Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-07-10, 21:23
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1033
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη

Goto make RPM meter work for Charade 4EFTE swaped
Goto make my tacho RPM meter work,mind has a factory fitted tacho meter in dash, which is not working right now, have to connect it properly to 4 EFTE, anybody can help me?

It has a Charade tacho meter in speedo, (Factory) now want to run it on 4EFTE engine, ........??/

I have a Charade G100, and recently swapped the 4EFTE, RPM meter in dash isnt working, anybody knows anything regarding that?

Its Not Working Because Its Not Getting Signals...
Attach RPM Signal Wire To IGN- On ECU.....Then It Will Work...!
Regards

Well...You Have Posted Whole Lot Of ECU pinouts

Well I Mistyped It...Its IGN- on Ignitor...Not ON ECU

Ignitor Have 5 pin Connector......

2 of them are IGF and IGT...One Is Wire Coming From Coil Into Igniter...One Is Wire Also Mated With Injector Power +12v From Efi Main Relay.....!!
The One Left Is IGN- Which Gives Tachometer Signal....
You HAve To Check For These On Ignitor...
The Pics You Posted Mentioning All Pinouts Along With COnnector WIll Help You...
Just Zoom In And Check For Required Pin

A/C to Me Its Something Like This

Coil Wire IGN- +12V Mated with IGT IGF
INjectors Power (ECU) (ECU)

Check For Wires By Tracing Them 1st....I Just Gave An Idea...Its Not 100%...Check Before Doing...!

The One Left In Ignitor Is Only IGN-.......

There are two wires attached to distributor,either they connect with the ECU , or coming from ignitor, doesnt matter, both carry PULSE signals,i connected it to one of them,this signal can only be read by a signal counter, these signals are to be rectified, using diode and a Noise sensor, A Noise sensor has capacitor to store some current for quicker and smoother display of the needle,
Formula feed in the Pulse counter microprocessor chip would be something like this
RPM=Number of pulses counted/unit time
and it reads live readings,i.e. can be changed all the time,doesnt take average,ok, so now whenever you give it a pulse, which is related to crank movements(remember 4 cylinder)it should count correct Revs/Minute, this is the basics for any digital chip RPM meter,you can put in a Digital display or a needle (voltmetric display as you like)

Από τα παραπάνω βλέπω ότι και στο charade (που μπαίνει μοτερ 4E-FTE!) εχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα! στο τελευταίο ποστ που έκανα copy λεέι και πως μετατρέπουμε το σήμα, δλδ η πλακετούλα που λέγαμε. Ωραία όλα αυτά ακόμα δεν ξέρω τα καλώδιο που πάνε στο ταμπλό ποια είναι κτλ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-07-10, 04:08
Το avatar του χρήστη termagazis
termagazis Offline:

Μέλος

Μοντέλο: ΑΕ101
Περιοχή: Αραχωβα
Δύναμη Σεβασμού: 204
termagazis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
φιλε δοκιμασε αυτό'το στροφομετρο δουλευει με τρια καλωδια ενα 12ν μια γειωση κ ενα καλωδιο που ειναι το σημα-παλμος για να δειξει κ ειναι αυτο το οποιο εσυ εχεις χασει.συνδεσε αυτο το καλωδιο λοιπον με αυτο που δεινεις σημα στο εξωτερικο στροφομετρο.το προβλημα ειναι τωρα οτι εσυ εχεισ χασει αυτο το καλωδιο.πολυ απλα τοτε μπορεις να βρεις πανω στο καντραν πια επαφη ειναι που φευγει αυτο το καλωδιο που εχεισ χασει κ να δωσεις εκει το σημα.δοκιμασε το δεν χανεισ κ τιποτα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-07-10, 09:43
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε κάποιο άλλο forum βρήκα να λένε για μετατροπή σε 4E-FTE σε G6 corolla και δεν του έπαιζε το στροφόμετρο και μιλάνε για την συνδεσμολογία και τα χρώματα στα καλώδια. Αν ξέρει κανείς ποιο πάει στο στροφόμετρο του ταμπλό και που ας μας δώσει τα φώτα του ε?

there are five wires coming out of the 4efte igniter:

C = goes to the coil
EXT = RPM signal for tachometer
B = Ign +
I = Igt signal from ecu
F = Igf signal to ecu

so you need to run a wire from the EXT signal on the igniter to your tach.

