Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
Re: Μετατροπη Μοτερ |
|
01-08-06, 14:28
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
Athens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Re: Μετατροπη Μοτερ
Αν το φορέσεις σε ελαφρύτερο αμάξι, E11, πιθανόν και να παίζει αυτό.
Αν όχι δεν ξέρω να σου πω.
|
|
|
01-08-06, 22:09
|
|
|
|
Περιοχή:
kabala
|
|
θα ηθελα καποιος που ασχοληθηκε αρκετα να μου λυσει καποιες αποριες!!καταρχην πιο ειναι το πρωτο σταδιο βελτιωσης σε corollavvti πιο το δευτερο τριτο και μεχρι που παει!!θα ηθελα να μου πει καποιος που πραγματικα εχει δει η δοκιμασει διαφορες λυσεις απο μηχανη μεχρι εξαγωγη!!ευχαριστω!!
02-08-06, 00:59
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Απ΄ότι ξέρω στον Μαλιώρα. Ίσως ρόλο για την ροπή παίζει η σφικτή εξάτμιση του 1,4 και το πρόγραμμα. Τώρα αν αυτά τα δυο είναι που κάνουν την διαφορά δεν γνωρίζω, απλά κάνω μια υπόθεση.
|
|
|
02-08-06, 02:03
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κερατσίνι + Τρίκαλα
Ευχαρίστησε: 10
|
|
Καταρχάς συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά ήμουν σε διακοπές και δεν έπαιζε internet.
Από ότι ξέρω το πρώτο στάδιο είναι να αλλάξεις απλά τα πιστόνια και τον στρόφαλο.
Στο δεύτερο στάδιο αλλάξεις πολλαπλή εισαγωγής, πεταλούδα, μπέκ και μπουζί επιπλέον (δεν αναφέρω καθόλου λάδια φίλτρα τσιμουχάκια και άλλα τέτοια γιατί αυτά εννοούνται)
Τρίτο στάδιο είναι το πείραγμα του εγκεφάλου (είτε αυτό λέγεται chip είτε παράλληλος είτε οτιδήποτε)
Εξαγωγή δεν χρειάζεται γιατί το 1.4 corolla φοράει την ίδια με το 1.8 avensis οπότε δεν έχει πρόβλημα και καταλύτη δεν αλλάζεις γιατί παίζει να σου βγάλει πρόβλημα και διαφορά δεν θα δείς.
Εγώ τώρα έχω βάλει πολλαπλή εισαγωγής και πεταλούδα από celica (είναι οι ποιο μεγάλες σε σχέση με τα άλλα μοντέλα), πιστόνια στρόφαλο μπέκ από mr2, μπουζί και φίλτρο λαδιού από corolla TS και τσιπάρισα τον εγκέφαλο (έβαλε και το χεράκι του ο μηχανικός στα πιστόνια και στον στρόφαλο με ροϊκή και ζύγισμα). Το αμάξι μου λειτουργεί σε 10:1 μπορεί να γίνει με παραπάνω (έχει δοκιμαστεί μέχρι 11,5:1 χωρίς πρόβλημα) αυξάνοντας τις επιδόσεις αλλά για λόγους αξιοπιστίας το κάναμε έτσι μιάς και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος)
Το αμάξι μου δυναμομετρήθηκε στον Μαλιώρα (η μετατροπή όμως δεν έγινε εκεί) χωρίς να έχει ρυθμιστεί ο εγκέφαλος και μου έβγαλε 20,45 κιλά ροπή και 151,6 άλογα τροχό (η καμπύλες όμως ήταν ένα χάλι γιατί όπως είπα ήταν αρρύθμιστο και μου είπαν ότι μετά την ρύθμιση θα διορθωνόταν τα πράγματα και θα ανέβαιναν τα νούμερα). Ξέρω ότι πολλά ακούγονται για το συγκεκριμένο δυναμόμετρο αλλά εγώ το πήγα εκεί γιατί έπρεπε να ανεβεί σε ένα δυναμόμετρο για να μετρήσουμε τα μίγματα για να ρυθμίσουμε τον εγκέφαλο και με την ευκαιρία είδα τι τιμές μου δίνει.
