Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-06-17, 05:48
Το avatar του χρήστη ParousisNikosE90
ParousisNikosE90 Offline:
Νεότατος

Μοντέλο: EE90
Περιοχή: Αθηνα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
ParousisNikosE90 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
αραξε ρε φιλαρακι κουβεντα κανουμε μην τρελενεσαι για το 3s οσο για το κοστολογιο και οτι εγραψες παραπανω μπορεις να ερθεις pm να σου πω τιμες για ολα και εργασιας και ανταλακτικων ειναι πολυ λιγοτερα απο οσο νομιζουν πολλοι εδω περα που φοβουντε τους μηχανικους χαχα..και οσο αφορα για το δικο μου οχι φιλε μου δεν θα σου πω τι εχω αλαξει και ποσα εχω δοσει θα ερθεις οποτε θελεις να το δεις απο κοντα ολο αλλα ποτε δεν θα πω τι εχω κανει για πολλους και διαφορους λογους ...εδω μεσα μπηκα για να βρω παρεα με κορολακιδες και οχι μονο παρεα..αλλα βρηκα αρκετους ξερολες που καλος η κακος ριχνουν κακιες πρως μηχανικους ασχετους η και σχετικους με το αθλημα...δεν εχω να πω κατι αλλο εσεις αλοστε ειστε απο μονοι σας μαστορες...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-17, 07:27
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ParousisNikosE90 Εμφάνιση μηνυμάτων
αραξε ρε φιλαρακι κουβεντα κανουμε μην τρελενεσαι για το 3s οσο για το κοστολογιο και οτι εγραψες παραπανω μπορεις να ερθεις pm να σου πω τιμες για ολα και εργασιας και ανταλακτικων ειναι πολυ λιγοτερα απο οσο νομιζουν πολλοι εδω περα που φοβουντε τους μηχανικους χαχα..και οσο αφορα για το δικο μου οχι φιλε μου δεν θα σου πω τι εχω αλαξει και ποσα εχω δοσει θα ερθεις οποτε θελεις να το δεις απο κοντα ολο αλλα ποτε δεν θα πω τι εχω κανει για πολλους και διαφορους λογους ...εδω μεσα μπηκα για να βρω παρεα με κορολακιδες και οχι μονο παρεα..αλλα βρηκα αρκετους ξερολες που καλος η κακος ριχνουν κακιες πρως μηχανικους ασχετους η και σχετικους με το αθλημα...δεν εχω να πω κατι αλλο εσεις αλοστε ειστε απο μονοι σας μαστορες...
καλημερα, φιλε Νικο εισαι νεος εδω και απο την αρχη δεν μου αρεσει το υφος σου, μπορει να εισαι μηχανικος αλλα κανεις δεν σου επιτρεπει εδω να γραφεις με τετοιο υφος. Και αλλοι εδω μεσα ειναι μηχανικοι ξερεις δεν εισαι μονο εσυ.
Αν ξαναδω τετοιο μυνημα θα διαγραφει χωρις αλλη προειδοποιηση.
Η ειρωνια, προσωπικες επιθεσεις, αντιπαραθεσεις και σχολια τετοιου ειδους σε παρακαλω να κοπουν.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ προειδοποιηση....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 22-06-17 στις 07:39.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-17, 07:31
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla G6 1ZZ
Δύναμη Σεβασμού: 208
preatorian είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Έτσι είναι φίλε στα φόρουμ δυστυχώς.
Υπάρχουν και ξερολες και αυτοί που ψάχνουν για μεροκαματο και online επώνυμη διαφήμιση.

