τα χιλιόμετρα!
Αυτό που σκέπτομαι είναι να μην αλλάξω τίποτα μέχρι να μην παίρνω κάρτα καυσαερίων ή να αλλάξει η κατανάλωση, αν και με ενοχλεί πολύ ότι απενεργοποιήθηκαν τα TRC και VSC.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CTS03 : 09-11-12 στις 19:37.
|
09-11-12, 02:11
|
|
|
|
|
εγω εχω αλλαξει τον εναν αισθητηρα και νομιζω οτι ημουν καπου στα ιδια χιλιομετρα με σενα!!
Ηταν ο αισθητηρας πριν τον καταλυτη και εννοεται οτι τον αλλαξα με εναν του εμποριου με κοστος καπου στα 120 ευρω ενω στην τουοτα μου ειχαν πει καπου στα 180!!
Δεν θυμαμαι ομως να σου πω πως κατεληξα οτι οντως το προβλημα ηταν εκει,ουτε τι βλαβη μου εβγαζε!Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι οταν εσβηνα την βλαβη με το scangauge μου αναβε παλι κατευθειαν!
|
09-11-12, 19:06
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Στο δικό μου, ο αισθητήρας μετά τον καταλύτη είναι πεθαμένος και ο πριν έχει πρόβλημα.
Η Toyota χρεώνει 225€ τον ένα (πριν την έκπτωση) και 85€ τα εργατικά. Τα εργατικά τι είναι, κάνουν καμιά ρύθμιση εκτός από ένα ξεβίδωμα και βίδωμα?
Πληροφορίες για εναλλακτικές λύσεις από το εμπόριο ευπρόσδεκτες. Που και πως μπορεί να βρεί κανείς αισθητήρες και τον συμβατό τύπο?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CTS03 : 09-11-12 στις 23:20.
|
09-11-12, 19:25
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Κοίτα στο www.best-spares.gr
Η κυρία που θα σου απαντήσει είναι ευγενέστατη και εξυπηρετικότατη.
Νομίζω πως θα ξεμπερδέψεις με συνολικό κόστος αυτό του ενός αισθητήρα από την αντιπροσωπεία.
Αν θέλεις κάτι άλλο, p.m. me.
|
09-11-12, 19:41
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Ευχαριστώ Peter, θα ρωτήσω.
Αν ξέρει κάποιος ας γραψει τους κωδικούς των αισθητήρων της Toyota. Μπορεί να τους αναζητήσω στο εξωτερικό μέσω φίλων. Με τρώει και η περιέργεια πόσο τους χρεώνουν!
|
09-11-12, 19:49
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Οτι ειπε ο Πανος φιλε..best spares..
09-11-12, 23:38
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Ψάχνοντας στο ιντερνετ, βρήκα τον κατάλογο της Denso που φαίνεται να δίνει τα εξής για τα αμάξι μας.
1.8 Petrol 140/141 KW 2ZZGE 11/01>10/06 M
Direct Fit
Before DOX-0240 (4 καλώδια – μήκος 585mm)
After DOX-0285 (4 καλώδια – μήκος 500mm)
|
10-11-12, 22:31
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία θα πάρεις τους "λ" της Denso που δεν έχουν τους connectors και κανιβαλίσεις τους δικούς σου, το κόστος μειώνεται περαιτέρω. Το έχω κάνει με τους αισθητήρες σε ένα Rav4 χωρίς πρόβλημα.
Ρώτα την κ. Γιάννα εκεί που σου είπα. Το βλέπω αρκετά δύσκολο να βρεις κάτι φθηνότερο -με διαφορά που να αξίζει τον κόπο-.
Ότι και να κάνεις, πάντως, ενημέρωσέ μας για να έχουμε υπόψη μας κι εμείς...
|
17-11-12, 18:09
|
|
Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Ρώτα την κ. Γιάννα εκεί που σου είπα. Το βλέπω αρκετά δύσκολο να βρεις κάτι φθηνότερο -με διαφορά που να αξίζει τον κόπο-.
|
ειναι παρα πολυ εξυπηρετικη !!!!
|
17-11-12, 19:22
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Φαίνεται καλή στη δουλειά της, ειδικά στο πως δεν θα χάνει χρόνο. Αν δεν έχεις αριθμό πλαισίου είναι άσκοπο να προσπαθήσεις να ρωτήσεις!
Τα βρήκα από δυο προμηθευτές στη μισή τιμή της Toyota.
Το ερώτημα τώρα είναι, η τοποθέτηση είναι απλή υπόθεση ξεβίδωσε-βίδωσε ή πρέπει να γίνουν τίποτα έλεγχοι ή και ρυθμίσεις μετά? Δηλ. μπορουμε να τους αλάξουμε μόνοι αν εχουμε ράμπα, ή σε οποιοδήποτε άσχετο μάστορα?
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17527604 seconds (82,13% PHP - 17,87% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:22. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|