κυριακο η ζωη ειναι πουτ@...α, και μενει στον τριτο. Βρηκα τι εφταιγε και δεν το ξανακανω, ηταν οτι τα κουζινεττα ηταν ολα ιδια, ενω κανονικα δεν ειναι , και το λεω με στοιχεια. Υπαρχει σε καθε μπλοκ σημειωμενος ενας τετραψηφιος αριθμος στα τετρακυλινδρα, ενας 6ψηφιος στα εξακυλιδρα, ο οποιος ολοι νομιζουν οτι ειναι ενας σειριακος αριθμος π.χ. παραγωγης, αλλα μπα, αν δεν παθεις δεν το ψαχνεις.ειναι σε καθε μπλοκ διαφορετικος, και δηλωνει σε ποιο κομβιο τι κουζινετο θα μπει, μιας και στο σετ 1ης!!!!! επισκευης (δεν μιλαω για κυλινδρα) η τουοτα δινει 5 διαφορετικα κουζινεττα.
Το αποτελεσμα ηταν ο φιλος ρεκτιφιατζης, μου εβαλε ενα νουμερο aftermarket καλα και φθηνα κουζινεττα, τα οποια ομως ζοριζαν το στροφαλο ιδιαιτερα στο κομβιο του 2ου ,μπιελας, που ειδατε. Μετα επικρατει η αποψη οτι δεν κανουμε καλες δουλειες! αδικο εχουνε αυτοι που το λενε? Οι μεν αντιπροσωπειες δεν ξερουν παρα πολλα, και αυτα που ξερουν δεν τα λενε σε κανενα (πιστεψτε με ειναι πολυ λιγα αυτα που ξερουν). Τωρα που ειδα καλυτερα το μανουαλ 4AGE το ειδα γραμμενο καθαρα και ξαστερα. Απλα πιστεψα οτι ο εν λογω ρεκτιφιατζης κατι παραπανω ηξερε, και το μπλοκ το αφησα εν λευκο σε αυτον. λαλακια μου, γιατι εχω δωσει πολλα λεφτα, τα οποια θα επρεπε να τα σεβαστω, απο να ακουω οποιοδηποτε "γνωστη". Οταν εκανα γενικες τα φιατ π.χ. 131 2ΕΕΚ, με τα 95 αλογα, ή τα φιατ 124Τ παλι 2ΕΕΚ, η τα Λαντσια Beta 1.6 ολα τους τα κουζινεττα φυσικα που βαζαμε ηταν π.χ. Federal mogul στο κοκκινο κουτακι. δεν ειχε κατι το ιδιαιτερο, αν και αυτο στροφαριζε τοσο ψηλα, αλλα δεν ειχε αυτη την αξιοπιστια. Εκεινα πετυχαινανε γιατι ητανε πιο χυμα κατα εμε,ενω αυτα τα 4AGE ειναι πιο απολυτα σε τετοια. Αυτο μαλλον ειναι και ο λογος της παρομοιωδους αξιοπιστιας τους. Φαινονται παλια και φτηνα, αλλα ειναι με λιγες ανοχες. Αλφα ρομεο τζουνιορ VELOCE 2.0 L του 1972, καναμε επισκευη το (διαμαντι) κεφαλαρι 8βαλβιδο, και επιανες τα πιστονια απο πανω και κουνιοταν περα δωθε, την πρωτη φορα ανησυχησαμε, αλλα λογω αλουμινιο κεφαλη-μπλοκ, λογω ανοχων για ευστροφια, δεν ειχε τιποτα,ηταν νορμαλ. οποιος εχει αλλη γνωμη ας τον ακουσουμε