Keichi το πιο λογικό είναι μοτέρ της γενιάς σου όπως σου έχω ξαναπεί.
Εσύ έχεις πάρει απόφαση?
Απάντηση με παράθεση
a
Παλιά 22-06-17, 15:04
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 272
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
a

Δεν εχω αποφασισει ακομα επισκευη του παροντος ή τοποθετηση 1ΖΖ...
Παντως ενα απ τα δυο θα κανω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-17, 18:04
costas.x Offline:
Μέλος

Περιοχή: ΣΕΡΡΕΣ
Δύναμη Σεβασμού: 187
costas.x είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχω Liftback 1600 vvt-i με 230.000χλμ
Εχει αρχισει και καιει λαδια μπολικα.
Οι λυσεις λογικα ειναι μεταχειρο ή επισκευη.
Φοβαμαι να επιλεξω μεταχειρο κινητηρα γιατι σχεδον ολα ειχαν προβλημα λαδοκαψιματος.
Και επισης δε θελω να επισκευασω μηχανη γιατι δεν εμπιστευομαι τους μαστορες οτι θα κανουν καλη δουλεια.
Μαλλον θα προτιμουσα να βαλω ενα μεταχειρο, αλλα οπως ειπα παραπανω, το φοβαμαι.
Τι προτινετε????
Οταν λες μπόλικα λάδια πόσο καίει ??
Αν τον κινητήρα σου τον πρόσεχες γνώμη μου είναι να ασχοληθείς με αυτόν.
Οι περισσότεροι που άλλαξαν κινητήρα έμπλεξαν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-06-17, 07:38
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από costas.x Εμφάνιση μηνυμάτων
Οταν λες μπόλικα λάδια πόσο καίει ??
Αν τον κινητήρα σου τον πρόσεχες γνώμη μου είναι να ασχοληθείς με αυτόν.
Οι περισσότεροι που άλλαξαν κινητήρα έμπλεξαν.
καλημερα! φιλε Κωστα απλα εγραψες το καλυτερο μυνημα και το ποιο σωστο που εχω διαβασει σε αυτο το θεμα, μπραβο!

νομιζω χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος οτι το εχει απο καινουριο το αμαξι, γιαυτο και εγω του εγραψα στην αρχη αν ισχυει αυτο, να επισκευασει το ιδιο μοτερ που το ξερει, το γνωριζει και ισως να το αγαπαει κιολας.
Και εγω ξερω πολλους που εμπλεξαν με αλλα μοτερ και αλλαγες οπως και εγω για χρονια, αμα δειτε τι εχω ρωτησει κατα καιρους θα καταλαβεται και γιατι, και μερικα θεματα εχουν μεινει ακομα αλυτα, δεν θα το αναλυσω τωρα γιατι παλι πρεπει να κατηγορησουμε μηχανικους...

Στην δικια μου περιπτωση που εβαλα αλλο μοτερ και τουρμπο ηταν αρκετοι οι λογοι.
1. Το 2Ε-Ε στο starlet ep82 τοτε εκαιγε παρα πολλα λαδια, πηγαινελα Τριπολη αναβε λαμπακι πιεσης και δεν ειχε μεσα τιποτα.
2. Αργουσε στο γκαζι κατι σαν να κολαγε αγνωστο τι.
3. Ηθελε δισκο πλατο κτλ γιατι του ειχα αλλαξει τα φωτα.
4. Ειχε χαλασει ο καταλυτης και μου ειχαν πει οτι θελει αλλον.
Οποτε + οτι ηθελα δυναμη και τουρμπο τοτε πηρα αυτη την αποφαση.
Για την corolla E11 επειδη με τρακαραν με το starlet GT τοτε και δεν πουληθηκε το μοτερ κτλ πηρα αυτο το μοντελο αποκλειστικα με σκοπο να το βαλω πανω και αυτο εκανα. Απλα θεωρω οτι δεν ειχα και αλλη επιλογη και μετα απο τοσα χρονια πιστευω οτι ηταν η καλυτερη αποφαση.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 23-06-17 στις 08:07.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-10-18, 00:40
alexx Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: G6 1,6
Δύναμη Σεβασμού: 237
alexx είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλησπερα, επειδη και εμενα μου καιει αρκετα λαδια (1.6 G6 2000) και οι καιροι δυσκολοι ποιο το ενδεικτικο κοστος των 2 περιπτωσεων? Αλλαγη κινητηρα και επισκευης? Εχω 168.000. Επισης τι λαδια βαζεται στο δικο σας? Εβαζα 10 40w αλλα μου ειπαν οτι θελει 5-30 και τ αλλαξα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-10-18, 14:41
costas.x Offline:
Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alexx Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπερα, επειδη και εμενα μου καιει αρκετα λαδια (1.6 G6 2000) και οι καιροι δυσκολοι ποιο το ενδεικτικο κοστος των 2 περιπτωσεων? Αλλαγη κινητηρα και επισκευης? Εχω 168.000. Επισης τι λαδια βαζεται στο δικο σας? Εβαζα 10 40w αλλα μου ειπαν οτι θελει 5-30 και τ αλλαξα.

