καλησπέρα!
τα Kyb Ultra SR προτεινονται για χαμηλωμα, το κακο ειναι οτι δεν εχουν ρυθμισεις σκληροτητας οποτε αν ειναι μαλακά παλι δεν μπορεις να κανεις κατι, εκτος απο χαμηλωμα. Δεν ξερω αν τα εχει δοκιμασει κανεις με μαμα ελατηρια οποτε θα σου προτεινω αυτα που εχω δοκιμασει εγω.
Τα συγκεκριμενα σε τιμη ειναι μετα τα excel-g τα αμεσως ποιο ακριβα.
Μετα μπορεις να πας σε koni sport (δεν ξερω ενδιαμεση λυση τιμης) τα κιτρινα που εχω και εγω, που εχουν πλεονεκτημα οτι 1ον επισκευαζονται πληρως, και 2ον οτι εχουν ρυθμισεις σκληροτητας.
Στα μοντελα μας ομως το κακο ειναι οτι ολα ειναι φυσιγγια οποτε πρεπει να κοπουν τα μαμα kyb και να φυτεψεις μεσα αυτα και τα πισω οτι πρεπει να τα βγαζεις απο το αμαξι για να τα ρυθμισεις, ενω στα μπροστινα γινεται απο πανω.
Επειδη τα koni sport yellow σαν αμορτισερ ειναι γενικα σκληρα απο ολα τα kyb ειναι ιδανικη λυση για μαμα ελατηρια γιατι εχουν πολυ καλα κρατηματα και μπορεις να ρυθμισεις την σκληροτητα. Επισης αν επισκευαστουν και γινουν λαδιου (πριν ειναι αεριου-λαδιου) μπορεις να πεις στον μαστορα να τα κανει ποιο σκληρα με ποιο παχυ λαδι ή ακομα και competition βαλβιδες, εγω τα εφτιαξα σε αυτον
www.koniservice.gr
Εμενα στα πισω που εβαλε τετοιες ΔΕΝ επαιρνε καθολου κλισεις! αλλα βαραγε τοσο πολυ που με ενοχλουσε το στομαχι μου!!!! πηγα ξανα και αλλαξε λαδι για να μαλακωσουν λιγο.
Η αλλη λυση που επισης τα εχω ειναι kyb AGX που εχουν 4 σκαλες ρυθμιζομενες απο πανω, δεν επισκευαζονται επισημα, εχω ακουσει οτι αλλοι τα επισκευαζουν ομως, και ειναι ολοκληρωμενα και ρυθμιζονται απο πανω.
Εχουν πολυ ακριβη τιμη σε σχεση με τα koni.
Ενδεικτικα παλιες τιμες τα SR 300-330, τα AGX τα ειχα βαλει 650 ευρω το 2008 και το 2011 πηρα τα κονι 460 ευρω και τα εβαλα μονος μου.
Επισης για καλυτερα κρατηματα πισω μπορεις να βαλεις βοηθητικα της MAD (80-120 ευρω) που σηκωνει το κολο 2cm πανω και με βαρη ΔΕΝ καθεται και εχει πολυ μεγαλη βελτιωση στα κρατηματα. Ειναι μονο για μαμα σε υψος ελατηρια.
Σχετικα με την τοποθετηση των koni δες εδω
http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=22339
Σχετικα με τα πισω βοηθητικα ελατηρια δες εδω
http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=25400
δυστυχως μας εχει σκισει το photobucket θα ανεβασω καμια φωτο και εδω.
Να πω οτι τα εχω δοκιμασει και με τα koni sport που εχω τωρα πανω και με kyb AGX με αριστα αποτελεσματα!!! περισσοτερα εκει στο θεμα που τα εχω γραψει.