Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E*101 1992>1996 |
|
|
|
Re: Brakes Update |
|
14-04-06, 21:59
|
|
|
|
Περιοχή:
Στην κατηφόρα!
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Re: Brakes Update
Ο staka! G6 νομίζω υπάρχει 1300 και 1600! έχουν ίδιο φρένο?
διακλαδωτής που βρίσκεται δίπλα στο σεβρό με μία είσοδο και δυο εξόδους κάνει κατανομή?
Μήπως απλά τροφοδοτεί και τις δύο εξόδους? Η μία καταλήγει στην μπροστά αριστερά δαγκάνα.,η άλλη έξοδος καταλήγει στον κατανεμητή, που από ότι φαντάζομαι κάνει μείωση της πίεσης ή της παροχής.
Ο κατανεμητής έχει 5 στόμια . 2 εισόδους όπου η μία έρχεται από το σεβρό και τρεις εξόδους . Λογικά ο κατανεμητής έχει κι ένα διακλαδωτή πακτωμένο στο σώμα του σαν αυτόν δίπλα στο σέρβο. Αν λοιπόν ο ονομαζόμενος από εμένα διακλαδωτής είναι κάποιο εξάρτημα διαφορετικό,
αλλάζοντας τον κατανεμητή πρέπει να αντικαταστήσω και το εξάρτημα αυτό.
|
14-04-06, 22:03
|
|
|
|
Περιοχή:
Στην κατηφόρα!
|
|
στην προσπάθεια να ανεβάσω ένα jpg το έστειλα 2 φορές και εμεινα χωρις σχήμα.
|
17-04-06, 11:05
|
|
|
|
Περιοχή:
Στην κατηφόρα!
|
|
Τελικά βρήκα απάντηση. H μετατροπή είναι από g6 του 00. Την πληροφορία την πήρα από τον Κώστα στην αντιπροσωπία στην Κομοτηνή.
Πολύ φιλικός , με βοήθησε αρκετά και τον ευχαριστώ αλλά αυτό που με δυσαρέστησε ήταν ότι και με αλλαγή κατανεμητή το πρόβλημα αυτό δεν διορθώνεται. Το έχουν δοκιμάσει σε αρκετούς. Εσείς ρυθμίζεται κάθε 2500 με 3000 χλμ. τις πίσω δαγκάνες από το χειρόφρενο ?
|
20-04-06, 10:13
|
|
|
|
Περιοχή:
Στην κατηφόρα!
|
|
Αγόρασα ένα κατανεμητή από 101 με 15 ευρώ και τον διέλυσα για να καταλάβω τι παίζει. Δεν παίρνει πείραγμα όμως. Αν αλλάξω μπροστά τις δαγκάνες με μεγαλύτερες που θέλουν μεγαλύτερη παροχή η πίεση λέτε να διορθωθεί η κατάσταση?
|
|
|
20-04-06, 13:41
|
|
Αdministrator
|
|
Περιοχή:
πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
|
|
γιατι οχι?
20-04-06, 16:09
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
φίλε stm2001gr εγώ θα σε ρωτήσω κάτι.σε φρενά πήγες? (φρενάς = ο μάστορας που ασχολείται μόνο,το τονίζω μόνο,με φρένα και όχι και με φρένα)
αποκλείεται να μην διορθώνεται.εγώ δηλαδή πως έβαλα τα φρένα από το 20ν και βρήκα την υγειά μου?
όσον αφορά τις μεγαλύτερες δαγκάνες που είπες να βάλεις μπροστά.το λες και μόνος σου.από τη στιγμή που θέλουν μεγαλήτερη παροχή η πίεση πως θα δουλέψουν σωστά όταν εσύ απλά δεν θα τους την παρέχεις?το μόνο που θα πετύχεις είναι να μην ζεσταίνονται το ίδιο οι δισκόπλακες αφού οι δαγκάνες θα λειτουργούν στο ήμιση.
προσωπική μου άποψη πάντα
|
25-04-06, 10:56
|
|
|
|
Περιοχή:
Στην κατηφόρα!
|
|
Στους εμπρός δίσκους δεν υπάρχει κάποιο εξάρτημα που κόβει την πίεση υγρών προς τις δαγκάνες! Μόνο στα πίσω! Μπροστά δηλαδή, όσο μεγαλύτερη δαγκάνα και να βάλεις θα δουλέψει γιατί το έμβολο του σεβρό τροφοδοτεί απευθείας τις εμπρός και με περιορισμό τις πίσω. Αυτό που σκεφτόμουν εγώ ήταν αν βάλω μπροστά μεγαλύτερο φρένο, επειδή θα τροφοδοτεί τις εμπρός δαγκάνες με περισσότερο υγρό, ο κατανεμητής θα τροφοδοτεί και τις πίσω με περισσότερο αφού στην είσοδό του θα έχει μεγαλύτερη ποσότητα. Ο Κώστας στα ανταλλακτικά της ΤΟΥΟΤΑ στην Κομοτηνή μου είπε ότι άλλαξε κι αυτός καταν. σε πολλά αυτοκ. αλλά το πρόβλημα δεν διορθώθηκε. Μήπως σε εσάς τα πίσω φρένα λειτούργησαν με την αλλαγή των μπροστά δίσκων από μαμά σε 20v και όχι με την αλλαγή κατανεμητή!!!!
