Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
20-06-12, 11:32
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Χαλάνδρι - ΑΝΔΡΟΣ
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
ΚΚΕ το κόμμα του λαού με ιδιόκτητο κτίριο (ανάκτορο) στον περισσό.
20-06-12, 11:34
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Λεκανοπέδιο
|
|
Όλα τα χρόνια, μας κυβερνούσαν εναλλάξ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και (κατά την γνώμη μου) μας κατέστρεψαν!!
Τώρα που έχουμε φτάσει στο απροχώρητο, επιτέλους πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, καταφέρνοντας κάτι πρωτοποριακό:
Να μας κυβερνούν ταυτόχρονα και οι 2 μαζί!!!!
Τι να πω... Δεν μου φταίνε αυτοί αλλά οι ίδιοι οι συμπατριώτες μου!!! Δυστυχώς για πολλούς λόγους, δεν "με παίρνει" τώρα να φύγω στο εξωτερικό...
20-06-12, 11:44
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Οπως τα λες Νικο. Τωρα ενώσανε τις δυνάμεις τους, οπότε καταλαβαίνεις...
|
20-06-12, 12:05
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Λεκανοπέδιο
|
|
Αυτοί μιλάνε για κυβέρνηση συνεργασίας-πολυκομματική-συνεννόησης-οικουμενική.
Για μένα, θα είναι κυβέρνηση...συνενοχής!!! Έτσι απλά...
Ακόμα και τώρα πλακώνονται (στο ΠΑΣΟΚ) για τα Υπουργεία. Γ@μώ τα Υπουργεία μου, επιτέλους!!!!!!
|
|
20-06-12, 12:57
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από The_Emperor
Όταν η έννοια "δημοκρατία" ταυτιστεί με τον όρο "αξιοκρατία", τότε θα έχει νόημα η ουσιαστική συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες...Στη νεότερη ελληνική ιστορία δεν έχει υπάρξει ποτέ ουσιαστική δημοκρατία διότι πραγματική δυνατότητα του "εκλέγεσθαι" έχει μονάχα μια οικονομική - κοινωνική ελίτ. Επομένως, μόνο "τύποις" έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα. Καλούμαστε να επιλέξουμε από μετρημένα κουκιά, τα οποία κιόλας είναι συνήθως τα πιο σάπια της κοινωνίας!
Το μη χείρον βέλτιστον λοιπόν;;; Κάνουμε συμβιβασμούς σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας. Εάν η ψήφος είναι ιερή χωράνε κι εδώ συμβιβασμοί;; Δηλαδή να ψηφίσουμε αυτούς που είναι οι "λιγότερο χειρότεροι";;
Προσωπικά μέχρι τώρα - από τα 18 έως τα 35 μου πια - δυστυχώς δεν μπόρεσα σε αυτά τα 17 χρόνια να ψηφίσω κανέναν. Η συνείδησή μου δεν μου το επιτρέπει. Δε θεωρώ ότι κάνω το σωστό, γιατί, αν έκαναν όλοι αυτό που κάνω εγώ, θα οδηγούμασταν σε αδιέξοδο...Απλά, δεν αντέχω το αίσθημα αηδίας που νιώθω κάθε φορά που βλέπω τους "πολιτικούς" και την "πολιτική" τους...Πώς να επιλέξω κάτι αηδιαστικό;; Ίσως, στο μέλλον εμφανιστεί ξανά ένας Βενιζέλος ("Ελευθέριος" φυσικά, όχι ο χοντρός...) και εμπνεύσει όχι μόνο εμένα, αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες...Μέχρι τότε...
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από The_Emperor
Συγνώμη, αλλά αυτό δε μπορώ να μη το σχολιάσω :
Μήπως, αυτή την "μαλ*****η" στον εγκέφαλο την έχει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να μην πω το σύνολό του; Προφανώς, τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα χάλια της χώρας την έχουν οι πολιτικοί, σε αυτό συμφωνούμε όλοι...ΑΛΛΑ ποιοι μ******ες τους ψήφιζαν εδώ και δεκαετίες;;;; Ποιος έχει την ευθύνη της επιλογής;;; Οι Έλληνες φταίμε και έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν...τέτοιος λαός είμαστε, τέτοιους πολιτικούς έχουμε, τέτοια δεινά περνάμε...
