Σχετικα με το αρχικο μας θεμα,ας περιμενουμε καποιες τιμες ωστε να συζηταμε πλεον σε αλλη βαση.Παντως προσωπικα και με 140hp στον τροχο θα ημουν πολυ ευχαριστημενος.
Μεχρι να μαθω για την βελτιωση του "υπερκυβισμου κτλ" ειχα θεωρητικα 3 πλανα βελτιωσης στο μυαλο μου.Το πρωτο ηταν ο κομπρεσσορας της trd για 1.8l.Το απερριψα λογω του οτι δεν ειναι bolt-on kit και θελει πατεντες και λογω κοστους(παντως στην Αμερικη εχει γινει με επιτυχια +40ps).To δευτερο ηταν μετατροπη σε ts,αλλα μετα απο καποιο ψαξιμο σε τιμες και αφου τον εζησα για λιγο,ειδα οτι οδηγικα δεν με ικανοποιει σε σχεση παντα με το κοστος της συγκεκριμενης μετατροπης,το οποιο ειναι στα ισα με το κοστος της μετατροπης σε τουρμπο(πλανο number 3).Επειδη για τετοιου βεληνεκους βελτιωσεις τα χρηματα ειναι πολλα,ειναι πολυ καλο να διαλεξεις αυτο που ταιριαζει στο στυλ που σου αρεσει να οδηγας και οχι με απολυτο κριτηριο την ιπποδυναμη η την την μαγκια του να εχεις τουρμπισμενο αυτοκινητο π.χ.Εγω πιστευω πως εχω καταληξει στο τι περιπου θελω.
Σχετικα με την lotus τωρα,εκτος απο τον κινητηρα του ts(2zz-ge),φορεθηκε και ο απλος vvt-i (1zz-fe)στην elise s (0-100 se 6,3
α ρε τι κανουν τα κιλα...) οποτε ισως εχουμε και απο κει να περιμενουμε καποια βελτιωτικα προιοντα.Ηξερα οτι η pipercams εβγαλε εκκεντροφορους για το ts αλλα για το απλο vvt-i δεν εχω διαβασει κατι(υπαρχει καποιο site για περισσοτερες λεπτομερειες?)
Και παμε στο θεμα τουρμπο...(btw καλη επιτυχια στον hatzidi2,αλλα την πρωτια του την κλεψανε...Προχθες ημουν στην αντιπροσωπεια για σερβις και πετυχα ενα μαυρο ts με greddy s/c που απ'οτι καταλαβα, εκεινη την ωρα το ρυθμιζανε.Μαγκια τους τα παιδια που το τολμησαν).Την c2power την ξερω απο το newcelica.org και εχει πολυ καλη φημη.Αν θυμαμαι καλα το πρωτο σταδιο τουρμπο που εχουν ειναι στα 200 αλογα με κοστος περιπου 3.800
και 1.000
για την τοποθετηση αν πας στις εγκαταστασεις του στην Βουδαπεστη.Τωρα που το σκεφτομαι,δεν ειναι και πολυ μακρυα η Βουδαπεστη ANGEL..