Re: CAN Bus
Παιδιά Καλημέρα,
Ως μηχανικός αυτοματισμού και ρομποτικής μπορώ να σας ενημερώσω κατάλληλα.
Το CanBus είναι ψηφιακό βιομηχανικό δίκτυο υψηλής ταχύτηττας και αξιοπιστίας. Στην αυτοκινητοβιομηχανία το χρησιμοποιούν για τη διασύνδεση πολλαπλών αισθητήρων και συστημάτων ελέγχου του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι αισθητήρες (πίεσης,στάθμης,ροής,βροχής,αερόσακων κ.τ.λ) είναι ειδικού τύπου CanBus και συνδέονται με ένα απλό δισύρματο καλώδιο στον κεντρικό ελεγκτή του οχήματος. Έτσι έχουμε μεγάλη εξοικονόμηση καλωδίωσης μέσα στο όχημα μιάς και υπάρχει ένα καλώδιο που "τρέχει" στο αμάξι και περνά από κάθε αισθητήρα. Ακόμη, είναι πολύ ευκολότερα τα διαγνωστικά μιας και η κεντρική μονάδα επιβλέπει συνεχώς τη λειτουργική κατάσταση των αισθητήρων και ενεργοποιητών στο όχημα και σε περίπτωση δυσλειτουργίας ενημερώνει για το ποιός αισθητήρας παρουιάζει βλάβη, που βρίσκεται, τι ακριβώς συμβαίνει κ.τ.λ. Τέλος, οι πληροφορίες των μετρήσεων από τους αισθητήρες CanBus φθάνουν ταχύτατα και αξιόπιστα μιάς και ελέγχονται συνεχώς για την ορθότητα τους.
Αυτά.....
Εάν θέλει κάποιος περισσότερες πληροφορίες είμαι στη διάθεση σας.
Δέν έχω ακούσει για το corolla να υπάρχει CanBus άν και είναι πολύ πιθανό. Σχεδόν όλα τα σύγχρονα Ευρωπαικά οχήματα το χρησιμοποιούν. Τα Ιαπωνικά δέν είμαι σίγουρος...