Φιλε enduras δεν καταλαβα γιατι ποσταρες αυτα που εχω πει;Γιατι βρηκες καμμια αποκλιση απο την αρχικη μου θεση;Εγω ατμοσφαιρα ειμαι,συνειδητοποιημενος για το τι ζηταω, αλλα αυτο δεν με εμποδιζει να βλεπω καποια πραγματα.Δηλαδη υπαρχει κανενας εδω μεσα που να υποστηριζει οτι ολα τα τουρμπο ειναι ιδια;ολα θα σπασουν καποτε;
Ανεφερα ποτε οτι τα τουρμπο ειναι πιο αξιοπιστα;Το αντιθετο μαλιστα.Προτιμω τα κυβικα για δυναμη παρα το τουρμπο,αλλα αυτο δεν ειναι εφικτο λογω κοστους τις περισσοτερες φορες.Αλλα αυτο που συμπερανα ειναι οτι κυριαρχο ρολο παιζει η χρηση και το τι υλικα χρησιμοποιεις.Το αρνεισαι;Ή μηπως δεν εχεις δει ατμοσφαιρικα να σπανε και να εχουν ουκ ολιγα προβληματα λογω κακης χρησης και συντηρησης.
Λοιπον οποιος υποστηριζει οτι 2 ιδιας ιπποδυναμης αυτοκινητα,το ενα τουρμπο και το αλλο ατμοσφαιρα εχουν τις ιδιες πιθανοτητες(το καθενα με τη δικη του ξεχωριστη σωστη συντηρηση) για μακροζωια καθως και την ιδια συχνοτητα εμφανισης βλαβων,συγνωμη παιδια αλλα για μενα ειναι ασχετος.Ποτε δεν θα αντεξει τουρμπατο μοτερ,μαμα,για 400.000 χιλιομετρα(και αν αντεξει με ποσες αλλαγες τουρμπινας
,αλλα ουτε αυτος ειναι και ο στοχος του κατασκευαστη του.
Καθως επισης και ταπεινη μου αποψη ειναι,οτι ασχετος ειναι και αυτος που πιστευει οτι ενα καλοσυντηρημενο τουρμπατο μοτερ,με σωστα πραγματα πανω του(απο τουρμπινα,intercooler μεχρι βενζινες και λαδια) θα σπασει(πιθανοτητες παντα) μεσα σε λιγα χιλιομετρα.
Υ.Γ Και για αποφυγη παρεξηγησεων, δηλωνω,πρωτος ασχετος σε οτι αφορα χρηση τουρμπατου αυτοκινητου μιας και μολις μονο πριν απο 3 χρονια εμαθα οτι δυναται να πηγαινεις με 200km χωρις να ανοιξει το τουρμπο και εχασα και στοιχημα μαλιστα.