Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Astakos";p="
Γιατί όταν βάζω σχέση που είναι 0.χχχ δεν μου την δέχεται;
|
Καλησπέρα,
Πρέπει να πας στο control panel/regional settings και να αλλάξεις τη ρύθμιση Greek σε English (United states). Είναι όπως είπα θέμα μονάδων και πως αποτυπώνεις τα δεκαδικά ψηφία.
Το προγραμματάκι του Gtc είναι σωστό ως προς τις σχέσεις, αλλά είναι λάθος ως προς τον υπολογισμό της περιφέρειας του ελαστικού. Στο 205/50-16 βγάζει περιφέρεια 1,84 μέτρα ενώ το σωστό είναι 1,92. Άλλωστε το άλλο προγραμματάκι που έχουν στο gtc για τον υπολογισμό διαστάσεων ελαστικών το βγάζει σωστά (1,92)!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από LiquidCTS
Αν διαβάζω καλά εδώ λέει ότι με μαμά γρανάζια αλλαγή από 1η σε 2α πέφτεις στις 5526 στροφές;;;; Πρέπει να είσαι πολύ άχρηστος για να το κάνεις αυτό. Προσωπικά, αλλάζοντας οριακά πριν τον κόφτη πέφτω πάντα πάνω από της 6000 και όταν αλλάζω αφού χτυπήσει ο κόφτης είμαι στο lift και επάνω....
|
Σχετικά μ' αυτό το θέμα ρώτησα ένα μηχανικό φίλο μου και μου είπε ότι το πρόγραμμα είναι σωστό. Οι διαφορές οφείλονται σε 3 πράγματα:
- Το αυτοκίνητο συνεχίζει να επιταχύνει ακόμα και κατά τη διάρκεια της αλλαγής (ακόμα και στον κόφτη). Στο ~1 δεκατο της αλλαγής έχει αυξηθεί η ταχύτητα του αυτοκινήτου οπότε όταν μπεί η 2η, οι στροφές είναι περισσότερες από τις θεωρητικές
- Ο δίσκος του συμπλέκτη πάντα πατινάρει στις αλλαγές, ακόμα και όταν δεν τον καταλαβαίνουμε. Ετσι οι στροφές του κινητήρα είναι περισσότερες, εαν δε, το συνδοιάσεις με το 1ο, τελικά οι στροφές της αλλαγής μπορεί να είναι παραπάνω.
- συνήθως -και ειδικά με 1η- το στροφόμετρο δεν προλαβαίνει τον κινητήρα και οι στροφές που δείχνει είναι λιγότερες από τις πραγματικές
Επειδή είναι δύσκολο να δει κάποιος χωρίς εμπειρία τις στροφές της αλλαγής υπάρχει ο κλασικός τρόπος. Πας την 1η σιγά-σιγά μέχρι τον κόφτη και σημειώνεις τα χλμ. Μετά πας σε αυτά τα χλμ. με 2α και βλέπεις σε πόσες στροφές τα έπιασες.
Αυτά