Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
|
|
|
24-01-08, 13:21
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Μπορω να παραθέσω απλά μια εμπειρία όσον αφορα το ποστ σου G6? Δεν είναι απάντηση, απλα θα εκθέσω γεγονότα.
Όταν είχαμε κάνει την δυναμομετρηση του περιοδικού Power, είχαν ερθει και πολλά 16άρια (και Ε12, και Ε11).
Κάποια ήταν μαμα, κάποια είχαν φιλτρο-τελικο, κάποια είχαν φιλτροχωάνη τελικό κτλπ κτλπ (διάφορους συνδιασμους δλδ).
Ε, κανένα μα κανένα δεν έβγαλε πάνω από 116 άλογα και 16 κιλά ροπή. Κανένα λέμε.
Ξαναλέω πως απλά εκθέτω γεγονότα, αν και εμένα μου φαίνεται τρελα υπερβολικό με χωανη-εξατμιση να παίρνεις σε ατμοσφαιρικό αμάξι 10 άλογα και 2 κιλά ροπής...
Εχεις εσυ κάποια προσωπική εμπειρία ή απλά αυτα που αναφέρεις πιο πάνω?
|
Φιλε madvinegar ολα τα σχολια και η κουνεβτα εδω μεσα ειναι καλοδεχουμενα και πανω απο ολα καλοπροεραιτα προκειμενου να βελτιωθουμε ολοι. Για την εμπειρια που εχω γενικα στο χωρο και την αγορα ρωτα το φιλο marmel να σου πει. Δεν μου αρεσει να μιλαω για μενα.
Αναφορικα με το δυναμομετρο του power τωρα εκει συμβαινουν αλλα προαγματα. Επειδη τα αποτελεσματα του ειναι και δημοσιογραφικη τροφή για σχολια κρισεις και επικρισεις ισως εκει μετρανε παντα προς τα κατω. Σοβαροι βελτωτες που παρουσίασαν τα αυτοκινητα τους στο περιοδικο αρνηθηκαν να μετρηθει το αυτοκινητο τους εκει και το περιοδικο τελικα αποδεχθηκε η μετρηση να γινει σε δυναμομετρο επιλογης του βελτιωτη. Απο το εν λογω δυναμομετρο εχουν παρουσιαστει αδυναμα αρκετα αυτοκινητα που τοσο σε επιπεδο αγωνων αλλα και σε καθημερινες κοντρες κλπ οχι απλα κυριαρχουν αλλα απλα διαλυουν τον ανταγωνισμο. Αν ισχυαν τα νουμερα αυτα θα επερεπε οι αντιπαλοι να περνανε απο πανω. Αν θες στοιχεια για αυτα που λεω επειδη ισως κατηγορηθω για διαφημιση κλπ κλπ σου λεω σε προσωπικο επιπεδο αυτοκινητα και ονοματα.
Ζητω σγνωμη για το μακροσκελες ποστ μου.
|
24-01-08, 13:41
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθηνα
|
|
Ρε παιδια εγω που εχω 1400αρι υπαρχει κανενα δυναμομετρο που να μου δειξει 200 αλογα μπας κι ανεβει λιγο το ηθικο μου μιας κι ενας φιλος μου πηρε το Leon Fr με τα 180 αλογα κι εχω ξενερωσει?
|
24-01-08, 14:20
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Όπως λες G6 δεκτα όλα τα σχόλια και φυσικά οι εμπειρίες για να βελτιωνόμαστε εδω μέσα και φυσικά να προστατευόμαστε από κακοτοπιές.
Το δέχομαι αυτο που λες ότι άλλα δυναμομετρα δείχνουν πιο πάνω,άλλα πιο κάτω κτλπ...
