Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-07-07, 01:09
Το avatar του χρήστη nuntius
nuntius Offline:

Περιοχή: Next station...tsempolia
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 301
nuntius είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Εγώ έχω πάντως αρχίσει να αναρώτιεμαι μήπως τεχνιέντως η μαμά μας αποφεύγει να βγάζει οδηγίες ανάκλησης και απλώς όταν προκύπτει πρόβλημα το επισκευάζει άμεσα στην εγγύηση. Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην ανακαλεί corolles που έχουν πρόβλημα με δίσκο κλπ και είναι από την αγγλική γραμμή παραγωγής και να ανακαλεί yaris λόγω ελαττωματικών προσκεφάλων στήριξης. Κάτι δε μου πάει καλά...

Ουπςςςς... έγινααα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-07, 01:28
Το avatar του χρήστη Gorillas
Gorillas Offline:
Administrator

Μοντέλο: E12 1,8 3d Sol
Περιοχή: Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 522
Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός
Αυτό γίνεται γιατί προέχουν οι ανακλήσεις ασφαλείας. Τα άλλα όσα εμφανιστούν θα αλλαχθούν στην εγγύηση. Βασικά ο πατέρας μου λέει ότι έχει το ίδιο πρόβλημα (Rav4 2005). Λες να είναι επιδημία; Τι να πεί και η μητέρα μου με το νεο swift που είχε ανάκλησεις για 4 διαφορετικούς λίγους ασφαλείας;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-07, 01:56
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
εχει το κακο της η αλλη χωρα παραγωγης αν τον ποιοτικο ελεγχο τον κανει τουρκος κ οχι ιαπωνας...ειναι διαφορα σκεψης παιδια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-07, 02:11
Το avatar του χρήστη Roy-D
Roy-D Offline:
Moderator

Μοντέλο: RoyalΕ11 f/l
Περιοχή: Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
Δύναμη Σεβασμού: 587
Roy-D είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ναι ολοι οι τουρκοι ειναι αγραμματοι και οσα αμαξια ειναι για ελλαδα τα φτηνουν πρωτα....τεσπα.τετοιες θεσεις δεν τις δινουν τυχαια.... και ο πατερας μου αλαξε δισκο πλατο...εγω με τοσο σκησιμο και τοσα χιλιομετρα(84000) και δεν εχει κανει κιχ!!!απλα πατιναρει καπως σε 1-2...λογικο και που ακομα αντεχει παλι καλα να λεω μετα απο οτι εχω κανει!
Παλιά 10-07-07, 10:32
nuntius Offline:

ΟΚ, κι εγώ πάω πάσο γιατί και ο δικός μου πατέρας είχε αλλάξει δίσκο στις 80.000χλμ και πριν τα φτύσει, όταν το αμάξι ήταν από Ιαπωνία καθαρά. Απλώς από εδώ και πέρα θα ξέρουμε ότι η ΤΟΥΟΤΑ βγάζει βλάβες γιατί εν μέρει έριξε ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστίας όταν δέχθηκε πρώτα από όλα να φτιάξει εργοστάσια στην Ευρώπη. Επομένως, άλλες παρτίδες θα βγάζουν το άλφα πρόβλημα και άλλες παρτίδες το βήτα πρόβλημα. Όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαίωμα να μου λέει ο τεχνικός προϊστάμενος ότι να μωρέ δεν είναι βλάβη του αμαξιού, απλώς δεν έκατσε κάτι καλά στο δέσιμο του συστήματος στην Αγγλία. ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ πολύ απλά τι δεν έκατσε καλά. Με νοιάζει το αμάξι που παίρνω να μη μου βγάζει τίποτα από τον πρώτο καιρό, όταν το πληρώνω περισσότερο από άλλα αμάξια της ίδιας κατηγορίας και όταν το οδηγώ όπως πρέπει και το προσέχω σαν τα μάτια μου και αυτή είναι αξίωση που θα είχα από κάθε εταιρεία και όχι μόνο την ΤΟΥΟΤΑ. Απλώς πήρα ΤΟΥΟΤΑ γιατί νόμιζα ότι συνεχίζει την κληρονομιά της. Αλλά από ό,τι φαίνεται η κληρονομιά μοιράστηκε σε υπερβολικά πολλούς κληρονόμους. Βέβαια άμα γκρινιάζω εγώ για το δίσκο στο 3μηνο, τί να πουν και οι κάτοχοι Avensis και RAV4 που τους έβγαζαν πρόβλημα τα τιμόνια και τα κιβώτια ταχυτήτων που έσπαγαν εν κινήσει.

