Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-05-04, 14:00
Astakos Offline:

Περιοχή: Βούλα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
Astakos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Η ανάρτηση που βάλαμε είναι η KW Variante 2.

Tο αμάξι έχει σκληρήνει λίγο αλλά ούτως ή αλλιώς αυτό είναι το ζητούμενο!

Μπορείς να το κάνεις από "τραπέζι" μέχρι "βούτυρο" takaros.
Αυτές είναι ρυθμίσεις που τις επιλέγει ο οδηγός.

Για τα πρώτα 1000 Km αφήνεις τις μαμίσιες ρυθμίσεις και μετά προβαίνεις στο πως ακριβώς θες να συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο!
Εγώ το έχω καμπερώσει λίγο και η συμπεριφορά του είναι άψογη ακόμα και στην απότομη αλλαγή φορτίου.

Να φανταστείτε ότι προχτές μπήκα στην στροφή του ιπποδρόμου με 165-170 τράβαγα τιμονιές και το αμάξι δεν έλεγε να ξεκολήσει!!!!

Επόμενα βέβαια updates είναι μία μπάρα θόλου (οπωσδήποτε!!) της TTE ή SABELT, αντιστρεπτικές της Whiteline, και λάστιχα μεγαλύτερου πέλματος (205/50/16) με 7άρες ζάντες (αυτό βέβαια όταν χειμωνιάσει!!).
Re: TS FORUM
Παλιά 24-05-04, 13:47
vaggelis Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 273
vaggelis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

θα σου προτεινα 45αρι λαστιχο....ισως εχεις καποιο χαζοσπινιαρισμα παραπανω αλλα θα εχεισ βελτιωμενη αποκριση και αισθηση στο τιμονι......ποσο καμπερ εδωσες??? τωρα εχουμε -1 και υπαρχει οντως διαφορα....θα ηταν ωραιο να συναντιομασταν με τα TS να δουμε λιγο τις αναρτησεις οπως ειχαμε συναντηθει στο Carrefour στην αλιμου (αν θυμαται κανεις)
Παλιά 24-05-04, 15:00
Astakos Offline:

Εγώ είμαι μέσα Βαγγέλη...να κανονίσουμε μία συνάντηση!

Όσον αφορά τα 45άρια...αν ήταν να πήγαινα εκεί θα έβαζα τότε 17άρες ζάντες. Αλλά δυστυχώς έχω πολύ άσχημη εμπειρία με 45άρι προφίλ μου έκοβα τα λάστιχα σαν καρπούζια με τους "άριστους" ελληνικούς δρόμους! Οπότε μάλλον θα παώ στα 50άρια, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν με απασχολεί προς το παρόν. ¨Ασε να χειμωνιάσει πρώτα και βλέπουμε!

Στο θέμα κάμπερ...δεν έδωσα πολύ, -0,77. Είδα διαφορά, ιδίως σε γρήγορες καμπές. Το αμάξι λες και θέλει να μπαίνει ολοένα προς το apex κρατώντας φοβερά τις γραμμές του. Σίγουρα όμως δεν είναι μόνο το κάμπερ...είναι και η ανάρτηση! Παραπάνω φοβάμαι προς το παρόν να δώσω, για να μην πάω γρηγορότερα για λάστιχα!
Παλιά 25-05-04, 20:16
Το avatar του χρήστη Blade
Blade Offline:
Μικρό Μέλος

Περιοχή: Βουλιαγμένη
Δύναμη Σεβασμού: 257
Blade είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Πως είναι η KW σε σύγκριση με την Bilstein PSS9; Ετοιμάζομαι να βάλω την δεύτερη αλλά αν είναι καλύτερη η KW.....
Παλιά 25-05-04, 20:46
Το avatar του χρήστη DjBac
DjBac Offline:
Administrator

Μοντέλο: BMW Z4
Δύναμη Σεβασμού: 497
DjBac είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Δυστυχώς δεν μπορείς να συγκρίνεις κάτι εκτός αν τις δοκιμάσεις και τις 2 στο ίδιο ακριβώς αμάξι, με τον ίδιο οδηγό και τις ίδιες συνθήκες... Π.χ. σε πίστα την ίδια μέρα...

Z4 3.0i SMG
Παλιά 26-05-04, 10:24
liquidCTS Offline:

liquidCTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Ας πω και εγώ τις εντυπώσεις μου μιας και εκτός από την ανάρτηση άλλαξα και λάστιχα αλλά και ζάντες.

