ΟΚ, κι εγώ πάω πάσο γιατί και ο δικός μου πατέρας είχε αλλάξει δίσκο στις 80.000χλμ και πριν τα φτύσει, όταν το αμάξι ήταν από Ιαπωνία καθαρά. Απλώς από εδώ και πέρα θα ξέρουμε ότι η ΤΟΥΟΤΑ βγάζει βλάβες γιατί εν μέρει έριξε ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστίας όταν δέχθηκε πρώτα από όλα να φτιάξει εργοστάσια στην Ευρώπη. Επομένως, άλλες παρτίδες θα βγάζουν το άλφα πρόβλημα και άλλες παρτίδες το βήτα πρόβλημα. Όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαίωμα να μου λέει ο τεχνικός προϊστάμενος ότι να μωρέ δεν είναι βλάβη του αμαξιού, απλώς δεν έκατσε κάτι καλά στο δέσιμο του συστήματος στην Αγγλία. ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ πολύ απλά τι δεν έκατσε καλά. Με νοιάζει το αμάξι που παίρνω να μη μου βγάζει τίποτα από τον πρώτο καιρό, όταν το πληρώνω περισσότερο από άλλα αμάξια της ίδιας κατηγορίας και όταν το οδηγώ όπως πρέπει και το προσέχω σαν τα μάτια μου και αυτή είναι αξίωση που θα είχα από κάθε εταιρεία και όχι μόνο την ΤΟΥΟΤΑ. Απλώς πήρα ΤΟΥΟΤΑ γιατί νόμιζα ότι συνεχίζει την κληρονομιά της. Αλλά από ό,τι φαίνεται η κληρονομιά μοιράστηκε σε υπερβολικά πολλούς κληρονόμους. Βέβαια άμα γκρινιάζω εγώ για το δίσκο στο 3μηνο, τί να πουν και οι κάτοχοι Avensis και RAV4 που τους έβγαζαν πρόβλημα τα τιμόνια και τα κιβώτια ταχυτήτων που έσπαγαν εν κινήσει.
Τεσπά, φίλε μου Gorilla, παίζει να οφείλονται τα προβλήματα στο μικρόβιο δίσκου (disk bug
), που μάλλον ευδοκιμεί σε COROLLA και RAV4!!!
To έχετε λύσει το πρόβλημα εσείς ή ακόμα σας τρίζει; Πάντως εμάς το 206 που το κορόιδευα 6 χρόνια δε ζήτησε το παραμικρό και δουλεύει άψογα...χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προτιμούσα να έχω 206 αντί corolla.
Πάντως σε καμία περίπτωση δε μπορώ να δεχτώ ότι το τουρκικό και το αγγλικό εργοστάσιο βγάζει ίδιας ποιότητας αμάξια με το αντίστοιχο γιαπωνέζικο. Αν μη τι άλλο, αν η ΤΟΥΟΤΑ ήθελε να αυξήσει την παραγωγή της, μπορούσε πολύ απλά να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ιαπωνία και απλά να τα εισάγει όπως έκανε με τις 30άρες. Αλλά είναι στη μέση και το κόστος παρασκευής και αποστολής που αν μη τι άλλο πρέπει εν τέλει να αποβούν σε όφελος της εταιρείας και μη μου πει κανείς ότι είναι ίδια η τεχνογνωσία και η κατάρτιση των υπαλλήλων στην Τουρκία με εκείνη αυτών της Ιαπωνίας, γιατί πρώτα από όλα στην Τουρκία μειώνεται το κόστος παραγωγής και δε νομίζω ότι οι σχολές κατάρτισης είναι αντίστοιχες των Ιαπωνικών, εκτός αν μου πείτε ότι δουλεύουν με φασόν παραγωγή και δε τους νοιάζει να εξειδικεύουν κάθε κομμάτι της παραγωγής ώστε να εξασφαλίζουν την άψογη λειτουργία του. Αυτό που εγώ ήξερα ήταν ότι η ΤΟΥΟΤΑ έδινε σημασία σε κάθε κομμάτι της παραγωγής, χαρακτηριστικό παράδειγμα η 30αρα μας την οποία όταν την άνοιξε μηχανικός της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς μας είπε έκπληκτος ότι και η μηχανή της είχε βελτιωθεί και το κιβώτιο ήταν τροποποιημένο και όταν επικοινωνήσαμε με την μαμά ΤΟΥΟΤΑ Ελλάδας μας είπαν ότι το εν λόγω μοντέλο είχε κάποιες βλάβες αρχικά και προκειμένου να διασφαλιστεί η άψογη λειτουργία έγιναν εγκεκριμένες και εγγυημένες τροποποιήσεις στην Ιαπωνία και όντως ποτέ το αμάξι δεν παρουσίασε την παραμικρή βλάβη.
Επιπλέον, τα βραβεία μηδενικών βλαβών και λοιπές τέτοιες διακρίσεις δεν τις λαμβάνω υπόψιν μου όπως δεν μετράω και διάφορες έρευνες περί αξιοπιστίας από περιοδικά και επίσημους οργανισμούς, γιατί αν μη τι άλλο ξέρουμε τι συμφέρονται παίζονται σε κάθε επίπεδο. Αυτό που μετράω είναι ότι από όταν άρχισε η παραγωγή σε ευρώπη και τουρκία άρχισαν να ακούγονται πολλές βλάβες άλλες από τις οποίους ανακοινώνονται με ανακλήσεις και άλλες απλά διορθώνονται όταν εντοπίζονται...εκτός βέβαια από μερικά συνεργεία...γκούχου-γκούχου, που και να τις εντοπίσουν δεν τις ανακοινώνουν στον πελάτη και δεν τους νοιάζει να τις αλλάξουν ίσως επειδή περιλαμβάνονται στην εγγύηση...ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε.
Συγγνώμη για το μακροσκελές του post μου, αλλά αν μη τι άλλο έχω φορτώσει απίστευτα που και σήμερα ο τεχνικός κοίταγε να με καπελώσει...