Πάντως αν ισχύει αυτό που λένε ότι πριν την μετατροπή σου κόβει κάτι από τις επιδώσεις σου για να δεις μεγαλύτερη διαφορά μετά (όπου και σου φουσκώνει τις τιμές) εμένα σε αυτή τη μέτρηση πρέπει να μου μείωσε τα νούμερα γιατί παρόλο που δεν έκανε αυτός τίποτε στο αμάξι μου παρα μόνο την δυναμομέτρηση ήξερε ότι το αμάξι ήταν αρρύθμιστο και του είπα ότι θα κάναμε και μια δυναμομέτρηση μετά για να δούμε τι διαφορά έχει με το τσιπάρισμα (το παλικάρι που μου έκανε το τσιπάρισμα χρησιμοποιεί μόνιμα το δυναμόμετρο του Μαλιώρα για τις μετρήσεις του που σημαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο συνεργάζονται οπότε παίζει να μαγείρεψε λίγο τις τιμές προς τα κάτω για να μου πει μετά ότι έκανε καλή δουλειά).
Τώρα γιατί δεν έκανα μέτρηση ξανά μετά την ρύθμιση του εγκεφάλου απλά πιστεύω πως τα 70 ευρώ που ζητάει είναι καλύτερα να πάνε κάπου άλλου.
Τώρα όσον αφορά το άνοιγμα των κυλίνδρων ξέρω ότι το έχει κάνει ένα 111 1.4 και υπερκύβισε σε 2.2 χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα αλλά λοιπές πληροφορίες δεν ξέρω απλά το αναφέρω γιατί ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άνοιγμα.
COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
|
|
|
02-08-06, 06:17
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
|
|
Φιλε mike G καταρχην συγνωμη για το πρηξιμο που θα ακολουθησει.Μολις γυρισα απο τη δουλεια,ειπα να ριξω μια ματια στο site και μου αναψες φωτιες.Σιγα μην κοιμηθω τωρα! Για να το ξεκαθαρισουμε λιγο,αυτα που εχεις κανει εσυ παραπανω απο ενα μαμα 18αρι vvt-i ειναι 1)τσιπαρισμα εγκεφαλου 2)ροικη και ζυγισμα σε πιστονια και στροφαλο και 3)μπουζι και φιλτρο λαδιου απο ts.
Πες μου οτι καταλαβα σωστα και ο μηχανικος σου απεκτησε νεο πελατη ,χωρις πλακα..
Μιλαμε για 150 αλογα στον τροχο και 20 κιλα ροπης,πραγματικα τελεια νουμερα,οταν εγω μαμα ειχα μετρησει 136 αλογα στροφαλο!!! Και 2 τελευταιες (προς το παρον ) ερωτησουλες.
Ποσο καιρο εχεις την συγκεκριμενη ετατροπη(απο αξιοπιστια δηλαδη πως σου φανηκε?) και αν επιτρεπεται ποσο περιπου στοιχισε?Αν θες το τελευταιο στειλτο με p.m. . Ευχαριστω ειλικρινα εκ των προτερων,παει ο υπνος μου(μαλλον θα χωρισω και θα ακυρωσω και τις διακοπες μου )
|
|
|
02-08-06, 10:25
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κερατσίνι + Τρίκαλα
|
|
Αν είναι να πήξεις στην μεγαλούπολη όλο το καλοκαίρι και μάλιστα μόνος σου δεν σου λέω τίποτε .
Πρίν πούμε οτιδήποτε σημαντική προϋπόθεση είναι να μην έχεις ηλεκτρικό γκάζι. Δεν ξέρω τι έχεις εσύ αλλά αν δεν έχεις ντίζα μην μπαίνεις στον κόπο να διαβάσεις τα παρακάτω γιατί δεν γίνεται τίποτε.
Λοιπόν η celica έχει μεγαλύτερη εισαγωγή και πεταλούδα γι αυτό και βγάζει περισσότερα άλογα από το mr2 ενώ το δεύτερο έχει ποιο καλά πιστόνια και στρόφαλο γι αυτό και αποδίδει καλύτερα στον δρόμο (συν το ζύγισμα και το ότι έχει τον κινητήρα πίσω κ.λ.π.). με αυτά τα δεδομένα έγιναν οι επιλογές.
