Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
|
|
12-11-11, 16:38
|
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Λοιπόν όσον αφορα τους 1400αριδες TSI κινητήρες του VAG έχουμε:
με "σκέτο" τούρμπο είναι οι εκδόσεις με τα 125 ίππους. πχ Leon, Golf κλπ
για το τουρμποκομπρεσοράτο στα Golf και στα Scirocco έχουν 160hp, στα Tiguan 150hp και στα Golf V είχαν 140 hp.
Μόνο το Golf V GT είχε την έκδοση με τα 170 άλογα.
Επίσης, οι καυτές εκδόσεις των Ibiza Cupra, Fabia RS και Polo Gti έχουν τον τουρμποκομπρεσοράτο με 180 άλογα που είναι και το μέγιστο εργοστασιακό που εμφανίστηκε σε αυτό το μοτέρ. Στα δυναμόμετρα έχουν δείξει αρκετά περισσότερα άλογα αποτι ανακοινώνουν οι κατασκευαστές ΠΧ το παλιό Golf GT που βασιζόταν στην προηγούμενη γενια του Golf έδειξε και 195hp με 100ρα βενζίνη.
|
12-11-11, 17:29
|
Μέλος
|
|
|
|
Παιδια αν πατε καποια Κυριακη οχ πειτε μου να ερθω κι εγω για παρεα μιας και μενω σχετικα κοντα,να χαζεψω τις turborolles σας!
|
12-11-11, 17:39
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
|
|
Και με τα 140 αλογα τα προηγουμενα tsi απο οσο ξερω ειναι turbocompresor,απο 1η σε 2α αμα πιανει καλα κατω τρανταζεται ολο το ταμπλο,εχουν πολυ ροπη απο χαμηλα,οποτε οδηγαω τετοια χαιρομαι την ροπη τους,αυτον με τα 125 αλογα που τον φοραει και το a3 ειναι μονο τουμπο,σε αποτομο πατημα ακουγεται ελαχιστα και ο ηχος της σκαστρας.
|
|
12-11-11, 17:55
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aliengoa
Λοιπόν όσον αφορα τους 1400αριδες TSI κινητήρες του VAG έχουμε:
με "σκέτο" τούρμπο είναι οι εκδόσεις με τα 125 ίππους. πχ Leon, Golf κλπ
για το τουρμποκομπρεσοράτο στα Golf και στα Scirocco έχουν 160hp, στα Tiguan 150hp και στα Golf V είχαν 140 hp.
Μόνο το Golf V GT είχε την έκδοση με τα 170 άλογα.
Επίσης, οι καυτές εκδόσεις των Ibiza Cupra, Fabia RS και Polo Gti έχουν τον τουρμποκομπρεσοράτο με 180 άλογα που είναι και το μέγιστο εργοστασιακό που εμφανίστηκε σε αυτό το μοτέρ. Στα δυναμόμετρα έχουν δείξει αρκετά περισσότερα άλογα αποτι ανακοινώνουν οι κατασκευαστές ΠΧ το παλιό Golf GT που βασιζόταν στην προηγούμενη γενια του Golf έδειξε και 195hp με 100ρα βενζίνη.
|
Ετσι ακριβως!
Παρτε και μια μετρηση με μαμα και με προγραμμα για 95αρα!
http://www.etuners.gr/index.php?s=13&t=332
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
|
|
|
|
12-11-11, 20:55
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Τα θεματα με τα σασμαν στο 4EFTE τα εχουμε συζητησει και αλλου! του G6 ειναι κοντο κανει φυσικα οπως και το κοντο 5ταχυτο σε 4EFTE αλλα σαν το δικο του που ειναι ΤΟ σωστότερο δεν ειναι κανενα!!! βεβαια μεγαλο ρολο παιζουν οι διαστασεις των ελαστικων! δλδ με 17αρες και σασμαν G6 μπορει να ειναι καλυτερα γιατι οι 17αρες κανουν μακρυ το βημα και ετσι με αυτο το σασμαν κοντενει! ομως σε 14αρες ή 15αρες ειναι χαλια γιατι ειναι υπερβολικα κοντο! καλο σε κοντρες αλλα σε ταξιδια και αποστασεις υστερει πολυ, επειδη ΔΕΝ το εχω δοκιμασει ο ιδιος δεν μπορω να πω 100% λεω αυτα που μου ειπαν αλλοι λοιπον, το μαμα 5ταχυτο επειδη το εχω δοκιμασει απλα δεν υπαρχει κατι ποιο χαλια για το 4ΕFTE!! μακρια!!!! παντως το σωστοτερο ειναι το δικο του σασμαν αφου το μοτερ εκεινο ειχε που εχει σαφως και τις καλυτερες αντοχες! πάντως αρκετοι μηχανικοι μου ειπαν να μην βαλω σασμαν G6 σε 4EFTE γιατι δεν εχει καλες επιδοσεις, δεν απλωνει καλα το μοτερ και το κανει να χανει πολυ σε μεγαλες ταχυτητες, αφού (όπως λενε) η 6η του ειναι ποιο κοντη της 5ης του σασμαν (gt-glanza).