Αυτο που μου ακούγεται λιγάκι υπερβολικό, και θα ήθελα και τη δική σου άποψη επί του θέματος μιας και απ'ότι λες ξερεις αρκετά στο χώρο, είναι αν δικαιολογείται σε ένα ατμοσφαιρικό μοτερ με 110 άλογα και 15 κιλά ροπής, με μια χωάνη και ένα τελικό να ανέβει 10 άλογα (120 δλδ) και 2 ολόκληρα κιλά ροπής (δλδ 17). Ειδικά για την ροπη!
Δεν ξέρω αν δικαιολογούνται καν αυτα τα νούμερα αύξησης σε υπερτροφοδοτούμενο μοτερ με μια χαωνη-τελικο.
Εντελως φιλικά κάνω την κουβέντα. Την άποψη σου απλα θα ηθελα.
|
24-01-08, 14:56
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Λεκανοπέδιο
|
|
Παραθέτω άλλο παράδειγμα: Βελτιωμένο αυτοκίνητο φίλου στον "Μ" έδειξε 206 HP, και μετά από 2 εβδομάδες περίπου, σε "γνωστό περιοδικό", έδειξε 185 HP. Τι μεσολάβησε στο αυτ/το? Τίποτα. Απλά τα dyno μεταξύ τους παρουσιάζουν διαφορές στα αποτελέσματα. Το dyno φρένου μάλλον είναι πιο αξιόπιστο, αλλά πρέπει να ρυθμιστεί καλά ( πχ μέτρηση απωλειών κύλησης αυτ/του κλπ), πριν δυναμομετρηθεί το συγκεκριμένο αυτ/το. Το συγκεκριμένο dyno έχει την δυνατότητα να προσομοιώνει μέτρηση σε ανηφόρα-ευθεία-κατηφόρα, οπότε και τα αποτελέσματα εξάγονται κατά το δοκούν, ανάλογα ποιός "συνοδεύει" το αυτ/το, ιδιοκτήτης ή βελτιωτής (το πιάσατε?). Το αδράνειας όσο πιο ταλαιπωρημένο είναι, τόσο πιο αδύναμες επιδόσεις (ΗΡ) θα δείξει. Οπότε μη χολοσκάτε. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση...
|
|
24-01-08, 15:19
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από LISSAS
Παραθέτω άλλο παράδειγμα: Βελτιωμένο αυτοκίνητο φίλου στον "Μ" έδειξε 206 HP, και μετά από 2 εβδομάδες περίπου, σε "γνωστό περιοδικό", έδειξε 185 HP. Τι μεσολάβησε στο αυτ/το? Τίποτα. Απλά τα dyno μεταξύ τους παρουσιάζουν διαφορές στα αποτελέσματα. Το dyno φρένου μάλλον είναι πιο αξιόπιστο, αλλά πρέπει να ρυθμιστεί καλά ( πχ μέτρηση απωλειών κύλησης αυτ/του κλπ), πριν δυναμομετρηθεί το συγκεκριμένο αυτ/το. Το συγκεκριμένο dyno έχει την δυνατότητα να προσομοιώνει μέτρηση σε ανηφόρα-ευθεία-κατηφόρα, οπότε και τα αποτελέσματα εξάγονται κατά το δοκούν, ανάλογα ποιός "συνοδεύει" το αυτ/το, ιδιοκτήτης ή βελτιωτής (το πιάσατε?). Το αδράνειας όσο πιο ταλαιπωρημένο είναι, τόσο πιο αδύναμες επιδόσεις (ΗΡ) θα δείξει. Οπότε μη χολοσκάτε. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση...
|
εγω δεν το επιασα............... ρε παιδια διλαδη πως τα μετρανε στο αδρανειας τι κανουν διλαδι εχει καμια διαφορα εξηγηστε
|
|
|
|
24-01-08, 19:17
|
|
|
|
Περιοχή:
athenz city
|
|
Το μετρησες και αλλου και ειδες διαφορα προς τα κατω? Αν ναι να μας το πεις αν οχι μη δημιουργεις εντυπωσεις χωρις στοιχεια. Θεωρεις τυχαιο οτι τα περισσοτερα αυτοκινητα που πρωταγωνισοτυν σε καθε ειδους ελληνικα πρωταθληματα προγραματιζονται στο εν λογω δυναμομετρο? Εχεις δει evo πανω στο maha που αναφερουν τα παιδια να σπιναρει σαν τρελλο και να μην μπορει να μετρηθει και να το στελνουν αρον αρον στο Μαλιωρα?
