Χτές το βράδυ στην εθνική κάπου στην Πατρα, με περνάει γρήγορα από δεξια ενα Renault 19. Μου λέει ενας φίλος που είχα μαζί: Ρε Βαγγέλη, το είδες ότι έβγαλε φωτία από την εξάτμηση; Τι λές ρε του λέω....κατεβάζω 3η και το γκάζι σανίδα.... Μπαίνοντας στην Πάτρα έχει 3-4 διασταυρώσεις με φανάρια. Το αμάξι ηταν χαμηλωμένο, αλλα ουτε τρελό look, ούτε τιποτα τρελές ζάντες κτλ κτλ. αλλά άνοιγε πολύ καλα. Σφήνα εδώ, σφήνα εκει βρεθήκαμε κάποια στιγμή σταματημένοι δίπλα δίπλα σε φανάρι. Κοιτάω δίπλα ήταν ενας πιτσιρικάς, από τον μπροστινό θόλο και τη ζάντα, εβγαινε άσπρος καπνός, υποθέτω οτι είχαν ζεσταθει τα φρένα του. Ενώ περίμεναμε το πράσινο, βάζει όπισθεν και σταματάει ενα φτερό πίσω μου. Λέω: Καλά με έχει για πλάκα και μου δίνει και προβάδισμα; Τώρα λέω είναι η στιγμή της αλήθειας.
Με το που κοκκινίζει το πεζοφάναρο και λίγο πριν ανάψει το πράσινο, ελέγχω τη διασταύρωση και φεύγω τάπα. Ο τύπος ή έχασε την εκκίνηση ή δεν ξέρω.... Αλλαγή σε δευτέρα και γκάζι στο πάτωμα. Με το που κουμπώνω τρίτη κοιτάω απο τον καθρεύτη και τι βλέπω; Μια κολώνα διαφορά και εκείνη την ώρα ο τύπος άναψε τα φώτα (ακόμα δεν κατάλαβα γιατι είχε σβήσει τα φώτα στις 8 το βράδυ). Εκείνη την ώρα μου έδωσε την εντύπωση οτι με μάζευε λίγο λίγο. Εν το μεταξύ είχα πλησιάσει τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, αλλάγη σε 4η, παίρνω το πόδι από το γκάζι και κάνω δεξία (είχα και το φόβο οτι δεν εχει φρένα) . Ο τύπος με περνάει γρήγορα, μπαίνει μπροστά μου και στην αλλάγη ταχύτητας (μάλλον 3ή για 4ή) βλέπω να βγάζει από την εξάτμηση μια μικρή φλόγα. (Ήταν κανονική, δεν ήταν από τα μουφα φλογοβόλο που βάζουνε οι κάγκουρες στις εξατμήσεις).
Ερωτήσεις: Μήπως ήταν το διλιτρο το μοτερ το williams;;; και η φλογα στην εξάτμηση; άγριοι εκκεντροφόροι ή νίτρο; Άνοιξε από την αρχή ή απλά δεν μπορούσε να με ακολουθήσει; Και μετά γιατι άνοιξε;;; Εκτός αν νομισε οτι θα ανοίγαμε για 5 χιλιόμετρα και μου έκανε χάρη για τα πρώτα 500 μέτρα.
Συμπέρασμα: Νομίζω νικήτης με αμφιβολίες....