Από εκεί και πέρα (και αν εξαιρέσεις τα παραπάνω) έχω παραπάνω από το celica 1.8 vvti αυτά που είπες και μπέκ από mr2 (έχουν 6 τριπούλες νομίζω τις celica δεν ξέρω πόσες έχουν και αν έχει διαφορά). Το τσιπάρισμα έκανε την ροπή να γίνει ποιο γραμμική (την άπλωσε καλύτερα στο φάσμα των στροφών γιατί μέχρι τότε έκανε κάτι απότομα και επικίνδυνα μπάμ εκεί που δεν το περιμένεις). Είναι σημαντικό να γίνει για να τραβάει από χαμηλά, να βγάλει ποιο σωστά την ροπή στο δρόμο, να ρυθμίσεις τα μίγματα για να μην την πετάει άκαυτη και καίει τα κέρατά του και το κύριο για μένα ήταν να ανεβάσω και τον κόφτη (πράγμα που σε εσένα δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο γιατί εγώ τον πήγα στις 6900 μιας και μας έδειξε η δυναμομέτρηση ότι δεν χρειάζεται παραπάνω. Εσύ στις πόσες στροφάρεις ? ). Σίγουρα πάντως έχουμε διαφορετική χαρτογράφηση άρα δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο για σένα να το κάνεις (βέβαια αξίζει να το κάνεις αλλά τελευταίο μετά από όλες τις μετατροπές για να γίνει σωστή δουλειά). Ενδεικτικά σου λέω ότι η μετατροπή σε 1ο στάδιο δουλεύει άψογα και με τον εγκέφαλο του 1,4 χωρίς προβλήματα.
Έχω 6 μήνες και 7000 χλμ. σε όλων των ειδών τους δρόμους (πάω συχνά Τρίκαλα αλλά κινούμε και μέσα στην Αθήνα) που έκανα την μετατροπή χωρίς προβλήματα (υπάρχουν και άλλα με πολύ περισσότερο χρόνο).
Για την τιμή δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά γιατί από τότε που το έκανα και λόγο του πετρελαίου οι τιμές των ανταλλακτικών έχουν πάει στον Θεό και φυσικά και η τιμή της μετατροπής (όλα όσα μπήκαν σε εμένα ήταν καινούρια αν όμως τα βρείς μεταχειρισμένα κερδίζεις πολλά λεφτά) αλλά θα προσπαθήσω να μάθω.
Εσύ τώρα κατά την άποψή μου δεν σε συμφέρει να κάνεις όλα αυτά (γιατί δηλαδή να δώσεις τόσα λεφτά και να αλλάξεις τα δικά σου πιστόνια βάζοντας από mr2 μιάς και η διαφορά θα είναι μικρή σε σχέση με το κόστος). Ο στρόφαλος θέλει ζύγισμα και τα πιστόνια λίγο φάγωμα στην επιφάνειά τους για να αυξηθεί ο θάλαμος καύσης αλλά όλα αυτά απαιτούν να ανοίξεις κινητήρα, να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτόν που θα το κάνει (μιάς και βλέπω πως είσαι από Θεσσαλονίκη οπότε ο μηχανικός μου δεν σε βολεύει γιατί είναι Αθήνα) και κυρίως να έχεις λεφτά. Ψάξε λίγο τις διαφορές που έχουν τα μπέκ και σε τι τιμή τα βρίσκεις καθώς και την τιμή των μπουζί και κυρίως τι μπορείς να κάνεις με τον εγκέφαλο (θα κάνω και εγώ μια ερώτηση με την πρώτη ευκαιρία).
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι η κάθε μετατροπή κρίνεται σε σύγκριση με την τιμή της. Εγώ έδωσα κάποια χρήματα και άνοιξα τον κινητήρα μου για μία διαφορά της τάξεως των 400 κυβικών, 70-80 αλόγων και 7 κιλά ροπή τουλάχιστον. Εσύ να δώσεις τόσα (και μάλιστα πολύ περισσότερα λόγο της αύξησης των τιμών) για μία διαφορά των 40-50 αλόγων και 4 κιλά ροπή ίσως να κρίνεται ακριβή σαν μετατροπή (για να καταλάβεις το 1ο στάδιο ζητούσαν 1300 ευρώ όταν το έκανα εγώ και τώρα θέλουν 2500 ίσως και παραπάνω). Πάντως ότι και να κάνεις μην το κάνεις σε αντιπροσωπία γιατί οι τιμές είναι τουλάχιστον διπλάσιες και να υπολογίζεις ότι μετά από όλα αυτά θέλεις και δίσκο πλατό ρουλεμάν (από φρένα και αναρτήσεις δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα)
Ελπίζω να μην σε στεναχώρησα με αυτά που είπα και ότι και να αποφασίσεις εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.
COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
|
|
|
02-08-06, 16:30
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
|
|
Καταρχην σε ευχαριστω παρα πολυ για ολες τις πληροφοριες.Και συνεχιζουμε, θα το ψαξω για τα μπεκ αλλα και για τα μπουζι(αν και τα τελευταια ειναι σχετικα φθηνα για τα λεφτα που συζηταμε πλεον).Αυτο που θα με βοηθουσε ειναι ποσο,στο περιπου εννοειται, θα στοιχισει το ανοιγμα του κινητηρα για να ζυγιστει ο στροφαλος και να φαγωθουν τα πιστονια.Αυτο το πακετακι ειναι που δεν εχω καθολου γνωσεις και θα 'θελα να με βοηθησεις.