Επειδη εχω δει αυτα και αλλα πολλα σε παρακαλω να εισαι μετρημενος και να μιλας παντα με επιχειρηματα. Σε ευχαριστω πολυ.
αυτη ειναι η περιβοητη δυναμομετρηση.δε θα ανεφερα κατι για το δυναμομετρο απο αερολογιες φιλε g6,αν και θα μπορουσα να το κανω απο διαφορα forum που διαβαζω(ακομα και απο το δικο μας). επισης δε το δυναμομετρησα καπου αλλου,αλλα μου κανει τρομερη εντυπωση η μεγιστη ροπη να φτανει 17,44 κιλα ροπη γυρω στις 3.800 στροφες και 120 αλογα.
αυριο θα ειμαι στη συναντηση να την δεις κι απο κοντα αν θελεις.
στην δυναμομετρηση εγιναν 2 δοκιμες,πριν τη φιλτροωανη... και μετα...
|
24-01-08, 23:52
|
|
Μέλος
|
|
|
|
δεν ξερω με το συγκεκριμενο δυναμομετρο τι παιζει,,εγω το lancia που ειχα το ειχα προγαμματισει στον δημητριαδη που μετραει τροχο. μου φανηκε αρκετα καλο και απο αλλους ειχα ακουσει οτι ειναι αυστηρο.
για την δυναμομετρηση σου τωρα πρωτη φορα βλεπω τετοιο διαγραμμα..αυτε οι ανωμαλιες που κανει η ροπη σου δεν ειναι λογικη,,,πολλα σκαμπανεβασματα τι να πω..
|
29-01-08, 00:05
|
|
Μέλος
|
|
|
|
κανα νεο??
|
30-01-08, 12:57
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Καλημερα και παλι παιδια λογω φορτου εργασιας δεν ειχα χρονο να σας απαντησω. Θελω να σας πω οτι ολα τα ΤΟΥΟΤΑ με το vvti έχουν μεγαλα περιθωρια αυξησης ιπποδυναμης μονο απο την εισαγωγη. Η τοποθετηση φιλτροχωανης βελτιωνει σημαντικα προς τα πανω τις τιμες ροπης και ιπποδυναμης καθως και η πιθανη επεξεργασια της πλαστικης εισαγωγης ακόμη περισσοτερο.
Επισης γνωμη μου καλο ειναι να μετραμε ενα αυτοκινητο πριν και μετα ωστε να βλεπουμε το αποτελσμα της βελτιωσης που κανουμε και να εχουμε αποψη.
|
30-01-08, 14:22
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
17,44 κιλά ροπής στις 3.800 ??? Μονο με φίλτρο και τελικό ?
Ε όχι ρε παιδιά...
Όσα περιθώρια βελτίωσης να εχει απο την εισαγωγη το vvti και όσο και αισιόδοξος να είσαι, μου ακούγεται εξωπραγματικό... Εκτός και αν στην εισαγωγή εκτός απο το φίλτρο έβαλε και μια Τ25 με πίεση στο 0,4...
Λίγο ακόμα και θα έπιανε τα νούμερα της TS... 18 κιλά ροπή νομίζω έχει και σε πολύ πιο ψηλές στροφές...
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
Θέμα |
Δημιουργός |
Forum |
Απαντήσεις |
Τελευταίο Μήνυμα |
Προταση ελαστικων |
kallileo |
Θελω βοηθεια |
1 |
04-05-09 13:23 |
Μια Σωστη Προταση |
sakis |
UPDATES |
4 |
29-10-05 21:32 |
Page generated in 0,16857290 seconds (82,82% PHP - 17,18% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:47. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|