Καλησπέρα.
Απο περιέργεια πόσο λιπαντικό σου καίει, στα πόσα χιλιόμετρα, και ανα πόσες χιλ. χιλιόμετρα / μήνες αλλάζεις λιπαντικό?
10W-40 για ποιο λόγο έβαζες?

Αν το στυλ οδήγησης σου είναι νορμάλ τα 168000 χιλ που έχεις, θεωρώ πως είναι λίγα για να έχουν τόση φθορά οι κύλινδροι ώστε να σκέφτεσαι αλλαγή κινητήρα.
Νομίζω πως τα λάδια που σου καίει είναι από κολλημένα ελατήρια / βουλωμένες οπές επιστροφής λιπαντικού στο κάρτερ λόγω ακατάλληλου λιπαντικού και μεγάλων διαστημάτων αλλαγής του, παρά απο φθορά κυλίνδρων.
Αν σου μπήκε στο μυαλό να αλλάξεις κινητήρα -που σημαίνει πως αυτόν που έχεις δεν τον πολυ υπολογίζεις - στη θέση σου θα χρησιμοποιούσα κάποια χημικά σαν τελευταία λύση.
Ελπίζω πως δεν θα θεωρηθεί διαφήμιση.

https://xado.us/chemicals-and-fluids...ent/anticarbon
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-10-18, 16:49
alexx Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: G6 1,6
Δύναμη Σεβασμού: 237
alexx είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
καλησπερα. Στα 151.000χλμ τα αλλαξα εκανα και σερβις. Στα 154,000 δεν εδειχνε τιποτα ο δεικτης και συμπληρωσα κανα λιτρο και τα αλλαξα, στα 157,500 παλι συμπληρωμα, μετα απο λιγο αλλλαγη και τωρα στα 161.500 συμπληρωμα 1 λιτρο. Πιο πολυ λαδι παρα βενζινη καει!! Τα κανονικα του ειναι 5-30? Οδηγω κανονικα χωρις να το σπαω το αμαξι σερβισ δτην ωρα του κτλ. 10-40 να πω την αληθεια δεν ξερω πως εφτασα να βαζω. Μαλλον επειδη πηγαινα απο γνωστο σε γνωστο!!! Παλι το καλοκαιρι που μιλουσα μ εναν μηχανικο απο θεσσαλονικη με λεει βαζε 10-40. Αλλος λεει 5-30 . Εχω καταμπερδευτει!!
Αυτα τα χημικα υπαρχουν Ελλαδα? Κανουν δουλεια? Να δοκιμασω γιατι οχι?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-10-18, 19:18
costas.x Offline:
Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alexx Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπερα. Στα 151.000χλμ τα αλλαξα εκανα και σερβις. Στα 154,000 δεν εδειχνε τιποτα ο δεικτης και συμπληρωσα κανα λιτρο και τα αλλαξα, στα 157,500 παλι συμπληρωμα, μετα απο λιγο αλλλαγη και τωρα στα 161.500 συμπληρωμα 1 λιτρο. Πιο πολυ λαδι παρα βενζινη καει!! Τα κανονικα του ειναι 5-30? Οδηγω κανονικα χωρις να το σπαω το αμαξι σερβισ δτην ωρα του κτλ. 10-40 να πω την αληθεια δεν ξερω πως εφτασα να βαζω. Μαλλον επειδη πηγαινα απο γνωστο σε γνωστο!!! Παλι το καλοκαιρι που μιλουσα μ εναν μηχανικο απο θεσσαλονικη με λεει βαζε 10-40. Αλλος λεει 5-30 . Εχω καταμπερδευτει!!
Αυτα τα χημικα υπαρχουν Ελλαδα? Κανουν δουλεια? Να δοκιμασω γιατι οχι?