Σε περιπτωση που δεν μπορει να γινει δουλεια με τον εγκεφαλο,δεν μπορει να δουλεψει η μετατροπη με εναν παραλληλο,π.χ dastek?
Ετσι οπως το βλεπω εγω,δεν προκειται να βαλω πραγματα απο mr2 γιατι το κερδος,οπως ειπες δεν θα ειναι αναλογο του κοστους,η μονη περιπτωση που μπορει να κανω κατι τετοιο θα ειναι εφοσον τα ανταλλακτικα του mr2 εχουν μεγαλυτερες αντοχες(το παω στην αξιοπιστια δηλαδη και οχι στα αλογα)αλλα δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο.
Σχετικα με τον μηχανικο φιλε μου,αν προχωρησω σε κατι τετοιο,δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ περιπτωση να το κανω εδω πανω,θα παω σε καποιον που το εχει ξανακανει με επιτυχια.
Απο αναρτηση και φρενα ειμαι ενταξει(koni sport-eibach,brembo-ferodo) για δισκο-πλατο ετσι και αλλιως χρειαζομουν(ηθελα να παρω του astakou) αλλα με προλαβαν...
Α,και να μην ξεχασω αυτο που ρωτησες στις 7.000 ακριβως εχω κοφτη.
Συμπερασματικα τωρα,και για τον αν αξιζει αυτη η μετατροπη,θα μπορω να εκφρασω ολοκληρωμενη αποψη αφου ξερω πρωτα το ποσα χρηματα θα πρεπει να ξοδεψω.Παντως εκ πρωτης αποψης 40-50 αλογα στον τροχο και αξιοπιστα(θελω να πιστευω) ,σε ενα μοτερ που με περιφερειακα ειναι μανικι να δωσει αλογα ειναι πολυ καλη περιπτωση.
Ευχαριστω πολυ,Γιαννης
|
|
|
02-08-06, 17:33
|
Απλό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 3
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sebastian17";p="
Απο αναρτηση και φρενα ειμαι ενταξει(koni sport-eibach,brembo-ferodo)......
|
Kαλησπέρα και απο εμένα Γιάννη.Πληροφοριακά,το αυτοκίνητο που το φτιάχνεις;
|
|
|
02-08-06, 23:42
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
|
|
Γεια σου Νικο.Πηγαινω για σερβις στον Αλεξανδριδη που ειναι στο δρομο για Περαια,κοντα στο αεροδρομιο.Καποια πραγματα δεν τα εχω κανει εκει(οπως τα αμορτισερ-ελατηρια π.χ) αλλα για σερβις προς το παρον μονο εκει.7 χρονια με το corolla και τωρα και το celica.Δυστυχως το γυρνανε σε φαρμακειο σιγα σιγα απο τιμες και λιγοστευει η ευγενεια,αλλα τι να κανεις toyota ειναι παντα δουλεια θα εχουν...
|
|
|
03-08-06, 02:54
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κερατσίνι + Τρίκαλα
|
|
Και βέβαια φίλε Γιάννη και γίνεται και με παράλληλο και μάλιστα από την στιγμή που δεν χρειάζεται να ανεβάσεις τον κόφτη αλλά μόνο να παίξεις με τα μείγματα η ποιο σωστή επιλογή είναι ο παράλληλος. Μάλιστα ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτεις παίρνεις και τον ανάλογο παράλληλο και κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα.
Θέμα αξιοπιστίας ανάμεσα στα εξαρτήματα της celica και του Mr2 δεν υπάρχει παρά μόνο θέμα απόδοσης άρα το να κάνεις μία τέτοια αγορά δεν το συζητάμε.
Για το ζύγισμα και την ροϊκή θα ρωτήσω μα την πρώτη ευκαιρία και θα σου πω.