Tα σασμαν που εχω δοκιμασει εγω και υποφερει το μοτερ απο αυτα σε ταξιδια ειναι του μοτερ 12V 2E-E (starlet ep82) και του 4E-FE (5 ταχυτο), αυτα τα 2 πρεπει να ειναι τα ιδια μαλλον, ειναι ΠΟΛΥ κοντα και δεν κανουν για 4Ε-FTE ΕΚΤΟΣ αν το θελετε μονο για πολυ μπαμ, δινουν γρηγορη επιταχυνση στο σταρλετ ειχα και τρελο σπινιαρισμα και με 3η με 185/55/14 λαστιχο ομως, και σε ταξιδια σκιζεις το μοτερ γιατι απλα το σασμαν δεν το "απλώνει" και το δουλευεις σε πολλες στροφες! οποιος θελει να βαλει 4Ε-FTE και δεν εχει τουλαχιστον σασμαν G6 τοτε υποχρεωτικά θα πρεπει να βαλει του gt-glanza το σασμαν.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 12-11-11 στις 21:02.
|
12-11-11, 23:44
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
εδω ειναι τα διαγραμματα πριν απο ενα χρονο στο maikon.
4efte μαμα πιεση με εξατμιση vs 4efte με 25αρα με εξατμιση
πανω κατω δυο ιδια αυτοκινητα το ενα με ct9 και το αλλο με 25αρα.
|
13-11-11, 09:20
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Τα αλογα αυτα δλδ ειναι τροχό ή στροφαλο? μάλλον στροφαλο έτσι?
επισης αυτο με την ct9 το δικό σου ειναι?
|
13-11-11, 10:13
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Αυτα ειναι..
Η εργοστασιακη CT9 βγαζει 500 στροφες την ροπη παραπανω και 1000 στροφες σχεδον τα αλογα σε σχεση με Τ25..
Εκει κερδιζετε ενα ανοιγμα και οχι δυναμη στα χαμηλομεσσαια!!Αρε ΤΟΥΟΤΑ παπαδες εκανες πριν 18 χρονια που σχεδιασες το σεσουαρ αυτο!
Στις 6500 στροφες που γινονται οι αλλαγες οταν θες να ευχαριστηθεις το αμαξι η διαφορα τους ειναι 10 αλογα μονο , σχεδον τραγικο θα μπορουσα να συμπληρωσω..
Η διαφορα ειναι οτι το αμαξι με την Τ25 εχει και εγκεφαλο ενω το αμαξι με την CT9 απλα πιεση και δεν νομιζω να ειναι πανω απο 0,9 μπαρ για τα αλογα αυτα αν εχει πανω απο αυτη την πιεση τοτε το τουρμπο θελει επισκευη!
Αυτα τα ολιγα με την πρωτη ματια στα 2 διαγραμματα που ειδα!
13-11-11, 10:22
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Κερατσινι
|
|
πραγματικα παπαδες,οχι επειδη κουβαλαω αυτο το μοτερ αλλα επειδη πραγματικα ειναι στιγμες στην αυτοκινητοβιομηχανια που λες τι πηραν και ειχαν τετοια εμπνευση????
|
|
|
|
13-11-11, 11:47
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Βασικά για την μαμα τουρμπίνα μιλάει ο Βασίλης και οχι για το μοτερ! παντως πραγματικα αυτη η μικρη τουρμπινιτσα κανει παπαδες! εγώ εδώ και χρονια δλδ απο το 2003 που εχω το ιδιο μοτερ σε 2 διαφορετικα αμάξια (starlet ep82 gt, corolla EE111) ειμαι 100% ευχαριστημένος απο την αποδοσή της! τωρα εχει αρχισει να τσιμπαει λαδακι απο τον άξονα και αυτό απο δικές μου βλακειες, επειδη ανοιγα με κρυο μοτερ, εσβηνα γρηγορα χωρις να περιμένω κτλ. γιατι πριν δεν έκαιγε τπτ λάδι! μην ξεχναμε πως με την ct9 αλλοι που την εχουν ανοιξει και λιγο εχουν βγαλει και καμια 200αρια αλογα και μαλιστα νομιζω εδινε καλυτερα απο Τ25! κανω λαθος? επειδη είναι μικρότερη ανοιγει χαμηλότερα σε στροφές δλδ. Mαλιστα εχει και ετοιμες ct9 ανοιγμενες με ρυθμιζομενο wastagate actuator πανω που δινουν πολυ καλυτερες επιδόσεις! και κανει και καλη τιμη! http://speedvisioncps.com/index.php?...oducts _id=80 εναλλακτικά υπάρχει τουρμπινα της Toyota από ταξι corona (ειναι υδριδική ποιο μεγαλη απο την ct9) που εχει επισης καλη τιμη (υπάρχει στην Toyota Κηφισού) και κανουν τα εργοστασιακα περιφερειακα της ct9, απλά στην έξοδο προς το intercooler βγαζει σύνδεση για κολάρο αντι για φλαντζα, ολα τα αλλα ειναι τα ιδια! downpipe-πολλαπλη κτλ.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,19068599 seconds (81,82% PHP - 18,18% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:18. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|