Τεσπά, φίλε μου Gorilla, παίζει να οφείλονται τα προβλήματα στο μικρόβιο δίσκου (disk bug), που μάλλον ευδοκιμεί σε COROLLA και RAV4!!!
To έχετε λύσει το πρόβλημα εσείς ή ακόμα σας τρίζει; Πάντως εμάς το 206 που το κορόιδευα 6 χρόνια δε ζήτησε το παραμικρό και δουλεύει άψογα...χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προτιμούσα να έχω 206 αντί corolla.

Πάντως σε καμία περίπτωση δε μπορώ να δεχτώ ότι το τουρκικό και το αγγλικό εργοστάσιο βγάζει ίδιας ποιότητας αμάξια με το αντίστοιχο γιαπωνέζικο. Αν μη τι άλλο, αν η ΤΟΥΟΤΑ ήθελε να αυξήσει την παραγωγή της, μπορούσε πολύ απλά να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ιαπωνία και απλά να τα εισάγει όπως έκανε με τις 30άρες. Αλλά είναι στη μέση και το κόστος παρασκευής και αποστολής που αν μη τι άλλο πρέπει εν τέλει να αποβούν σε όφελος της εταιρείας και μη μου πει κανείς ότι είναι ίδια η τεχνογνωσία και η κατάρτιση των υπαλλήλων στην Τουρκία με εκείνη αυτών της Ιαπωνίας, γιατί πρώτα από όλα στην Τουρκία μειώνεται το κόστος παραγωγής και δε νομίζω ότι οι σχολές κατάρτισης είναι αντίστοιχες των Ιαπωνικών, εκτός αν μου πείτε ότι δουλεύουν με φασόν παραγωγή και δε τους νοιάζει να εξειδικεύουν κάθε κομμάτι της παραγωγής ώστε να εξασφαλίζουν την άψογη λειτουργία του. Αυτό που εγώ ήξερα ήταν ότι η ΤΟΥΟΤΑ έδινε σημασία σε κάθε κομμάτι της παραγωγής, χαρακτηριστικό παράδειγμα η 30αρα μας την οποία όταν την άνοιξε μηχανικός της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς μας είπε έκπληκτος ότι και η μηχανή της είχε βελτιωθεί και το κιβώτιο ήταν τροποποιημένο και όταν επικοινωνήσαμε με την μαμά ΤΟΥΟΤΑ Ελλάδας μας είπαν ότι το εν λόγω μοντέλο είχε κάποιες βλάβες αρχικά και προκειμένου να διασφαλιστεί η άψογη λειτουργία έγιναν εγκεκριμένες και εγγυημένες τροποποιήσεις στην Ιαπωνία και όντως ποτέ το αμάξι δεν παρουσίασε την παραμικρή βλάβη.

Επιπλέον, τα βραβεία μηδενικών βλαβών και λοιπές τέτοιες διακρίσεις δεν τις λαμβάνω υπόψιν μου όπως δεν μετράω και διάφορες έρευνες περί αξιοπιστίας από περιοδικά και επίσημους οργανισμούς, γιατί αν μη τι άλλο ξέρουμε τι συμφέρονται παίζονται σε κάθε επίπεδο. Αυτό που μετράω είναι ότι από όταν άρχισε η παραγωγή σε ευρώπη και τουρκία άρχισαν να ακούγονται πολλές βλάβες άλλες από τις οποίους ανακοινώνονται με ανακλήσεις και άλλες απλά διορθώνονται όταν εντοπίζονται...εκτός βέβαια από μερικά συνεργεία...γκούχου-γκούχου, που και να τις εντοπίσουν δεν τις ανακοινώνουν στον πελάτη και δεν τους νοιάζει να τις αλλάξουν ίσως επειδή περιλαμβάνονται στην εγγύηση...ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε.