PS : προφανώς και αγαπώ τον τόπο μου, την πατρίδα μου και το λαό με όλα τα θετικά που όλοι γνωρίζουμε ότι έχουν...Εδώ, όμως, δεν μπορώ να παραβλέψω και τα στραβά και τα ανάποδα που έχουμε...Κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε βήματα προόδου στους τομείς αυτούς...να διατηρήσουμε τα καλά και να διορθώσουμε τα ανάποδα...
|
Το πολίτευμα είναι δημοκρατικό και τη λειτουργία του την εγγυάται η βουλή των αντιπροσώπων. Ποιων αντιπροσώπων; Των δικών μας αντιπροσώπων, αυτών που εσύ και εγώ ορίσαμε με την ψήφο μας να μας αντιπροσωπεύσουν. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας και δε θα μπορούσε να ήταν διαφορετική στις σύγχρονες κοινωνίες. Τώρα εάν κάποιοι επιλέγουν αυτό το δικαίωμα της επιλογής-ψήφου-ορισμού να μην το ασκήσουν, απλά και μόνο δεν έχουν λόγο και δικαίωμα κριτικής σε ο,τι έχει να κάνει με τις επιλογές και την διαχείριση που κάνουν αυτοί οι αντιπρόσωποί μας και τα επακόλουθα στη δική μας ζωή. Απλά πράγματα. Εγώ δε δέχομαι ότι κανείς μα κανείς υποψήφιος δεν βρέθηκε να έχει καλά στοιχεία και σωστές θέσεις για καθέναν από εμάς. Θέλεις να μου πεις ότι διάβασες και ανέλυσες τις θέσεις και των 30 περίπου κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές και δε βρήκες κανέναν αξιόλογο που να αξίζει την ψήφο σου; Αλλά ακόμα και έτσι να είναι, υπάρχει και το λευκό. Αυτός είναι εξάλλου και ο ρόλος ύπαρξής του, η δήλωση δηλαδή εκ μέρους του ψηφοφόρου ότι "μάγκες είστε όλοι για τα πανηγύρια και δε ψηφίζω κανέναν σας". Η μη συμμετοχή όμως, ακόμα και εάν γίνεται για τον ίδιο λόγο, απλά σε βάζει στο ίδιο καζάνι με αυτούς που απλά αδιαφορούν και δεν τους απασχολεί το τι γίνεται στον τόπο τους. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη...
|
|
20-06-12, 13:50
|
Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Το πολίτευμα είναι δημοκρατικό και τη λειτουργία του την εγγυάται η βουλή των αντιπροσώπων. Ποιων αντιπροσώπων; Των δικών μας αντιπροσώπων, αυτών που εσύ και εγώ ορίσαμε με την ψήφο μας να μας αντιπροσωπεύσουν. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας και δε θα μπορούσε να ήταν διαφορετική στις σύγχρονες κοινωνίες. Τώρα εάν κάποιοι επιλέγουν αυτό το δικαίωμα της επιλογής-ψήφου-ορισμού να μην το ασκήσουν, απλά και μόνο δεν έχουν λόγο και δικαίωμα κριτικής σε ο,τι έχει να κάνει με τις επιλογές και την διαχείριση που κάνουν αυτοί οι αντιπρόσωποί μας και τα επακόλουθα στη δική μας ζωή. Απλά πράγματα. Εγώ δε δέχομαι ότι κανείς μα κανείς υποψήφιος δεν βρέθηκε να έχει καλά στοιχεία και σωστές θέσεις για καθέναν από εμάς. Θέλεις να μου πεις ότι διάβασες και ανέλυσες τις θέσεις και των 30 περίπου κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές και δε βρήκες κανέναν αξιόλογο που να αξίζει την ψήφο σου; Αλλά ακόμα και έτσι να είναι, υπάρχει και το λευκό. Αυτός είναι εξάλλου και ο ρόλος ύπαρξής του, η δήλωση δηλαδή εκ μέρους του ψηφοφόρου ότι "μάγκες είστε όλοι για τα πανηγύρια και δε ψηφίζω κανέναν σας". Η μη συμμετοχή όμως, ακόμα και εάν γίνεται για τον ίδιο λόγο, απλά σε βάζει στο ίδιο καζάνι με αυτούς που απλά αδιαφορούν και δεν τους απασχολεί το τι γίνεται στον τόπο τους. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη...