|
|
|
25-04-06, 19:07
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Νεα Ιωνια
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Ρε παιδια παιζει μια καλη ισως ευκαιρια να κονομησω ενα σετακι 4πιστονες μπροστα που προφανως θα εχουν μεγαλυτερη διαμετρο απο την εργοστασιακη. Σε αυτην την περιπτωση χρειαζεται να κανω και αλλες μετατροπες??? Αν ειναι να μπω σε τετοιους μπελαδες θα αλλαξω μονο δισκοπλακες (ΑΕ101). Α η ζαντα θα ειναι 15αρα σε λιγο οποτε δεν υπαρχει προβλημα χωρου. Δεν μιλαω για το αν θα χρειαστουν αποστατες και τετοια μιλαω για το αν θα χρειαστω κατι οπως αυτα που γραφετε στα τελευταια ποστ
|
|
|
30-04-06, 00:49
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stm2001gr";p="
Στους εμπρός δίσκους δεν υπάρχει κάποιο εξάρτημα που κόβει την πίεση υγρών προς τις δαγκάνες! Μόνο στα πίσω! Μπροστά δηλαδή, όσο μεγαλύτερη δαγκάνα και να βάλεις θα δουλέψει γιατί το έμβολο του σεβρό τροφοδοτεί απευθείας τις εμπρός και με περιορισμό τις πίσω. Αυτό που σκεφτόμουν εγώ ήταν αν βάλω μπροστά μεγαλύτερο φρένο, επειδή θα τροφοδοτεί τις εμπρός δαγκάνες με περισσότερο υγρό, ο κατανεμητής θα τροφοδοτεί και τις πίσω με περισσότερο αφού στην είσοδό του θα έχει μεγαλύτερη ποσότητα. Ο Κώστας στα ανταλλακτικά της ΤΟΥΟΤΑ στην Κομοτηνή μου είπε ότι άλλαξε κι αυτός καταν. σε πολλά αυτοκ. αλλά το πρόβλημα δεν διορθώθηκε. Μήπως σε εσάς τα πίσω φρένα λειτούργησαν με την αλλαγή των μπροστά δίσκων από μαμά σε 20v και όχι με την αλλαγή κατανεμητή!!!!
|
Φίλε stm2001gr εγώ θα πω αυτό που είδα και ένιωσα.με τον μαμά κατανεμητή του Ε101 και τα φρένα μπρος πίσω του 20ν το αυτοκίνητο δεν φρέναρε σωστά.με την αλλαγή του κατανεμητή βρήκα την υγειά μου.τώρα το τι λέει ο ένας και ο άλλος εγώ τα ακούω βερεσέ.και εμένα μου έλεγαν πως θα έχω προβλήματα με την μετατροπή και το ένα και το άλλο αλλά όλα αυτά τελικά δεν ισχύουν αρκεί να κάνει τη δουλειά ένας ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.
μια ερώτηση πάνω σε αυτά που έγραψες.πως το έμβολο του σεβρό τροφοδοτεί απευθείας τις εμπρός και με περιορισμό τις πίσω?από το σεβρό δεν πηγαίνει πρώτα στον κατανεμητή και μετά γίνεται ο διαχωρισμός?γιατί εγώ αυτό είδα όταν γινόταν η επέμβαση στο αυτοκίνητό μου.
|
|
|
02-05-06, 12:04
|
|
|
|
Περιοχή:
Στην κατηφόρα!
|
|
Το σωληνάκι από το έμβολο περνάει μέσα από τον κατανεμητή για τον δεξιό εμπρός τροχό, όπως και από ένα διακλαδωτή για τον αριστερό αλλά κάνει ελεύθερη διέλευση. Έκανα μία τομή σε ένα κατανεμητή μερικές μέρες νωρίτερα, και δεν εξηγείται και το φαινόμενο ότι το σωληνάκι του αριστερού τροχού το τροφοδοτεί από διακλαδωτη και την δεύτερη έξοδο του διακλαδωτή την παροχετεύει στον κατανεμητή. Η είσοδος αυτή λοιπόν του κατανεμητή επικοινωνεί με την μία μόνο έξοδο του κατανεμητή μέσω κάποιας βαλβίδας, που δεν έχει καμία απολύτως ρύθμιση. Τα άλλα τρία στόμια κάνουν την ίδια δουλειά των όσων εξήγησα παραπάνω. Τώρα αν ο 111 κατανεμητής έχει κάτι άλλο μου φαίνεται λίγο απίθανο.
Αυτό που προσπαθώ να κερδίσω από την όλη συζήτηση είναι να καταλάβω απολύτως το πώς λειτουργούν όλα τα συστήματα,και το τι θα διορθώσει το πρόβλημα μου. Πρέπει να ξέρω λοιπόν τι μου γίνεται πριν πάω στο φρένα που μάλλον θα είναι Θεσσαλονίκη (ξέρεται κανένα στην Ξάνθη?????????) και να τελειώσει και η δουλειά σε σύντομο χρόνο, μη φάω 4 μέρες στη Θεσσαλονίκη για να ψάχνομαι και χάνω μεροκάματα και πληρώνω μάστορες και κατανεμητές που ίσως δε μου κάνουν και προπάντων κάνουμε καλό στο site και τους συναδέλφους μεταδίδοντας πληροφορίες. Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος για διαξιφισμούς. Φιλικά Σταμάτης
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
Θέμα |
Δημιουργός |
Forum |
Απαντήσεις |
Τελευταίο Μήνυμα |
Brakes update |
Fanis |
TOYOTA COROLLA 111(G6) |
626 |
27-06-23 09:55 |
Brakes Update |
Fanis |
TOYOTA COROLLA E 12 |
439 |
06-03-21 20:23 |
Brakes Update |
Fanis |
TOYOTA COROLLA E*90 |
21 |
13-04-07 17:41 |
Brakes Update |
Fanis |
TOYOTA COROLLA AE86 |
2 |
06-10-05 12:41 |
Brakes Update |
Fanis |
TOYOTA COROLLA KE 70 |
0 |
31-12-04 15:12 |
Page generated in 0,16374302 seconds (81,85% PHP - 18,15% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:12. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|