Βέβαια έχω και άλλες λύσεις. Ως γνωστόν τον κινητήρα του TS τον φόρεσε και το lotus και έβγαλαν για αυτό κάτι εκκεντροφόρους (3 στάδια που το καθένα έχει και τα ανάλογα περιφερειακά εξατρηματάκια του όπως εγκεφάλους, χταπόδια, καλαμαράκια και τέτοια) τα οποία δοκιμάζονται σε ορισμένα αυτοκίνητα και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πολύ ικανοποιητικά αλλά θέλει λίγο χρόνο ακόμη για να τα πούμε και αξιόπιστα. Η ίδια εταιρία πάλι έβγαλε και για εμάς τα απλά vvti κάτι ανάλογο (δεν ξέρω αν υπάρχουν στάδια ή ένα είδος μόνο) τα οποία όμως δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη και γι αυτό περιμένουμε να δούμε. Η τιμή είναι άκρος δελεαστική (ενδεικτικά για τα TS με 1000 ευρώ περίπου 3ο στάδιο το κάνεις 260 άλογα τροχό αλλά με το μειονέκτημα ότι το αμάξι παραείναι άγριο για τον δρόμο γίνεται καθαρά αυτοκίνητο πίστας).
Τώρα πάλι από το να ασχολείσαι με τέτοια πράγματα υπάρχει και η λύση γι αυτούς που δεν είναι κολλημένοι με την ατμόσφαιρα. Όπως διάβασα σε ένα άλλο topic ο φίλος hatzidi2 (στον οποίο με την ευκαιρία εύχομαι ότι καλύτερο στην μετατροπή που άρχισε να κάνει και ελπίζουμε να τον δούμε πολύ ποιο δυνατό από πρίν και με την ίδια ή και καλύτερη αξιοπιστία αν είναι δυνατόν) υπάρχει το site www.c2power.com το οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα στον κινητήρα και το μοντέλο σου και δίνει λύσεις υπερσυμπίεσης (κοινώς τούρμπο, τσαφ τσούφ, αψιού και τέτοια). Από μία ματιά που έριξα οι τιμές είναι πολύ καλές και τα αποτελέσματα όπως είναι αναμενόμενο είναι πολύ καλύτερα από την ατμοσφαιρική βελτίωση. Στα υπέρ του ότι δεν ανοίγεις τον κινητήρα το οποίο δεν είναι μία διαδικασία ρουτίνας όπως την έχουμε καταντήσει εμείς αλλά πολύ επίπονη (ήμουν μπροστά στο άνοιγμα του δικού μου και κόντεψα να κλάψω) αλλά από αξιοπιστία δεν είμαι κατάλληλος να σου πω εγώ ίσως κάποιος άλλος (και επιπλέον δεν έχουμε αμάξι που να έχει κάνει κάτι τέτοιο για να βγάλουμε συμπεράσματα).
Τέλος (γιατί σας ζάλισα) με πήρε τηλ. ο υπεύθυνος της TOYOTA στην Λάρισα μόλις έμαθε για την μετατροπή που έκανα για του λύσω διάφορες απορίες που του δημιουργήθηκαν και στην κουβέντα επάνω μου είπε για ένα κίτ compressor που έχει βγει για το mr2 1.8 vvti. Δεν ξέρω κατά πόσο μας βολεύει γιατί έχει βγει συγκεκριμένα για το mr2 υπολογισμένο στις δικές του ρυθμίσεις αλλά από τιμή άστα να πάνε (μου είπε κάτι για 5000-6000 μόνο αγορά, ούτε μεταφορικά ούτε πέρασμα) και ότι αυτός μπορεί να κάνει παραγγελία αν μας ενδιαφέρει. Δεν ρώτησα κα΄τι περισσότερο γιατί δεν με ενδιέφερε προσωπικά και γιατί θεώρησα πάρα πολλά τα χρήματα για κάτι τέτοιο. Τα αρνητικά του είναι τα ίδια που είπα και στο τούρμπο μόνο που εδώ προσθέτουμε και την τιμή σε σχέση με την απόδοση που είναι μεν μεγαλύτερη από την ατμόσφαιρα αλλά μικρότερη από το τούρμπο.
Συγνώμη αν σας ζάλισα με τα μεγάλα post αλλά θέλω να σας δώσω όλες τις πληροφορίες έτσι ακριβώς όπως μου τις έδωσαν κι εμένα. Λεπτομέρειες ή κάτι περισσότερο δεν ξέρω προς το παρόν αλλά όσο μεγαλώνω μαθαίνω και ο λόγος που πολλές φορές δεν γράφω κάποια πράγματα με το που τα μαθαίνω αλλά μόνο όταν κάποιος ρωτάει είναι γιατί θέλω πρώτα να διασταυρώσω μια πληροφορία και ίσως να δώσω λίγο χρόνο για να δούμε τυχόν προβλήματα σε όσους το έχουν κάνει και μετά να μιλήσω με περισσότερη σιγουριά (όχι να ανάβουμε φωτιές τζάπα).
COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17158794 seconds (81,19% PHP - 18,81% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:09. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|