Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
28-07-10, 19:48
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
και φωτογραφία από την ηλεκτρονική (ignitor) του 4E-FTE, το καλώδιο με την σύνδεση είναι από την επιστροφή της ECU προς την ηλεκτρονική (εκεί κακώς είχα συνδέσει αρχικά το στροφόμετρο), και φαίνεται και το μαυρο καλώδιο που θα έπρεπε να είναι συνδεδένο στην φύσα του στροφόμετρου του καντραν και είναι κομμενο τώρα και έχω συνδέσει το εξωτερικό στροφόμετρο. Τα άλλα καλώδια 2 πάνε στο coil (το διπλανό κουτάκι με τα 2 καλώδια - πολλαπλασιαστής) και πρέπει να είναι και 2 που πηγαινόρχοναι στην ECU, στα σχέδιο φαίνονται όλα αυτά. Δυστυχώς όσο και να ρώτησα κανείς δεν φαίνεται να ξέρει και δεν το βλέπω να γίνεται κάτι....
και ένα ποιό καθαρό σχέδιο που φαίνονται τα χρωματα των καλωδιών για το ignitor και το coil.
και οι συνδέσεις της ηλεκτρονικής (ignitor)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 28-07-10 στις 19:56.
Αιτία: Συγχώνευση posts
|
|
|
|
03-08-10, 19:32
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
έχω πάρει σβάρνα μαντράδες που ξέρω και δυστυχώς κανείς δεν έχει καντραν από ΑΕ111 (((( στον Κάπελα σήμερα είχε μερικά και έλεγαν ΑΕ111 G6R (με μαρκαδόρο) και οι κωδικοί του toyota epc λένε πως είναι από ΕΕ111 G6! τιμές στα 80 ευρώ πάντως. Εχω ακόμα 2-3 να δω αλλά μαλλον δεν πρόκειται να βρω τελικά. Ξέρουμε που θα βρούμε σχέδιο για το κύκλωμα μετατροπής του σήματος? ή αν έχει κανείς να πουλάει την πλακετίτσα? επίσης θέλω τηλέφωνο του Αντωνόπουλου, τον έπερνα στο γνωστό και μάλλον μετακομίζει και δεν παίζει! βγαίνει μύνημα από τον ΟΤΕ!
OK, everything checked out well, fuel pressure OK, injectors pulsing, igniters firing, manifold pressure and compression OK… You turn the key… Vroom… YES! The bugger runs! Then you step into the cockpit…. Hey! That tachometer is dead… This is a problem that occurs in the 4A-GZE late models using the DLI. The single pulse tach is incompatible with the dual pulse that runs the DLI. Where can I get the tach signal…? Well, if you use the OEM computer correctly, there’s no place you can do this… You think… ”easy! You just tap off of both the coils to get the standard readings!” Well, no… this method effectively kills the igniter and no sparks fly…
εδώ υπάρχει ένα σχέδιο που είναι για να δουλέψει το μαμά στροφόμετρο της ΑΕ111 με το 4A-GZE moter που αυτό έχει διπλούς πολλαπλασιαστές, δλδ για τον ίδιο λόγο που δεν δουλεύει το δικό μου αλλά το ανάποδο χρειάζομαι εγώ!
http://www.club4ag.com/faq_and_tech_...considered.htm
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 03-08-10 στις 19:45.
|
|
|
|
13-08-10, 14:19
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Πάνω στο θέμα μας τώρα, όπως έχω ξαναπει η λύση εκτός πλακετας μετατροπής σήματος (που δεν ξέρω που να βρω ή πως να φτιάξω) είναι να μπει στροφόμετρο (η πλακέτα του δλδ όχι όλο το καντραν) από corolla AE111 1600 με μοτερ 4Α-FE το οποίο είναι με διανομέα και όχι με διπλούς πολλαπλασιαστές. Ομως όσο και να έψαξα δεν έχει κανείς είναι τρομερα σπάνιο και οι περισσότεροι έλεγαν ότι έχουν και ήταν από ΕΕ111! 1300 δλδ. Το καταλαβαίνουμε εκτός από τους κωδικούς (αν τους έχουμε βέβαια) από το ότι το στροφόμετρο τα κόκκινα είναι στις 6250 όχι στις 6000 που είναι στου ΕΕ111 και από πίσω δεν έχει υποδοχή για ντίζα στα χλμ αλλά είναι με ηλεκτρική φύσα.
