Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-09-11, 23:12
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 889
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Συγνώμη, έχεις κάνει τόσα θέματα με δικά σου projects και μετατροπές και επισκευές do it yourself, σου είπε κανείς ποτέ κάτι για να λες αυτό περί ενόχλησης από μεριά μας; Αντιθέτως όλοι σε ευχαριστούν για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που μοιράζεσαι. Εξάλλου αυτή είναι και η λογική του forum. Απλά εμένα με ενοχλεί που βλέπω κάποιους να σου θέτουν ερωτήματα τεχνικής φύσεως (που προφανώς γνωρίζουν) και άλλους σαν εμένα με ερωτήματα πιο μπακαλίστικα και η απάντηση που λαμβάνουν είναι του στυλ "διαβάστε για να μάθετε, εάν δε σας αρέσει δώστε 800 ευρώ"... Γιατί; Τέλος πάντων, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ελπίζω τα αποτελέσματα στο project να είναι τα επιθυμητά...
Παλιά 18-09-11, 23:21
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1251
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
υπαρχουν δυναμομετρησεις πριν και μετα?

αν πχ παω σε καταστημα (που θα παω δλδ στο κερατσινι) και του πω θα σε πληρωσω μονο αν στο δυναμομετρο δειξει παραπανω...?
Παλιά 18-09-11, 23:23
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1039
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Σόρρυ αν δεν το έγραψα σωστά πριν και μπορεί να μην το κατάλαβες, αλλα εννοουσα να διαβασετε αυτα που έχω γράψει στο ίδιο θέμα ποιο πριν! Όχι γενικά να ψάχνετε! Τοτε τι τα γράφω εδω; Αν με ρωτάτε πχ κάτι που έχω γράψει πολλές φορές και δεν τα διαβασετε λογικό δεν είναι να το πω αυτο; Αυτο με το 800 ευρω το είπα γιατι αμφισβητησες οτι μπορω να φτιάξω κάτι. Ήδη το έχω κάνει! Απλά στην μορφή που είναι παράγει λίγο υδρογόνο και είναι άσχημο για το αυτοκίνητο. Στο άλλο θέμα με τα χημικά είπα απλά πως δεν χρειάζεται τόση θεωρία τα έχω διαβάσει πολλα απο αυτα, η πράξη μας δυσκολεύει και εδω χρειαζόμαστε βοήθεια και ιδέες. Προσωπικά μίλησα εγω και αλλοι με άτομα που πουλάνε τέτοια και οι γνώσεις τους είναι ελάχιστες! Τώρα τα πήραν τα συστηματα και δεν έχει κανεις εμπειρία. Μόνο το θέμα της εγγύησης υπάρχει και τίποτα άλλο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 19-09-11 στις 08:53.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-11, 23:53
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1251
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
http://www.elektronik.gr/eshop/index...cPath=561_2131
η DC4000 CAR
αυτη η γεννητρια ειναι για εως 4000cc
λεει Παραγωγή υδρογόνου: 4,0 λίτρα ανά λεπτό (45A)
πολλα ειναι 45Α?
ενα subwoofer 300rms ποσα καταναλωνει?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MARMEL : 19-09-11 στις 00:50.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-11, 02:12
Το avatar του χρήστη abstavros
abstavros Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: Celica AT200/ST205 FWD
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 183
abstavros είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Να ρωτήσω εγώ κάτι περίεργο:

Αν, λέμε αν, εγώ έχω άκρη να γεμίζω μπουκάλα με υδρογόνο, και την βάλω στην εισαγωγή με το ανάλογο μπεκ (φαντάζομαι κάτι σαν την εγκατάσταση για νίτρο), δεν είναι το ίδιο πράγμα??
Απλά θα πρέπει να πληρώνω για να γεμίζω την μπουκάλα. Ίσως βέβαια να μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι με ένα τέτοιο μηχάνημα.

