Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
|
Ταπετσαρίες Corolla G6 E11 (Τρίθυρο) |
|
18-09-23, 20:19
|
|
Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Ταπετσαρίες Corolla G6 E11 (Τρίθυρο)
Καλησπέρα.
Αυτές τής ημέρες έχω ξεκινήσει να κάνω μια μικρή συντήρηση στης 2 ταπετσαρίες στου αυτοκινήτου.
Και συγκεκριμένα στης πόρτες οδηγού συνοδηγού.
Ξεκίνησε για αρχή από την μεριά του συνοδηγού που είχε την λίγο λιγότερη δουλειά σχετικά.
Για αρχή θα πω ότι στης δικές μου είχε ξηλωθεί το ύφασμα που έχει η ταπετσαρία.
Και στο σημείο που ακουμπας τον αγκώνα σου είχε φουσκώσει η γκρί ταπετσαρία που είναι πλαστικό μαλακό (δεν ξέρω την ακριβείς ονομασία του)
Κόλλησα και τα δύο με βενζινοκολα.
επίσης σήμερα έκανα και μια άλλη μαγκιά για επιπλέον προστασία στης πόρτες
Όπως ξέρετε η περισσότεροι η ταπετσαρία όλη σε αυτά τα αμάξι η εσωτερική επένδυση της ταπετσαρίας είναι σαν ξυλω...
Για να το προστατέψω ακόμα περισσότερο αυτό το ξύλο
Πέρασα όλη την επιφάνεια αυτή την ξύλινη με ατλακολλα κρυσταλιζε ταχείας πήξεως.
Την άπλωσα με πινέλω , μόλις άρχισε να στεγνώνει από άσπρη γινόταν διαφανεί
Όπου βλέπετε στην φωτογραφία σημεία που φαίνεται ότι δεν την έχω περάσει με ατλακολλα, να ξέρετε ότι είναι περασμένη Κανονικά ΌΛΟΙ!
Απλός έχει αρχίσει και στεγνώνει και γίνεται το ξύλο σαν να το έκανα πλαστικοποίηση..
Επίσης μια φωτογραφία ακόμα για το πώς είναι πόρτα χωρίς την ταπετσαρία.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ominus : 18-09-23 στις 20:24.
|
20-09-23, 21:13
|
|
Μέλος
|
|
|
|
Καλησπέρα.
Σήμερα είχε την σειρά της και η μεριά του οδηγού.
Αυτή την φορά είπα να ξεκινήσω από την εσωτερική μεριά της ταπετσαρίας.
Όπως και στην προηγούμενη ταπετσαρία κάτι που δεν ανέφερα , αφορά της βάσεις τον κλιπς που έχει .
Είναι κάτι πλαστικές που είναι τοποθετημένα από το εργοστάσιο με κόλλα στο ξύλο επάνω.
Δυστυχώς από τα χρόνια η κόλλες αυτές έχουν ξεραθεί και όταν πας να βγάλεις της ταπετσαρίας η βάσεις αυτές μένουν επάνω στο σασί γιατί η κόλλα γίνεται κομμάτια.
Ως προς το κόλλημα τώρα εγώ χρησιμοποίησα κόλλα σιλικόνης που που είναι σε θερμωπιστολο
Δεν ξέρω τι άλλη κόλα θα μπορούσε να κάνει?
Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλοδεχούμενη η όποια πρόταση
|
20-09-23, 21:39
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
πολυ καλα εκανες απλα παμπριζοκολα ειναι η καλυτερη λυση για τις βασεις των κουμπωματων , επισης θα σου προτεινα τουλαχιστον 2 καλα χερια ατλακολ στην καθε πορτα
21-09-23, 00:15
|
|
Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Fanis
πολυ καλα εκανες απλα παμπριζοκολα ειναι η καλυτερη λυση για τις βασεις των κουμπωματων , επισης θα σου προτεινα τουλαχιστον 2 καλα χερια ατλακολ στην καθε πορτα
|
Ευχαριστώ πολύ!
Ναι την μία την πέρασα 2 χέρια.
Παρμπριζόκολλα κάποιος πρέπει να έχει βάλει ποιο παλιά...
Αλλά αντί να καθαρίσει την παλιά κόλλα και να βάλει την καινούργια, πήγε και έβαλε στην παλιά κόλλα επάνω,και δουλειά δεν έγινε...
Θέλω να πιστεύω ότι θα κρατήσει η κόλλα που έβαλα τώρα??
Έχω περάσει και ατλακολλα από επάνω, ελπίζω να ενισχύσει.
|
21-09-23, 17:09
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονίκη-Ευοσμος
|
|
Νομίζω πολύ καλή ιδέα συντήρησης για τις εσωτερικές ταπετσαρίες!! Μετά πιστεύω θα είναι για άλλα τόσα χρόνια,όσο είναι τα αμάξια μας, χωρίς να σκεφτούμε ότι θα μας μείνει στα χέρια!!
|
21-09-23, 21:29
|
|
Μέλος
|
|
|
|
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Σήμερα μιας και ήταν ευκαιρία τώρα που έχω βγάλει και την ταπετσαρία.