βρηκα και ενα σχήμα http://www.wiringdiagrams21.com/wp-c...ng-diagram.png
http://i202.photobucket.com/albums/a...ingdiagram.jpg

Υ.Γ Wastegate περιμένω να εξηγήσεις τι είναι αυτό που είπες στο τοπικ της αγγελίας.

Ειναι που δεν ηθελες να ασχοληθεις και ειχες βολευτει με το εξωτερικό στροφομετρο... χαχαχαχχαχαχαχχαχα

Αφου σε "ετρωγε" ρε φιλε... παραδεξου το!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-07-10, 10:58
NikiforosGT Offline:
Moderator

Ναι έχω βολευτει και δεν με καίει αλλά δεν θα χαλαγε καθόλου να ξαναπαιξει το μαμά στροφομετρο! Αλλά όχι και να σκάσω 400 και ευρώ για νέα πλεξουδα! Αν έχει εύκολο και φτηνό τροπο οκ, αλλιώς μένει ως έχει!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-10, 21:44
NikiforosGT Offline:
Moderator

Σήμερα έκατσα και έλυσα ταινίες και μονωτικές και είδα τα καλώδια προσεκτικά! σύμφωνα και με το παραπάνω σχέδιο που έχω βάλει από το ignitor (ηλεκτρονική) ένα καλώδιο χρώματος μαύρου είναι που δίνει το σήμα για το στροφόμετρο (αυτό ήταν κομμένο εκεί) ενώ θα έπρεπε να είναι μέσα σε πλεξούδα και να καταλήγει σε κάποια από τις φύσες στο καντράν! επίσης διακλαδώνεται και πάει και στην φύσα διάγνωσης (σύμφωνα με το σχέδιο πάντα). Το καλώδιο λοιπόν (που μου το υπόδειξε και ο γνωστός ηλεκτρολόγος) γιατί εγώ το είχα συνδεσει στην επιστροφή της ECU!!! και μου την είπε, είναι το σωστό και πάει κοντά στο καντραν. Μου μένει να βρω που πρεπει να συνδέεται και σε ποια φύσα που είναι στο καντραν! Αν το βρω αυτό τότε αν βάλω καντραν από corolla 1600 4A-FE (δλδ το μοτερ να είναι με διανομέα κανονικό με ράουλο) και όχι με 2 διπλους πολλαπλασιαστές σαν το 4E-FE, θα παίξει!!! σχέδια για την καλωδίωση την εσωτερική ξέρει κανείς που θα βρούμε????

και για να καταλάβετε καλυτερα το μοτερ 4Ε-FTE, 4A-FE και 4Ε-FE δείτε στις παρακάτω φωτος τι διανομέα έχουν! τα 2 πρώτα έχουν κανονικό με ράουλο ενώ το άλλο έχει 2 πολλαπλασιαστές και παίρνουν τα 2 μπουζοκαλωδια ο καθενας και δεν έχει ράουλο!!! έτσι έχει διαφορά στο σήμα με αποτέλεσμα να μπορεί να δείξει το στροφόμετρο! η λύση είναι ειδική πλακέτα μετατροπης σήματος ή αλλιώς το σωστο καντραν ή εστω αλλαγη στο εσωτερικό στροφόμετρο! ΑΝ το καλωδιο πηγαινε μέσα στην φύσα!
http://www.bajanchameleon.com/built_5e_b.jpg

και το 1600 4Α-FE

http://carphotos.cardomain.com/ride_...0003_large.jpg

http://new.toyotateambelgium.be/cpg/...-09-18_599.jpg

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 24-07-10 στις 21:58. Αιτία: Συγχώνευση posts
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-07-10, 22:25
NikiforosGT Offline:
Moderator

παιδιά έχω βρει και ποιά φύσα είναι του στροφόμετρου στο καντραν αλλά έχει επάνω πολλα καλώδια, έχουμε πουθενά κανά σχεδιάγραμμα για τις φύσες του καντραν της ΕΕ111 μπας και συνδέσω το καλώδιο εκεί, να βάλω και το σωστό καντραν να έχουμε στροφόμετρο στο ταμπλό να δουλεύει σωστά? μην αρχίσω να κόβω ένα ενα καλώδιο και δοκιμές, κρίμα είναι....