|
Καταρχήν, ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Να διευκρινίσω 1-2 στοιχεία από όσα έγραψα, γιατί ίσως δεν ήταν σαφή.
1. Δε διαφωνώ με το γεγονός ότι είναι αναπόφευκτο να έχουμε δημοκρατία μέσω αντιπροσώπων - αν και στο κοντινό μέλλον ίσως είναι εφικτή και η άμεση δημοκρατία, αν π.χ. κάθε σπίτι έχει έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο...Αυτό που έγραψα είναι ότι οι αντιπρόσωποι που έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να εκλεγούν δεν προέρχονται και από τα μεσαία ή κατώτερα κοινωνικά στρώματα με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν έχουν τα χρήματα για μια προεκλογική καμπάνια ή την προβολή που χρειάζεται για να βρουν απήχηση στο λαό και να εκλεγούν. Έτσι, καταλήξαμε επί δεκαετίες να ανακυκλώνουμε τα ίδια πρόσωπα ή αντιπροσώπους από τις ίδιες οικογένειες ή ομάδες! Αναμφίβολα υπάρχουν άνθρωποι αδιάφθοροι, επιστήμονες, επιχειρηματίες ή και απλοί επαγγελματίες με τη διάθεση, τις γνώσεις και τη βούληση να υπηρετήσουν τον τόπο, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να το κατορθώσουν γιατί δεν έχουν τα χρήματα, την προβολή ή δεν είναι διαπλεκόμενοι για να πετύχουν την εκλογή τους. Άρα, έχει πραγματικά κάθε πολίτης αυτής της χώρας ίσες ευκαιρίες στον πολιτικό στίβο ; Εγώ πιστεύω πως όχι.
2. Όταν έγραψα ότι δεν έχω ψηφίσει κανένα δεν εννοούσα ότι απέχω. Πηγαίνω και ρίχνω άκυρο για να εκφράσω έστω και με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή μου.
Επειδή τυχαίνει να είμαι εκπαιδευτικός και οι μαθητές μου συχνά με ρωτούν τι θα ψηφίσω ή τι προτείνω, τους καταθέτω την επιλογή μου, αλλά τους προτρέπω να κάνουν το αντίθετο από μένα. Να επιλέξουν ή ακόμη καλύτερα να αλλάξουν την υπάρχουσα πραγματικότητα με κάτι καλύτερο. Για την ακρίβεια τους λέω ότι αυτοί ως νέοι άνθρωποι έχουν την ευθύνη και το χρέος να ανατρέψουν όσα αρνητικά τους παραδίδουμε εμείς οι μεγαλύτεροι...
