Έκανα μια έρευνα κατανάλωσης στο αυτοκίνητο μου (Ε-12 1.600cc facelift)
Σύμφωνα με την Toyota το αυτοκίνητο μου έχει ρεζερβουαρ 55 λίτρα, αλλά έχω ακούσει αρκετούς κατόχους να έχουν διαφορετική άποψη...
Φούλαρα το ρεζερβουάρ στην Καβάλας, μηδενισα τον χιλιομετρητή και το trip computer και έφυγα για Πάτρα. Στα 200 χιλιόμετρα που κράτησε το ταξίδι είχα μέση κατανάλωση 7,1 λίτρα/100 χιλ. και μέση ταχύτητα 100 χιλ./ώρα. Τα στοιχεία ειναι από το trip computer του αυτοκινήτου. Τα υπόλοιπα χιλιόμετρα τα έκανα μέσα στην πόλη (από και προς τη σχολή, shoothim από φανάρι σε φανάρι
κτλ).
Τελικός απολογισμος. Με γεμάτο ρεζερβουαρ εκανα 500 χιλιόμετρα (μεικτός κύκλος), με μέση ταχύτητα 31 χιλιομετρα/ώρα και μέση κατανάλωση 10λίτρα/100 χιλιόμετρα.
Απολογισμός: Αν λάβουμε υπ' όψην οτι στα πρώτα 200 χιλιόμετρα της μέτρησης είχα μέση κατανάλωση 7,1 λίτρα/100 χιλ. τότε για να εχω συνολικη κατανάλωση 10 λίτρα σημαινει οτι μέσα στην πολη για τα υπόλοιπα 300 χιλιόμετρα είχα περίπου 12 λίτρα (άτιμα φανάρια, εσείς με φάγατε!!!). Επίσης η συνολική μέση ταχύτητα μου είναι για κλάματα (με φάγανε τα σταμάτα-ξεκίνα).
υστερογραφο: Περιμένω εκτος απο σχόλια να κάνουν και άλλοι σχετικά τεστ. Όποιος όμως αποφασισει να κάνει σχετικο τεστ, θα οδηγαει κανονικα για να βγουν ρεαλιστικα αποτελεσματα ανάλογα του αυτοκινήτου του, αλλα και του οδηγηκού στιλ του καθενός (εγώ δεν το λυπόμουν και ας εκτοξευσα την κατανάλωση με κάποιες ενέργιες μου
)...