Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gio911
Πριν λιγο καιρο που εκανα δυναμομετριση ανοιξαμε κουβεντα με τον ιδηοκτητη και μου ειπε οτι στα Ιαπονικα η υποδυναμη που δινει το εργοστασιο ειναι μετρημενη σε δυναμομετρο παγκου οπως λεει ο πανος και με τις ποιο ιδανικες συνθηκες (θερμοκρασια υγρασια κτλ)
σε rx8 που ειχε μετρησει μαμα αυτο με τα 220 εδειξε 175 τροχο
το δυναμομετρο ειναι maha
|
Για τα MAHA τα εχω πει πολλακις και εχω γινει αρκετα κακος και στο RENAULT CLUB!
RX8 με 220 δεν υπαρχει!Υπαρχει το απλο με 192 και το ΚΑΛΟ υποτιθεται με 240+
ΦΥΣΙΚΑ αυτα τα αλογα δεν τα ειδαν ποτε!!!ΟΥΤΕ σε ΜΑΗΑ!!!
Τα 192 παιζουν στα 185 ΜΑΧ και τα 240+ στα 205 ΜΑΧ!Πολυ κλαμα δηλαδη για το <καλο>!!!
Ο ΤΡΟΧΟΣ ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων και κακος αναφερεται γιατι προκαλει συγχυση!
Τωρα για το Σουηδικο δυναμομετρο ειναι απο οτι ειδα της ROTORTEST ιδιου με του δικου μας του Ανδριανακη!
Αυτο το δυναμομετρο δεν μετρα ουτε ΤΡΟΧΟ ,ουτε ΣΤΡΟΦΑΛΟ αλλα ΠΛΗΜΝΕΣ(οπως του Μαλλιωρα)!!!Τι σημαινει αυτο ?Οτι δεν βγαζεις ασφαλη συμπερασμα αφου ειναι καπου
αναμεσα ,παρακατω απο στροφαλο και παραπανω απο ΤΡΟΧΟ!
Οι απωλειες που λενε για 10%-15% σε προσθιοκινητα και 20% σε τετρακινητα ειναι ΠΟΛΥ μπακαλιστικος γι αυτο δεν πρεπει να λογιζεται υποψη!
Οταν βλεπεις πλημνες λες ισχυ σε πλημνες ΤΕΛΟΣ!!!
Το συγκεκριμενο δυναμ.(Ανδριανακη) το εχω συγκρινει με του Βολου οπου για μενα αποτελει και μετρο αναφορας, με το μελος Itsantar κατα κοσμο του φιλου Λεωνιδα ,και ενω ειδε στον ΒΟΛΟ τροχο 106 και στροφαλο 133 εκει ειδε 115 ΠΛΗΜΝΕΣ!
Μετα το προγραμμα εδειξε 121 ΠΛΗΜΝΕΣ ,ηρθε Βολο ξανα μετρηθηκε και εβγαλε οντως +6 αλογα οποτε και εβγαλε 112 ΤΡΟΧΟ και 139 περιπου στροφαλο!
Οποτε καταλαβαινεται οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα σιγουρης συγκρισης ωστοσο καπου εκει ειναι!!!!Επειτα του ειπε υπολογισε απωλειες περιπου 13% και καπου εκει εισαι!Δεν ισχυει κατι τετοιο αφου το καθε αμαξι εχει τα δικα του χαρακτηριστικα και οι τετοιου ειδους υπολογισμοι καλο ειναι να αποφευγονται για αποφυγη συγχυσης!Το αμαξι του ειναι 115 ΠΛΗΜΝΕΣ οχι ΤΡΟΧΟ!
Ελπιζω να εγινα κατανοητος και οχι κουραστικος!!!