Εκτός αυτού με πατέντες που θα δείτε μια παρακάτω με φωτος, μπορούμε ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ γιατί εμένα δεν δούλεψε τελικά για άγνωστο λόγο, να βάλουμε στροφόμετρο από levin (με αλλαγή φόντου και βελόνας που είναι σε άλλα χρώματα), μπορούμε να βάλουμε από 101 (αυτό το υποθέτω εγώ) και σε αυτό που βρήκα είχαν βάλει από starlet GT!!! όμως καταργούμε το θερμόμετρο γιατί τα άλλα μοντέλα έχουν κάτι άλλο εκεί! δλδ του 101 έχει οικονομόμετρο (μάλλον με σύνδεση σαν του halmeter) και του starlet GT εχει κάτι σαν barometro με leds και θέλει ένα καλώδιο σύνδεση στην ECU για την ένδειξη από τον map sensor! στο στροφόμετρο αυτό δεν ταιριάζουν οι βίδες στα ίδια σημεία με του μαμα και έτσι τραβάμε καλωδιάκια και τα κολλάμε στο κύκλωμα από πίσω. Το κοκκινο είναι ρεύμα (+12volts ACC), το μαύρο είναι γείωση και το λευκό είναι το σήμα από τον πολλαπλασιαστή το λεγόμενο δλδ IG-
Ελέγχοντας όλα αυτά στο νέο στροφόμετρο δείχνουν όλα οκ και παρόλαυτα το στροφόμετρο ΔΕΝ παίζει! ενώ το εξωτερικό παίζει μια χαρά! παραθέτω φωτος για όλα τα παραπάνω και εξελίξεις από αρχές Σεπτ για να το πάω πίσω και βλέπουμε αν θα δουλέψει!
|
13-08-10, 14:23
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
|
13-08-10, 14:33
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
|
13-08-10, 14:50
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
|
|
|
|
19-09-10, 20:23
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Επανέρχομαι στο θέμα μας, σήμερα ξήλωσα το κύκλωμα από το καντραν μου και το έβαλα στο λευκό για να μην έχω θέμα με τα λαμπάκια των φλας αν και με κολλητηρακι θα μπορούσα να το φτιάξω, όμως και πάλι δεν παίζει το στροφόμετρο από starlet GT που είναι επάνω στο τροποποιημένο καντραν, το παράξενο είναι πως αν συνδεθεί το σήμα από τον πολλαπλασιαστή ταυτόχρονα και σε αυτό (είναι το λευκό καλώδιο στην παραπάνω φωτο IG-), αλλά και στο εξωτερικό στροφόμετρο, τότε δεν δουλεύει ούτε και το εξωτερικό!!!! δλδ για να δουλεύει το εξωτερικό πρέπει να μην είναι συνδεδεμένο το εσωτερικό! πιστευω ότι κάτι είναι λάθος στην συνδεσμολογία ίσως ή είναι καμμένο και προκαλεί βραχυκύκλωμα. Εντωμεταξύ ο μάστορας που μου το πούλησε όλο έχει δουλειά και από τα τέλη Αυγ με πάει από την μια μέρα στην άλλη και άκρη δεν βγάζω! για να μην δωσω τώρα τσαμπα χρήματα να πάρω ταμπλο από starlet gt, πιστεύω μήπως τα 3 καλωδιακια είναι λάθος μεταξύ τους ή ανάποδα το ρεύμα με την γείωση. Ξέρει κανείς τι σήμα δίνει ο πολλαπλασιαστής στο στροφομετρο? είναι IG- δλδ αρνητικό (γείωση) ή θετικό +IG ρεύμα?
|
19-09-10, 21:52
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
|
|
Πρεπει να εχεις θετικο τετραγωνικο παλμο μεταβλητης συχνοτητας αναλογα με τις στροφες λειτουργιας,με σημειο αναφορας το 0 απο 5 εως 12 volt αν δεν κανω λαθος.