Από την ανάρτηση, με τις αρχικές ρυθμίσεις, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Εχω ήδη 2000 χιλιόμετρα με την καινούργια ανάρτηση... βλέπω μια μικρή χαλάρωση γιατί φαντάζομαι ότι έχουν δουλέψει τα λάδια και έχει στρώσει. Θα πρέπει να την πάω για ρύθμιση.. Εντυπώσεις.

1. Το αυτοκίνητο στρίβει! Πραγματικά στρίβει. Και κρατάει γραμμές. Χαρακτηριστικά, στην πρώτη δεξιά παρατεταμένη στην περιφερειακή οδό (από την πλευρά της Αττικής οδού), με 4η και 140-145 περνάς τη στροφή με ένα χέρι στο τιμόνι. Στρίβοντας το τιμόνι προς την έξοδο της στροφής το αυτοκίνητο ακούει πάρα πολύ και με κίνηση του τιμονιού προς τα μέσα επιστρέφει κανονικά και εύκολα στη γραμμή του. Σε εκείνη το σημείο μπαίνει και το lift αλλά το αυτοκίνητο δεν κάνει απότομες κινήσεις και συνεχίζει να γράφει την πορεία του.

Ακόμα και στην ευθεία, σε μικρές αλλαγές πορείας, βλέπεις ότι το τιμόνι οδηγεί το αμάξωμα με ακρίβεια. Σε αυτό το σημείο διαπίστωσα πρόβλημα με τις στενές ζάντες του TS φορώντας τα καινούργια Continental SportContact 2 (205/50/16). Τα λάστιχα δεν καθόντουσαν σωστά και το αυτοκίνητο "έπλεε" πολύ άσχημα και επικίνδυνα. Ετσι, τις άλλαξα με OZ Super Superleggera (16x7) και τώρα το αυτοκίνητο γράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια.

2. Δεν έχει καθόλου body roll. Ακόμα και στη αρχική ρύθμιση το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο στιβαρό και δεν έχει απότομες μετακινήσεις του αμαξώματος. Το κλασικό κλώτσιμα σε κάθε αλλαγή και ιδιαίτερα στο lift έχει εξαφανιστεί.

3. Βελτίωση στην συμπεριφορά του φρεναρίσματος. Το αυτοκίνητο δεν ρίχνει μούτρα. Φρενάρει όλο μαζί... Μοιάζει να κάθεται όλο μαζί.. και έτσι έχουν μειωθεί και τα ψαρέματα του πίσω μέρους. Δεν μπορώ να πω πιο πολλά γιατί χρειάζομαι άμεσα τακάκια και το φρενάρισμα μου έχει χειροτερέψει έτσι και αλλιώς. Η γενικότερη αίσθηση πάντως είναι ότι το φρενάρισμα, σε σχέση με το πως συμπεριφέρεται το αμάξωμα, είναι καλύτερο.

4. Εμπλοκή TRC/VSC. Αρκετά περιορισμένη σε σχέση με πριν.

5. Σαμαράκια. Με τις ρυθμίσεις που έχει τώρα το αυτοκίνητο, περνάει τα σαμαράκια με μια "γλύκα" καταπληκτική. Δεν έχει άγρια/απότομη συμπεριφορά. Περνάει γρήγορα αλλά γλυκά.

6. Σκληραίνει αρκετά σε ταχύτητες από 180 και επάνω. Σε διάφορα μικροσαμαράκια στην εθνική και με τα ταχύτητες 200+ νιώθείς αρκετά πιο σκληρή την ανάρτηση. Λογικό...

Και ένα δυο πραγματάκια που με προβληματίζουν ακόμα.
1. Σε ορισμένες περιπτώσεις το αυτοκίνητο βγάζει μούτρα. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ρύθμισης κάμπερ ή απλά μπαίνω με πιο πολλά από πριν. Θα αλλάξω τις ρυθμίσεις κοντά σε αυτές του Astakou και θα δω τι γίνεται.

2. Γενικά, το αυτοκίνητο τώρα αγαπάει πιο καλή άσφαλτο. Φαίνεται πόσο έχει βελτιωθεί στην καλή άσφαλτο. Σε πιο μέτρια, επειδή έχει γίνει πιο απόλυτο, θέλει προσοχή.

