Το σκληρο τακακι πρεπει να μπαινει σε καλο, ανθεκτικο, ψημενο και θερμικα κατεργασμενο δισκο, αλλιως θα τον λιωσουν σαν βουτηρο, οπως τα GALFER TUNING τα κοκκινα που εβαλα εγω σε ZIMMERMAN δισκο.Σε 5.000χιλ, ειχαν τετοιο νυχι που τα μαμα τακακια σε μαμα δισκο δεν κανουν ουτε σε 50.000. Εκτος αυτου τους στραβωσε και 2 φορες λογω υπερβολικης θερμοκρασις, αν και τρυπητοι Το τακακι κορυφαιο, θελει ζεσταμα, αλλα μετα γ...αει, αλλα ο δισκος λιγος για αυτα τα τακακια.Εχει μεινει ο μισος και τα τακακια ειναι σχεδον στη μεση.
Το επομενο setup θα ειναι τα ιδια τακακια με δισκο της GALFER(την προτεινω ανεπιφυλακτα την εταιρεια) η καποιο πιο ηπιο τακακι με ZIMMERMAN, CTF(ιταλικη εταιρεια, εχω ακουσει καλα λογια),NATIONAL.
Η καλυτερη λυση εαν μπορειτε να την εφαρμοζεται ειναι τακακια και δισκοι απο την ιδια εταιρεια και απο την ιδια κατηγορια.Ετσι θα ειστε σιγουροι οτι τα υλικα συνεργαζονται, εχουν καλη συμπεριφορα τριβης μεταξυ τους και δεν επιδρα καποιο εναντιων του αλλου π.χ σκληρο τακακι-μαλακος δισκος και το αντιθετο.Καθε δισκος εχει διαφορετικες ανοχες, σκληροτητα,συντελεστη τριβης, αντοχη και φυσικα τιμη.Ο μαμα δισκος και γενικα οι μαμα δισκοι δεν εχουν καλο συντελεστη τριβης(αυτο εξαλλου
πληρωνεις και στους καλους after market)και ζεστανονται ευκολα. Ακομα και οι πισω( ειναι μαμα), που δεν δεχονται τα ιδια φορτια με τους μπροστα, μελανιαζουν στα δυνατα φρεναρισματα.
Τελος, εαν το σηκωνει οι τσεπη προτιμηστε τους τρυπητους δισκους,οχι για μοστρα, αλλα για καλυτερη τριβη, μεγαλυτερη απαγωγη θερμοτητας, καθαρισμο του τακακιου και μικροτερο μη αναρτωμενο βαρος και περιστρεφομενη μαζα.Η κορυφη βεβαια ειναι η διαιρουμενοι με αεριζομενη βαση.Αυτο εχει σαν αποτελεσμα η θερμοτητα του δισκου να μην μεταφερεται στο σημειο που κουμπωνει ο δισκος στο μουαγιε με αποτελεσμα το στραβωμα, αλλα εχουμε και εναν πολυ ελαφρυ δισκο.Εχω σηκωση 262mm GALFER για VTI και ηταν πουπουλο