Καλησπέρα.
Συνήθως min / max στον δείκτη λαδιού είναι 0,8 εως 1 λίτρο. Αν σε 3000χιλ σου έκαψε σχεδόν λίτρο είναι πολύ.
Αν δεν έχεις διαρροές απο τσιμούχες ή φλάντζες και λόγω χιλιομέτρων έχεις ηδη αλλάξει τσιμουχάκια βαλβίδων τότε το λάδι ή καίγεται μέσα στον κύλινδρο γιατί το ελατήριο αποξέσεως λαδιού δεν μπορεί να το "σκουπίσει" ή περνάει συμπίεση στο κάρτερ γιατί τα ελατήρια συμπιέσεως είτε είναι κολλημένα είτε έχει μεγάλη φθορά ο κύλινδρος και το λάδι πλέον καίγεται με την μορφή αναθυμιάσεων.
Στην δεύτερη περίπτωση η πεταλούδα σου και γενικώς η πολλαπλή εισαγωγής εσωτερικά θα είναι σε μαύρα χάλια. Λογικά θα πρέπει να έχεις και αυξημένους υδρογονάνθρακες.
Βρές έναν μηχανικό "παλιάς κοπής" να έχει όρεξη να ασχοληθεί, να κάνει μια μέτρηση συμπίεσης, να σου ελέγξει την εισαγωγή για αναθυμιάσεις, δείξε του τι λάδι βάζεις να δεί το ποσοστό επι τις % πόσο Evaporation loss έχει (είναι το ποσοστό του λαδιού που αναθυμιάζει) και αν σου βγάλει τον κινητήρα άχρηστο τότε να αρχίσεις να σκέφτεσαι αντικατάσταση.
Για το τι λιπαντικό θα βάλεις ακολουθείς πιστά τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Με το μόνο που μπορείς να "παίξεις" εσύ είναι με τα διαστήματα αλλαγής του λιπαντικου ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του αυτ/του. Τα λιπαντικά μπορεί να φαίνονται ίδια έχουν όμως μεγάλες διαφορές μεταξύ τους τις οποίες μπορείς να δείς απο τα Technical data του κάθε λιπαντικού. Μέσα απο την έρευνα που θα κάνεις βρές αυτό που ταιριάζει στον κινητήρα σου και μείνε σε αυτό σαν μάρκα και ιξώδες οσο έχεις τον συγκεκριμένο κινητήρα.
Υπ όψιν οτι όσο παλιώνει ενας κινητήρας τόσο καλύτερο λιπαντικό χρειάζεται ή το λιπαντικό που ηδη χρησιμοποιείς (αν δεν θέλεις να βάλεις καλύτερο αρα και πιό ακριβό) να αλλάζεται πιό συχνά.

Για το χημικό που έγραψα παραπάνω δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος ξέρω όμως πως δεν έχει σχέσει με το Oil Flush ή το Motor Clean γιατί δεν το ρίχνεις στο λάδι αλλά μέσα στον κύλινδρο (υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία).

Στην εποχή μου με τα καρμπυρατερίσια αυτ/τα και τα λιπαντικά της τότε εποχής που λάσπωναν πολύ γρήγορα καθαρισμό κεφαλής εμβόλων και ξεκόλλημα ελατηρίων κάναμε με υγρά φρένων που ρίχναμε απο την τρύπα των μπουζί.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
επιλογη μοτερ.. nikos gtcc SUPPORT 58 04-05-15 20:47
επιλογη μοτερ karekas TOYOTA COROLLA E*101 58 05-07-14 12:44
επιλογη αμορτισερ! fanderfun Θελω βοηθεια 1 19-09-12 16:37
Επιλογη σκυλου!!! th@nos OFF TOPIC 30 11-12-10 20:37
επιλογη laptop MARMEL OFF TOPIC 44 16-12-08 15:49

Page generated in 0,17369390 seconds (82,49% PHP - 17,51% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:23.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com