Για αυτο που γραφτηκε οτι οταν βλεπεις εναν κινητηρα με λιγοτερα κυβικα να βγαζει περισσοτερα αλογα ειναι πιο προηγμενος και συμφωνω και διαφωνω. Αν η προσεγγυση ειναι η ιδια, δηλαδη αγωνιστικη για δυο διαφορετικου κυβισμου αυτοκινητα και αυτο με τα λιγοτερα κυβικα εχει τρελη διαφορα στα αλογα τοτε ναι πιστευω (και παλι σχετικο ειναι αυτο με τις νεες "εντολες" για ρυπους απο την ΕΕ) οτι ειναι πιο καλο. Τωρα ομως αν μου συγκρινεις το s2000 με το z4 εχεις πεσει πολυ εξω γιατι η φιλοσοφια ειναι εντελως διαφορετικη. Το s2000 ειναι καθαροαιμο ενω το z4 βολταδικο. Ασχετο αν ολοι θα θελαμε να εχει τοΖ$

καμια 50 αλογα παραπανω σε καθε μοντελο. Ενα καλυτερο παραδειγμα. Το καινουριο Avensis πρεπει να φοραει τον ιδιο κινητηρα με το celica ομως αποδιδει λιγοτερα αφου εχει γινει διαφορετικος προγραμματισμος εφ'οσον σκοπευει σε αλλο αγοραστικο κοινο.
Για το θεμα με gti και civic εννοειται οτι και εγω προς το civic κλινω αλλα θα μου ηταν πολυ δυσκολη η επιλογη οταν θα επρεπε να αγορασω καποιο
280@1600cc?? πολυ δυσκολο. Η απολυτη ατμοσφαιρικη βελτιωση ομως
Τα rallye χτυπαγαν 220 το πολυ αλογα με τετραπεταλουδο.
Της mugen εχω δει νομιζω μεχρι 300 ή 350 αλογα αλλα οχι παραπανω.
Φυσικα και τα type-r kai s2000 ειναι βελτιωμενα σε τρελο σημειο απο μαμα γι'αυτο και δεν παιρνουν πολλα αλογα οταν προσπαθεις να τα βελτιωσεις(αν δεν πεταξεις ενα σκασμο $$$) snoopy