Γνωρίζει κανείς??????
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-11, 08:41
davarisx Offline:
banned

Περιοχή: Μεσογεια
Δύναμη Σεβασμού: 0
davarisx θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από abstavros Εμφάνιση μηνυμάτων

Αν, λέμε αν, εγώ έχω άκρη να γεμίζω μπουκάλα με υδρογόνο, και την βάλω στην εισαγωγή με το ανάλογο μπεκ (φαντάζομαι κάτι σαν την εγκατάσταση για νίτρο), δεν είναι το ίδιο πράγμα??
Απλά θα πρέπει να πληρώνω για να γεμίζω την μπουκάλα. Ίσως βέβαια να μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι με ένα τέτοιο μηχάνημα.

Γνωρίζει κανείς??????
Φιλε μου ολα γινονται.και το αμαξι να καιει σκετο υδρογονο μπορεις να το κανεις οπως ειπες ψεκαζοντας υδρογονο απο τα μπεκ βενζινης(χωρις βενζινη)
το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να εχεις μια δεξαμενη αποθηκευσης στην οποια θα αποθηκευεις το υδρογονο σε χαμηλη πιεση(περιπου 0,5-0,7 του bar)
Μετα θα χρειαστεις μεγαλη γεννητρια με καταναλωση περιπου 50 amper αρα θες μεγαλυτερο δυναμο.Εκτος αυτου το υδρογονο ειναι εξαιρετικα ευφλεκτο.
γενικα ειναι κατι πολυπλοκο και κατι που στην Ελλαδα δυστηχως εχουμε μεινει πολυυυυυυυ πισω.

Υ.Γ MARMEL η γεννητρια που αναφερεις δεν διαχωριζει υδρογονο και οξυγονο ειναι παλιας τεχνολογιας πλεον.τα 45 αμπερ μην σε τρομαζουν με μια γεννητρια παλμων PWM θα εχεις την ιδια παραγωγη με τα μισα αμπερ.
300RMS το ηχειο τραβαει περιπου 25αμπερ αλλα το θεμα δεν ειναι μονο το RMS αλλα και τα PEAK που μπορει να φτασουν η και να ξεπερασουν τα 600watt.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-11, 08:46
NikiforosGT Offline:
Moderator

Καλημέρα! MARMEL για αυτά που ρωτάς. εδω αυτος φτιαχνει μονος τους διαχωριστες : http://www.energeticforum.com/renewa...d-thedude.html
φαινεται πολυ καλα πως ειναι μέσα! ειναι δύσκολο μεν να φτιαξουμε αλλα όχι ακατόρθωτο! αν θέλουμε όλα γινονται! εγώ θέλω να κανω σε δοχεια επειδη ειναι ποιο ευκολο. Η αυξηση υποδυναμης αφορα την ροπη λενε για 1-2 χιλιοστογραμμα αλλα ειναι αναλογα ποσο υδρογονο δινεις! οσο περισσότερο δινεις τοσο καλύτερα! λενε πως εχουν γινει δυναμομετρήσεις αλλα δεν εχω δει κάτι εγώ! το σύστημα που αναφερεις ειναι μαζι το υδρογονο και οξυγονο, το λεμε και υδροξυ ή HHO Και εχει τα μειονεκτηματα που ειχα γραψει λιγακι παραπάνω σε προηγούμενο ποστ. Εμεις θελουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σκετο υδρογόνο!!! ετσι εχουμε καλυτερα αποτελεσματα, ειναι πολυ ποιο ακίνδυνο (οχι εντελώς όμως) και δεν θελουμε ηλεκτρονικα εξαρτηματα για να πειραζουμε (κοροιδευουμε) map/maf sensor και λαμδα! αυτο που θα χρειαστει μετά ειναι γεννητρια παλμων για να ρυθμιζουμε τα αμπερ σταθερα οπως τα θελουμε και να μην ανησυχουμε για τον ηλεκτρολυτη (καυστικη ποτάσα).