Ξεκίνησε και η αλλαγή στα ηχεία.
Δεν είχα σκοπό να βάλλω ηχεία, αλλά του οδηγού ήταν σχισμένο οπότε πήρα την απόφαση να τα αλλάξω.
Ως προς τα ηχεία έκοψα τα εργοστασιακά από το πίσω μέρος
Και έτσι το ίδιο το ηχείο το έκανα βάση για να πατήσει το νέο ηχείο.
Για ηχεία επέλεξα τα Kenwood KFC S1356 και η διάμετρος είναι στα 13cm στα 260w .
Επέλεξα κάτι οικονομικό σε ηχεία.
Τα ηχεία πατάνε καλά επάνω στην πατούρα που έχει το παλιό ηχείο.
Δεν πέταξα τίποτα από το παλιό ηχείο, έβαλα την ίδια την καλωδίωση, ακόμα και χρησιμοποίησα ξανά το στεφάνι το χάρτινο που έχει το παλιό ηχείο.
Τα νέα ηχεία τα τα βίδωσα με βίδες αυτοδιάτρητες.
.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ominus : 21-09-23 στις 21:38.
|
22-09-23, 12:33
|
|
Μέλος
|
|
|
|
Σήμερα πέρασα και την ταπετσαρία του οδηγού με ατλακολλα και μπήκε και το καινούριο ηχείο.
|
22-09-23, 18:03
|
|
Administrator
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ominus
Θέλω να πιστεύω ότι θα κρατήσει η κόλλα που έβαλα τώρα??
|
Το μόνο που με προβληματίζει με την σιλικόνη είναι οι καλοκαιρινές ζέστες, γιατι ουσιαστικά θα μαλακώνει άπειρα τα καλοκαίρια και σιγά σιγά θα φύγει (λογικά)..
Ελπίζω να μη συμβεί!
22-09-23, 21:45
|
|
Μέλος
|
|
|
|
Ξεκίνησα την αλλαγή και του άλλου ηχείου.
Βάζω μερικές φωτογραφίες για όσους θέλουν να κάνουν μετατροπή τα εργοστασιακά ηχεία σε βάσεις για καινούργια ηχεία.
Στην μια φωτογραφία όπως θα δείτε έχω σημειώσει πια σημεία θα κόψετε. (Κόβονται και με λαμαρινοψαλιδο)
Στην άλλη φωτογραφία βλέπετε το πώς θα γίνει το ηχείο το παλιό.
Και στην άλλη βλέπετε τα σημεία που θα πατήσει το καινούργιο ηχείο
Τα ηχεία όπως έχω γράψει και είναι 13cm μπορεί να μπει και βέβαια 16.5cm πάνω στο ηχείο που έχω κόψει.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ominus : 23-09-23 στις 01:49.
|
|
|
|
25-09-23, 12:35
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
καλημερα, και εμενα στην πορτα οδηγου εχει ξεκολλησει η ταπετσαρια απο το λαστιχο του παραθυρου, οτι εχω βαλει απο κολλες δεν κραταει, καμια ιδεα?
Σχετικα με τα ηχεια και εγω ετσι τα εκανα κοβονται και με πολυεργαλεια τυπου dremel ή μικρο τροχακι.
Να συμπληρωσω οτι τα κενα ολα πρεπει να κολληθουν να μην τριζουν, υπαρχει ειδικη μαυρη μαστιχα για ηχομονωση ΟΧΙ παμπριζοκολλα αν πας να τα βγαλεις απλα αστα να πανε!
Επειδη δεν ειχα εγω βαζω φλατζοκολλα που εχω για το σασμαν-αντλια νερου κτλ και αντεχει οτι θες.
Στην ομαδα στο fb ειχα βαλει τις σχετικες φωτος.
Eπισης χρησιμοποιουμε τις μαμα βασεις ΜΑΖΙ με τα πλαστικα καπελακια γιατι προστατευουν απο νερα, παλια καποιος που μου εβαλε τα ηχεια ειχε χαρτινες χοντρες μετατροπες βαλει γιατι δεν ειχε πανω το αμαξι το ενα μαμα ηχειο και με τα χρονια τα νερα μου εκαψαν το ενα, μετα αγορασα αλλο ενα μαμα ηχειο 10 ευρω και το εκοψα και εκανα τα ηχεια τα 13αρια τα νεα πλεον οπως θα επρεπε να ειναι.
Εναλλακτικα μπορει να μπει σιλικονη θερμοκρασιων υπαρχουν.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17320800 seconds (82,84% PHP - 17,16% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:42. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|