Συγγνώμη για το μακροσκελές του post μου, αλλά αν μη τι άλλο έχω φορτώσει απίστευτα που και σήμερα ο τεχνικός κοίταγε να με καπελώσει...

Ουπςςςς... έγινααα
Απάντηση με παράθεση
Πες τα φίλε nuntius !!!!!!!
Παλιά 10-07-07, 11:34
Το avatar του χρήστη estamatis
estamatis Offline:
Μικρό Μέλος

Περιοχή: Θήβα (Βόλος)
Δύναμη Σεβασμού: 240
estamatis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Angry Πες τα φίλε nuntius !!!!!!!

Πες τα φίλε nuntius !!!!!!!

Θα το σκεφτώ πολύ αν θα ξαναπάρω Toyota (έχουμε 2 στην οικογένεια) ή θα δώσω πολύ λιγότερα για να πάρω κάτι άλλο που θα έχει εγγύηση και θα πατάει και καλά στο δρόμο από μαμά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-07, 17:32
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ε αν εχετε τουοτα κ φοβαστε να στριψετε επειδη δεν παταει παρτε ταξι
μια χαρα στριβουν.....
αισθηση δεν εχουν
μην τα μπρερδευουμαι κ μεις...εχουμε σε αλλους να τα εξιγουμε....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-07, 20:00
nuntius Offline:

Δεν μπορώ να πω, από πάτημα και συνολική συμπεριφορά δεν έχω παράπονο (το αμάξι είναι μικρό θωρακισμένο), πόσο μάλλον όταν το φτιάξω ακόμη περισσότερο όπως θέλω!

Τελικώς, αγαπητοί μου συνforumίτες πήρα το αμάξι πάλι στα χέρια μου μετά από μερικές ώρες. Όλα φαίνεται να οδεύουν και να λειτουργούν καλώς. Πλέον μου έφυγε η απορία γιατί όποτε άλλαζα ταχύτητα το αμάξι κλωτσούσε ανεξάρτητα από το πόσο πρόσεχα τον συμπλέκτη και ο τριγμός εξηφανίσθη. Με τον νέο δίσκο πάνω οι ταχύτητες αλλάζουν χωρίς να τσιμπάνε στο τέλος της αλλαγής, επομένως το αμάξι όντως έχει αλλάξει ορατά συμπεριφορά συν το γεγονός ότι φαίνεται να κουμπώνουν πιο ήρεμα και πιο καλά οι ταχύτητες τώρα...πρέπει να μπήκε και λίγο χεράκι στο κιβώτιο.

Οι εντυπώσεις μου περί αξιοπιστίας δεν έχουν αλλάξει και δεν πρόκειται να αλλάξουν αν δεν περάσει χρονικό διάστημα πλήρους ηρεμίας από πλευράς θορύβων και συμπεριφοράς του αμαξιού. Ο μόνος που δε μου έχει φταίξει στην ιστορία είναι το εξουσιοδοτημένο που το πήγα και το φρόντισε σήμερα το τουτού σαν να το είχα πάρει από αυτών, συνεργείο το οποίο μάλιστα ήταν το μόνο που αναγνώρισε τη βλάβη.

Long live εγγύηση και μακριά από μας άλλες ζημιές.
(Όποιου κάνει το αμάξι τυχόν παρόμοιους θορύβους να το ψάξει, γιατί αν μη τι άλλο το ελαττωματικό ανταλλακτικό αφενός έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, αφετέρου την εγγύηση πληρωμένη την έχουμε)

Ουπςςςς... έγινααα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-07, 20:42
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 319
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nuntius Εμφάνιση μηνυμάτων
Πλέον μου έφυγε η απορία γιατί όποτε άλλαζα ταχύτητα το αμάξι κλωτσούσε ανεξάρτητα από το πόσο πρόσεχα τον συμπλέκτη
Αυτό δεν μοιάζει πρόβλημα δίσκου συμπλέκτη, δεν είναι το αντίθετο του "πατινάρει" ?
Ποιό ακριβώς ήταν το πρόβλημά σου ?