Το συστημα διαχωρισμου κανει αγορα 650 ευρώ και το συστημα που κανει υδροξυ εχει 450. Εχω μιλησει με 2 καταστηματα και τον εισαγωγεα!
αν θελουμε πολλα ατομα παιζει να μας δωσει χοντρικη! μονο αυτο μπορώ να πω!
www.waterfuel.gr το HHO ειναι 450 ευρώ το HH SM ειναι 650 ευρώ
Τοποθετηση ειπε 100-150 ευρώ. Τα ιδια και ο www.hydrofuel.gr
Μην παρετε κανα συστημα HHO γιατι δεν αξιζει καν!!!
Για να ξερετε αν κανει διαχωρισμο η γεννητρια-διαχωριστης εχει 3-4 τσουτσουνακια σαν του waterfuel, ενω αυτα που δεν κανουν εχουν μονο 2.
Οταν βλεπουμε δοχεια που στον ιδιο χωρο εχουν 2 ηλεκτροδια + και - τοτε δεν κανει διαχωρισμο και βγαζει υδροξύ. Μακριά απο αυτά!
Στα δοχεια πρεπει να ειναι συγκοινωνουντα για να γινει διαχωρισμος! στο πειραμα που εκανα εκαψα φουσκες υδρογονου που παγιδευσα σε σαπουνονερο και οντως εκανε αναφλεξεις αλλα ΟΧΙ εκρηξεις! αν ηταν υδροξυ θα εκανε ΚΑΙ εκρηξη! αυτη ειναι η διαφορά!

Στο θεμα του Σταύρου δεν μπορεις να το κανεις αυτο! το υδρογονο στο αμαξι οπως λεμε τωρα το συστημα δεν το αποθηκευει! το παραγει και το καιει!!! η αποθηκευση ειναι ΑΚΡΩΣ επικυνδυνη και απαγορευεται! γινονται δοκιμες με νεες τεχνολογιες για δεξαμενες υδρογονου οπως από την www.tropical.gr που κανει δεξαμενες με νανοτεχνολογια!!! εκτος αυτου το υδρογονο ειναι αεριο καυσιμο, σε δεξαμενη υπο πιεση ειναι βομβα!!!! μονο σε πολυ χαμηλη πιεση και παλι πως θα την γεμιζεις εσυ αυτην? ετοιμες φιαλες υδρογονου δεν υπάρχουν γιατι απλα σκανε ευκολα και δεν επιτρεπονται!
το νιτρο ειναι αεριο που δεν σκαει δεν αναφλεγεται, απλα ειναι πολυ παγωμενο υπο το μηδεν και ετσι στο αμαξι μαζι με το καυσιμο αποδιδει πολλα αλογα παραπανω! δεν εκραγεται ομως!

MARMEL στο θεμα με τα amper κανονικα θες 3-5amper δεν εχει προβλημα ακομα και 10 να πας! αν το παρακανεις και παραγεις πολυ υδρογονο ή βαλεις πολλες γεννητριες μαζι τοτε δεν σε φτανει η μπαταρια! το δυναμο ειναι παντα παραπανω για να εχει προβλημα λογικα θα πρεπει να πας πανω απο 50 amper! το συστημα που λεει αυτος εκει 45amper ειναι οταν παραγει 4 λιτρα, ειναι πολυ αυτο! και 1 φτανει!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 19-09-11 στις 08:51.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-11, 08:51
davarisx Offline:
banned

Περιοχή: Μεσογεια
Δύναμη Σεβασμού: 0
davarisx θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Nικηφορε το φορουμ που βρηκες ηταν κορυφη.ο τυπος απλα φτιαχνει γεννητρια με διαχωρισμο.ειναι πολυ ευκολο τελικα.
Δες λιγο τα μειλ σου.σου εστειλα καποιες οδηγιες που μου εστειλε ενας Αμερικανος σε PDF.

