Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ma-corolla
Παιδιά να ρωτήσω κατι. Για να κάνουμε ένα εργοστασιακό ράδιο cd σε mp3 πρέπει να αλλάξουμε τον προγραμματισμό και το ματάκι (laser) εμείς αλλάζουμε μόνο το πρόγραμμα που βασικά είναι παράλληλο απ οτι καταλαβαίνω και δεν κάνουμε αλλάγες στο laser αυτό ομως μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα.?
Η αρχή ειναι οτι αργή απο την στιγμή που το laser δεν είναι σχεδιασμένο για mp3 καποια στιγμή θα μας χαλάσει.
Περιμένω και απόψεις άλλων αν έχω κανει σε κατι λάθος παρακαλώ διορθώστε με
|
Φίλε μου δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα!
Πρώτα από όλα ΔΕΝ αλλάζουμε laser!
Για να κάνεις το μαμα radiocd να παίζει και mp3 από το ήδη υπάρχον cd player αυτό που
θεωρητικά πρέπει να κάνει κάποιος είναι να αλλάξει το πρόγραμμα του microcontroller ώστε να μπορεί να διαβάζει δεδομένα και όχι μόνο ήχο. Επίσης πρέπει να βάλεις ένα εξτρα ολοκληρωμένο κύκλωμα για να κάνει το decoding από το mp3. (Μην ξεχνάμε πως το mp3 είναι στην ουσία ένα συμπιεσμένο αρχείο). Και επίσης πρέπει να προγραμματίσει όλες αυτές τις "ρουτινες" στον microcontroller για να μεταφέρονται τα δεδομένα στον decoder και να επιστρέφουν.
Ξαναλέω αυτά είναι σε θεωρητικό επίπεδο!!!
Στην πράξη δεν μπορεις εσύ κι εγώ και όποιος άλλος να βάλει χέρι στην πλακέτα του μαμά radiocd !
Εάν επιθυμείς να ακούς κι εσυ mp3 η λύση του Xcarlink ή αντίστοιχου προϊόντος είναι μονόδρομος.