19-09-10, 22:36
|
|
|
Περιοχή:
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
|
|
Νικηφόρε πολύ ταλαιπωρία. Εμένα ο ηλεκτρολόγος μου έφτιαξε την πλακέτα και το στροφόμετρο παίζει κανονικά. την πέμπτη παίρνω το αμάξι. μου είπε 300 ευρώ για όλη την καλωδίωση, στροφόμετρο και όλα τα ηλεκτρολογικά. θα μάθω αύριο τηλ και θα στο στείλω με πμ.
|
|
19-09-10, 23:39
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
thanks! Μακη δεν τα πιάνω αυτά τα ηλεκτρολογικά που λες! εγώ ξέρω ότι το εξωτερικό στροφόμετρο δουλεύει με το ίδιο σήμα, και το εσωτερικό που έχει αλλαχτεί και είναι πλέον από starlet GT ΔΕΝ παίζει ενώ θα έπρεπε! αυτά με τις μετατροπές ισχύει αν είχα επάνω το μαμα στροφόμετρο του 4E-FE (που έχει διπλούς πολλαπλασιαστές), είναι προφανές ότι είναι καμμένο το στροφόμετρο του starlet gt και δεν παίζει, γιατί έψαξα και είναι σωστές οι συνδέσεις και το ίδιο είπε και ο ηλεκτρολόγος μου. Οπότε το θέμα είναι να κάνει κάτι αυτός που το αγόρασα να μην χρεωθώ (ήδη έσκασα 100 ευρώ και δεν κάνω την δουλειά μου) και το καντραν από starlet GT δεν θα έχει 60-70 ευρώ? για να του πάρω την πλακέτα του στροφόμετρου να την βάλω πάνω να παίξει. Μην τρελαθούμε δλδ αυτό το μοτερ το είχα σε starlet gt και έπαιζε με το μαμα στροφόμετρο του starlet!
Για όσους δεν τα κατάλαβαν όλα, έχω πάρει άλλο καντραν μοντιφαρισμένο από ηλεκτρολόγο και έχει μέσα πλακέτα στροφόμετρου από starlet gt για το 4E-FTE δλδ, οπότε ΕΠΡΕΠΕ να παίζει! ο λόγος που έχει από πίσω τα 3 κολλημένα καλωδιάκια είναι επειδή οι βίδες που δίνουν και τα σήματα στο κύκλωμα δεν ταιριάζουν (λογικό αφού είναι από άλλο αμάξι) και έτσι τα ενώνουμε στα σωστά σημεία επάνω στο κύκλωμα. Το ίδιο μπορουμε να κάνουμε χωρίς καλώδια αν έχουμε πλακέτα στροφόμετρου από AE111 1600 4Α-FE (που είναι πολύ σπάνιο να βρούμε) ή ίσως και από ΑΕ101 1600.
Παραπάνω στο τοπικ αυτό έχω φωτος και με το στροφόμετρο και με τις ενώσεις κτλ.
http://mearcatmini.blogspot.com/2009...sh-wiring.html
αυτό εδώ είναι του starlet gt, όπως βλέπουμε δεν εχει καμια σχέση με της corolla οπότε της πλακέτας του στροφόμετρου πάνε σε αλλά σημεία επάνω στο καντραν της corollas.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 19-09-10 στις 23:54.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17686391 seconds (82,13% PHP - 17,87% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:15. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|