Τα λαμογια που ξεβραζει η Ελλαδα εγω λεω να τα ξεχασουμε καλυτερα δεν αξιζει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-11, 09:05
NikiforosGT Offline:
Moderator

Σήμερα παράγγειλα θήκες φίλτρων νερού, οπότε μέχρι το weekend θα μπορώ να κατασκευάσω τον διαχωριστή. Το προβλήμα μου είναι αν θα χωράνε 2 τέτοια μέσα στο χώρο του αυτοκινήτου πάνω απο ολα, οποτε θα δανειστώ ενα δω πως θα κατσει και μετά να κανω την κατασκευή, και 2ον αν μπορώ να δωσω πληρωση στα 2 δοχεια απο ενα αλλο δοχειο που θα ειναι ψηλοτερα απο αυτα με 2 εξόδους και πρέπει αυτά να συνδεθουν μεταξύ τους με ταφ ανοξείδωτο 1" και σκέφτομαι στην μέση να έχω προς τα κατω και ενα βανακι 1/2 ανοξειδωτο 316 για αδειασμα των δοχειων ηλεκτρόλυσης. Αν δεν μπορουν να χωρεσουν 2 τετοια στο αμαξι μεσα τοτε ειναι δωρον αδωρον να φτιαξω τετοιο, θα πρεπει να παμε σε κατασκευη ξηρου τυπου ή έτοιμη δλδ από αυτον www.hydrofuelsys.com http://www.hydrofuelsys.com/cubecart...d&productId=11 τα εχει και στο www.ebay.com και η γεννήτρια παλμών που λέγαμε για σταθερά αμπερ ανεξάρτητα απο την ποσοτητα του ηλεκτρολύτη που έχουμε στο νερό :
http://www.hydrofuelsys.com/cubecart...od&productId=4

καπως ετσι το σκεφτομαι αλλα τοποθετημενα αναποδα : http://cdn3.iofferphoto.com/img/item...-kit-8702b.jpg
βεβαια τα δικά μου θα φαινονται ποιο ομορφα γιατι ειναι ποιο ωραιες οι θηκες, οι μεταλλικες πλακες μεσα παντως ειναι τελειες! θα βγαζουν υδρογονο του σκοτωμού!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 19-09-11 στις 09:13.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-11, 21:25
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 325
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από abstavros Εμφάνιση μηνυμάτων

Γνωρίζει κανείς??????
Όχι δεν είναι το ίδιο πράγμα, αυτό ναι θα δούλευε! Το ίδιο αν βάλεις σκέτο Υδρογονο για καύσιμο. Αλλά φυσικά δεν σημαινει οτι ο κινητήρας σου είναι φτιαγμένος (υλικά, ψυξη, προγραμματισμός) για αυτό ...

Σε εταιρείες αερίων που πουλάνε μπουκάλες αζωτου μπορει να αγοράσεις και υδρογόνου. Αλλά προφανώς υπάρχει θέμα ασφαλείας ... όχι ότι η βενζίνη είναι ασφαλής ... ούτε το υγραέριο. Αλλά δεν μπορεί να ξεκινήσει ο καθένας να παίζει με φιάλες υδρογόνου!

Όποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει για
Hydrogen combustion engine

To 2004-2007 είχε τρέξει κι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας με τίτλο HYICE για να την βελτιστοποιήση. Το αναφέρει και η wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/HyICE

Δεν νομίζω να πηραν απόδοση καλύτερη από το TS ή του S2000.
Το πλεονέκτημα είναι ότι το καυσαέριο είναι σκέτοι υδρατμοί. Βέβαια για να φτιάξεις υδρογόνο καταναλώνεις ενέργεια, η γη συνολικά δεν σώζεται.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Υδρογονοκίνηση periklis87 TOYOTA AURIS 5 23-08-14 11:46

Page generated in 0,32157397 seconds (87,59% PHP - 12,41% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:27.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com