Παιδιά, επειδή έχω σχολιάσει την αξιοπιστία, θέλω να πώ ότι η συνισταμένη έως τώρα εμπειρία μου απο την Corolla TS είναι σαφέστατα θετική. Μπορεί κάποια πράγματα να μήν δούλευαν "καλά" και κάποια ποτέ δεν θα δουλέψουν τέλεια, αλλά αυτό διαφέρει απο ΑΜΕΣΑ πραγματικά προβλήματα που σε αφήνουν στο δρόμο ή δεν μπορείς να ταξιδεύσεις. Και με πεσμένη μπαταρία, (τόσο που "τρελάθηκαν" στο δρόμο τα TCS/VSC) πήρε μπροστά το TS και πήγα να την αλλάξω!
Έχει μείνει κανείς σας στο δρόμο, ή με παράθυρο ανοικτό, κοκ. ? Ας μην μιλήσουμε για BMW, Golf, κτλ.
Στο βαθμό που η ΤΟΥΟΤΑ Hellas αναλαμβάνει τις ευθύνες της, είναι ένα δίκαιο παιχνίδι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-07, 21:57
nuntius Offline:

Φίλε CTS, το πρόβλημα ήταν ότι στο αμάξι σε κατηφόρα με πρώτη και λίγες στροφές για να πηγαίνω προσεκτικά ακουγόταν σαν να γδερνόταν κάτι μεταλλικό από χαμηλά στο καπώ μπροστά. Σημειωτέον ότι το αμάξι είναι καινούριο, τώρα διανύει τον 4ο μήνα του, πάνω που έμαθε να περπατάει δλδ, συγκινήθηκα πάλι!

Δεν τέθηκε ζήτημα να με αφήσει στο δρόμο, γιατί 30 χρόνια η 30άρα μας ποτέ δεν μας άφησε ούτε για πλάκα στο δρόμο και γιατί 3 μήνες τώρα η 12άρα μου πήγαινε άψογα, εκτός από το ότι έκανε το θόρυβο αυτό στην κατηφόρα και επιπλέον όταν άλλαζα ταχύτητες ποτέ δε μπορούσα να πετύχω την τέλεια εναλλαγή χωρίς να κλωτσήσει ελάχιστα.

Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν ότι η ΤΟΥΟΤΑ ανέλαβε των ευθυνών της και μου άλλαξε το σύστημα δίσκου κλπ, αλλά με στενοχώρησε α) ότι εγώ έπρεπε να εντοπίσω το πρόβλημα (σε καινούριο αμάξι το οποίο λόγω μαρκας περίμενα να είναι άψογο) και να πάω το αμάξι στον τεχνικό,
β) το ότι εξουσιοδοτημένο συνεργείο της, ο Πασπαλιάρης, όταν πήγα με τις καλύτερες προθέσεις, άκουσε τον θόρυβο και είπε ότι δεν είναι τίποτα, απλώς φταίνε οι χαμηλές στροφές.

Κυρίως με ενόχλησε το ότι θα μου άφηναν πάνω ελαττωματικό ανταλλακτικό, το οποίο ίσως να χαλούσε αργότερα, εντός εγγύησης και θα με ανάγκαζαν να το πληρώσω ενώ δε θα έφταιγα που χάλασε νωρίς και ποτέ δε θα μάθαινα τ έφταιγε όντως στην όλη ιστορία.
Τέλος καλό βέβαια όλα καλά.
Φιλικά, ο παρ' ολίγον μιγιάγγιχτος του forum

Ουπςςςς... έγινααα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Page generated in 0,16715789 seconds (79,29% PHP - 20,71% MySQL) with 41 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:51.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com