Τελικά τα βρήκα εδώ http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=17383
και είναι στην σελίδα 39 και το λεει instrument cluster circuit αλλά μου φαίνονται δύσκολα και θέλει μελέτη το πράμα!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 26-07-10 στις 22:44.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-10, 02:14
Το avatar του χρήστη wastegate
wastegate Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΕΕ101turbo..
Περιοχή: ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 846
wastegate είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Γιατι δεν μου εστειλες ενα πμ ρε να δω το θεμα?Τωρα προσεξα σε τι περιπετειες πας να μπεις!
The One Left Is IGN- Which Gives Tachometer Signal....
Απο αυτα που διαβασα στην απαντηση το IGN σου λεει ειναι το σημα για το στροφομετρο.
Ενδειξη για το ξυπνητηρι στροφομετρο που εχεις απο που παιρνεις?Λογικα πρεπει να παιρνεις απο αυτο το καλωδιο.
Στα σχεδια των εγκεφαλων που εχω δεν βλεπω πουθενα IGN..
Αυριο θα κοιταξω απο που παιρνει σημα το safc στο δικο μου εγκεφαλο και θα σου πω.
Λογικα αν τραβηξεις ενα καλωδιο κατευθειαν στο καντραν πρεπει να δουλεψει στο 16αρι καντραν ενω σε αυτο που εχεις πρεπει
να κατσω να το διαβασω αυριο για να σου απαντησω.
Για τσεκαρε και συ αυτη την σελιδα να συγκρινουμε γνωμες
http://www.msdignition.com/products/...tach_adapters/
Y.Γ.
Πρεπει να ειμαι πολυ καμενος στις 5:10 κοιταω για μετατροπες σηματων!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη wastegate : 27-07-10 στις 06:11.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-10, 07:23
NikiforosGT Offline:
Moderator

Cool

Thanks! Με αυτό που έχω θέλει πλακέτα μετατροπής, θα αλλάξω κοντέρ, το σήμα φεύγει από το ignitor ηλεκτρονική δλδ δεν παίρνω από ecu, αλλά το καλώδιο είναι κομμένο και δεν ξέρω που πρέπει να παει στην φυσά του καντραν! Αυτό είναι το πρόβλημα τώρα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-10, 10:48
Το avatar του χρήστη wastegate
wastegate Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΕΕ101turbo..
Περιοχή: ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 846
wastegate είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
απο πισω απο τις γραμμες δεν μορεις να το καταλαβεις?

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-10, 19:00
NikiforosGT Offline:
Moderator

ξέρω την φύσα και πως θα καταλάβω το καλωδιο???? δεν έχω και καντραν να κάνω δοκιμές! πρεπει να βρω ενα από corolla AE/EE111 με 4Α-FE moter.

άσχετο αλλά που βρήκε αυτός τα χρωμε δακτυλιδᾶκια στο ταμπλό???
http://www.designercars.dk/membercars/44.php
οπότε θέλω σαν αυτά και κοντερ από corolla G6 1600 (4A-FE) και θα το φτιάξω και το στροφόμετρο αλλά και το look!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 27-07-10 στις 19:38.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
OBD στην Corolla EE111 NikiforosGT TOYOTA COROLLA 111(G6) 99 09-04-24 00:33
Κατανάλωση corolla EE111+4EFTE NikiforosGT TOYOTA COROLLA 111(G6) 3 02-09-12 19:32
Στροφόμετρο Starlet GT σε Corolla EE111 4E-FTE how to NikiforosGT Γνωσιακή Βάση Δεδομένων 0 22-05-11 20:31
NikiforosGT corolla turbo EE111 Greedy RS type NikiforosGT Videos 53 02-12-10 19:44
Mac Mini On Corolla EE111 !!! NikiforosGT TOYOTA COROLLA 111(G6) 9 27-07-10 07:24

Page generated in 0,18042111 seconds (83,15% PHP - 16,85% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:10.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com