3. Τις θέσεις των κομμάτων - ιδίως των μεγάλων - σε γενικές γραμμές τις γνωρίζω, γιατί έχει τύχει να ασχοληθώ. Το θέμα είναι πως όλες οι πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες από τα 2 κόμματα εξουσίας εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων. Ακόμη και σήμερα που έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο καλείται ο φτωχός και ο ταλαίπωρος να πληρώσει αυτά που έτρωγαν επί δεκαετίες οι απατεώνες και δεν την πληρώνει κανείς! Αθωώνονται όλοι σε τούτη τη χώρα! Και τα "μαύρα" δις των πλουσίων είναι στην Ελβετία και δεν τα αγγίζει κανείς! Ποιον να ψηφίσεις λοιπόν όταν λειτουργούν έτσι;;; Όταν επί δεκαετίες το μοναδικό πράγμα στο οποίο συμφωνούσαν τα κόμματα είναι οι αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών και στις επιχορηγήσεις των κομμάτων;; Όταν ακόμη και τα κόμματα της αριστεράς έχουν μόνο αντίλογο ή ανεφάρμοστα ουτοπικά προγράμματα. Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της άκρας δεξιάς δεν με εκφράζουν καθόλου και είναι κατά τη γνώμη μου συχνά αντίθετα προς τις έννοιες της ελευθερίας, της δημοκρατίας ακόμη και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δε θα τα ψήφιζα ποτέ...
Γι' αυτούς τους λόγους μέχρι τώρα επιλέγω άκυρο.
Εννοείται πως όσα γράφω παραπάνω είναι καθαρά προσωπικές γνώμες και οποιοσδήποτε μπορεί να διαφωνεί μαζί μου...και έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί...άλλωστε είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός.
|
20-06-12, 15:31
|
|
Moderator
|
|
|
|
θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αντρέα...Το χω ξαναγράψει, σαν πολίτης έχεις χιλιάδες δικαιώματα αλλα μόνο ΜΙΑ υποχρέωση και αυτή είναι να ασκείς το δικαίωμα ψήφου σου!Το αν είσαι σωστός απέναντι σε αυτήν σου την υποχρέωση για μένα πάει μαζί με το να ασκείς κριτική γύρω από αυτό το θέμα.Το να είσαι πολιτικοποιημένος αλλα πολιτικά ανένταχτος είναι προφανώς δικαίωμα σου, αλλα για αυτό υπάρχει και το λευκό...Το 30% αποχή ειδικά σε τέτοια περίοδο για την χώρα ειναι το λιγότερο απαράδεκτο!
Δεν λέω τιποτα παραπανω γυρω απο αυτο το θέμα,το ποστ του αντρεα με κάλυψε σε όλα
20-06-12, 15:36
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Λεκανοπέδιο
|
|
Το λευκό (ή και το άκυρο) θα είχε υπόσταση, αν η ψήφος ήταν υποχρεωτική. Ως εκ τούτου, το λευκό δηλώνει ανευθυνότητα.
Και μην αρχίσετε τις επιθέσεις... Απλά κατέθεσα την δική μου άποψη.
20-06-12, 16:53
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Τελικά η κάλπη είναι σαν το πεπτικό σύστημα, ότι κ να ρίξεις μέσα πάλι σκατά θα βγάλει...
|
20-06-12, 23:40
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Eγώ ξέρω οτι μας κυβερνούν ένα κάρο μασσώνοι και ένα κάρο άχρηστοι και ηλίθιοι. Χαιρομαι πολύ που το κόμμα που ψήφισα αυτή την φορά, μπήκε ξανά στην βουλή για να τους βάλει λίγο μυαλό επιτέλους. Τώρα το τρίο στούτζες θα μας καταστρέψει περισσότερο και εμάς και την Ελλάδα και θα ξεπουληθούμε γρηγορότερα στα "φιλαράκια" μας τους Γερμανούς που τόσα χρόνια θέλουν το καλό μας! στα υπόλοιπα με καλύψατε απόλυτα όπως πολύ σωστά τα είπατε παραπάνω. Οντως είναι απαράδεχτο να υπάρχει αποχή, με το να μην ψηφίζουμε εκτός οτι δεν δίνουμε λύση στο πρόβλημα είναι να να συμφωνούμε με αυτό που βγάζουν οι αλλοι! εγώ ετσι το βλέπω τουλάχιστον. Επισης μου την σπάει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ άτομα που δεν ψηφίζουν να κρίνουν αλλους για αυτό που ψήφισαν!!!! ΔΕΝ εχουν δικαίωμα να μιλάνε! εγώ ετσι τους λέω.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,19653893 seconds (81,39% PHP - 18,61% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:38. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|