Αυτά! Με τις νέες ρυθμίσεις θα σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου πάλι.
Παλιά 26-05-04, 13:14
vaggelis Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 273
vaggelis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
μουτρα θα σου βγαζει οτι και να κανεις....αλλαζοντας το καμπερ πολλα μουτρα θα μετατραπουν σε χαζοσπινιαρισμα το οποιο ειναι πιο ακινδυνο αλλα χανεις περισσοτερο χρονο.....ο κωλος σε μας εχει γινει ιδιαιτερα παιχνιδιαρικος.....εχω καταφερει και το εχω πλασαρει πριν απο στροφη οπως και το χω διπλωσει σε στροφη με φρενα.....(το ESP αργησε λιγο να καταλαβει τι παιζει)

α και εχουμε και τις ιδιες ζαντες....και εμεις 16 x7 Superleggera
Παλιά 26-05-04, 13:20
Astakos Offline:

Nice post liquid!!

@Blade:

Παράθεση:
Πως είναι η KW σε σύγκριση με την Bilstein PSS9; Ετοιμάζομαι να βάλω την δεύτερη αλλά αν είναι καλύτερη η KW.....
Φίλε μου, να σου πω...

Σίγουρα το να αποφασίσεις ποιά ανάρτηση είναι καλύτερη από τις δύο πρέπει να κάνεις αυτό που λέει ο DjBac! Είναι βέβαια αρκετά πολυέξοδο και χρονοβόρο. Εγώ. κι ο liquid, καταλήξαμε στην KW ύστερα από research που κάναμε σε διάφορους αμορτισεράδες, μιλώντας και με άλλα παιδιά που έχουν TSport αλλά και από το Internet.

Όλοι κατέληγαν πως η PSS9 δεν κάθεται καλά στο αυτοκίνητο αυτό και το ψιλοκάνει τούμπανο. Ένας φίλος μίλησε και με έναν αγωνιζόμενο με TOYOTA και του είπε ότι από τότε που έβαλε KW βρήκε την υγειά του. Με αυτά κι αυτά λοιπόν αποφασίσαμε να βάλουμε την εν λόγω ανάρτηση. Και δεν νομίζω σε καμία περίπτωση να το έχουμε μετανοιώσει. Κοίτα τις εντυπώσεις και των δυό μας πιο πάνω!! 8)

Άσε που είναι και πιο φθηνή κατά 250 από την PSS9!!!

Πάντως φίλε, αν θέλεις κι έχεισ χρόνο, και μια που μένεις και πολύ κοντά μου (Βουλιαγμένη-Βούλα), μπορούμε να κανονίσουμε να συναντηθούμε κάπου προς Εν Πλω να δεις και το αμάξι, να το οδηγήσεις και να βγάλεις και τα δικά σου συμπεράσματα!!

Στείλε μου pm όποτε θες!!

Γιάννης!!
Παλιά 26-05-04, 13:55
Το avatar του χρήστη ΣΑΒΒΑΣ
ΣΑΒΒΑΣ Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 270
ΣΑΒΒΑΣ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ΦΙΛΕ ASTAKE , ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕΣ ,ΡΥΘΜΙΣΕΣ,ΤΗΝ KW ? ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΜΕΝΗ ΣΑΝ ΤΗΝ PSS9 ?
Παλιά 26-05-04, 16:17
Astakos Offline:

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΣΑΒΒΑΣ";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
ΦΙΛΕ ASTAKE , ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕΣ ,ΡΥΘΜΙΣΕΣ,ΤΗΝ KW ? ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΜΕΝΗ ΣΑΝ ΤΗΝ PSS9 ?
Ναι είναι επισκευαζόμενη!

Την έβαλα στον Ηλιόπουλο, Περιστέρι. Αναπαύσεως 14, 210-5750872. Ζήτα τον Θανάση και πες του εκ μέρους του Γιάννη με το TSport.

Ρώτα τον ότι θέλεις...είναι πολύ καλός και κάνει καλά την δουλειά του! Θα σου πει κι αυτός την γνώμη του για τις PSS9 (και πίστεψε με...σε αυτά που θα σου πει δεν είναι ο μόνος...τα έχω ακούσει από πάρα πολλούς!)
Κλειστό Θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέο Forum george1973 ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 0 31-08-10 13:44
Νέο forum george1973 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 17-07-10 13:50
Ke 30 Forum -3- GEORGIOS_XYNOS TOYOTA COROLLA KE30 550 14-04-10 23:14
Ke 30 Forum -2- DjBac TOYOTA COROLLA KE30 1211 09-01-07 16:47
TS FORUM 2 DjBac TOYOTA COROLLA T-SPORT 372 23-05-05 12:45

Page generated in 0,16869593 seconds (81,02% PHP - 18,98% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:30.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com