Καλημέρα, δισκος δεν θα ελεγα ότι είναι αν και τα χλμ που εχει είναι κοντα στο οριο μαλλον της ζωης του (αναλογα παντα την χρηση που εχει γινει).
Με νεκρα δε νομιζω να το εκανε, θα εκανε καποιο πρόβλημα στην χρηση του.
Αν κρατας πατημενο το πενταλ συμπλεκτη με ταχυτητα μεσα με τοσα χλμ το εχεις δοκιμασει αν το κανει?
Εγω πιστευω ότι είναι καποιο ρουλεμάν στο σασμαν-διαφορικο, γιατι και ενας φιλος με Ε11 4EFE sedan ειχε παρομοιο πρόβλημα και ηταν ρουλεμάν.
Ειχε παει δυστυχως στην Toyota και τον εγδαραν γιατι τα αλλαξαν όλα μαζι με δισκο-πλατο-ρουλεμαν και ειχε πληρωσει πολλα ευρω.
Και μετα από 2 χρονια αν θυμαμαι καλα παλι το εκανε!
Ο θορυβος περναει από το ποδι σου γιατι προφανως συντονιζει καποιος κραδασμος που κανει. Αν είναι από σασμαν-διαφορικο λογικο να περναει στο πενταλ φρενων.
Δοκιμασε αυτό που ρωτησα με πατημενο το πενταλ συμπλεκτη τι κανει και πες μας. Εν κινηση όμως με ταχυτητα μεσα.
Εγω ειχα παει ένα ετσι σαν βουητο αρχικα, λεω οκ κατι στον προφυλακτηρα, δεν εδωσα σημασια, ειχα βαλει διαφορα πραγματα πανω λεω κατι κουναει. Ενιωθα και εγω κραδασμο στο πενταλ των φρενων, μετα από καιρο αρχισε να νιώθω ολο το δαπεδο λες και θα φυγει τιποτα.
Το κοιταξα σε φιλο μηχανικο μου λεει τζόγος διαφορικου, επιανα από κατω τα ημιαξόνια και κουναγαν μεσα στις φωλιες τους στο διαφορικο δλδ (μπορεις να το τσεκαρεις ευκολα αυτό αν σηκωθεί πανω). Με τα λιγα και τα πολλα αρχισε από τον πολύ τζογο να χανει βαλβολες!
ετσι ειχα άλλο σασμαν, ηθελε και συμπλεκτη και τα αλλαξα όλα μαζι και όλα καλα μετα.
Αν θες να σου φυγει η απορια δες το και αυτό. Οι κραδασμοι μεταφερονται από τα ημιαξόνια σε τροχους, από εκει στα φρενα και νιωθει το πενταλ φρενων.
|