Αφου περασε κ ο Απριλιος ειπα μεσα στον Μαιο να ασχοληθω κ με το σασι. Εσπαγα το κεφαλι μου να βρω τι θα κανω με το σασι. Να το παω σε συνεργειο; Μου ζηταγαν πολλα για τις δουλειες που ηθελα να κανω. Δλδ αμμοβολη ολο το αμαξι απο κατω κ το μηχανοστασιο συν τα πραματα του. Δλδ διαφορικο,γεφυρα,ψαλιδια, γονατα αμορτισερ, μπαρες διαφορικου, πανχαρντ, κτλ. Ηθελαν φταιξιμο κ καποια νευρα στα πλαινα. Μετα μου εδωσε μια λυση ο ξαδερφος λεγοντας μου οτι βρηκε καποιον που εχει φορητη αμμοβολη κ ερχεται στο μερος που θες κ σου κανει εκει επιτοπου. Απο λεφτα ηταν πολυ πιο φτηνα απο συνεργειο αλλα το αμαξι δεν γινοταν να σηκωθει τοσο ψηλα ωστε να μπει απο κατω κ να βαρεσει οπου χρειαζεται. Την λυση την βρηκα στο ιντερνετ οταν ειδα πως να φτιαξω βαση για γυρισμα. Κοστος 75ε τα σιδερα. Οποτε ξεκηνησαμε μια Κυριακη πρωι με τον Κωστα κ μεχρι το απογευμα το αμαξι ηταν στα πλαγια. Ετσι μετα καταφεραμε να βγαλουμε τα παντα απο κατω χωρις να ειμαστε ανασκελα κ το αμαξι να ετοιμαστει για αμμοβολη. Στην συνεχεια ηρθε ο ανθρωπος κ εκανε αμμοβολη ολο το αμαξι κ το καθαρισε αν κ σε καποια σημεια η πισσα ηταν ακομα "ζωντανη" κ εβγαινε πολυ δυσκολα οποτε κ την αφησαμε. Μετα την αμμοβολη το πατωμα καληφθηκε με χαρτοταινια στα σημεια που ηθελαν επισκευη κ ασταρωθηκε με εποξικο ασταρι για να μην προλαβει να οξυδωθει απο την υγρασια. Προς μεγαλη μας εκπληξη δεν βρεθηκε ουτε ενα σαπιο σε ολο το πατωμα κ εδειξε οτι ηταν σε αριστη κατασταση παρα την ηλικια του! Αφου φτιαχτηκαν απο κατω 3-4 σημεια που ηταν χτυπημενα περασα αρμοκολλα οπου χρειαζοταν κ το περασα ολο πισσα ξανα. Ο λογος; Αφου αντεξε 30 χρονια λογο πισσας απο κατω γιατι να μην αντεξει αλλα τοσα; Σειρα ειχαν τα πραματα οπου γινανε κ αυτα αμμοβολη. Ασταρωθηκαν κ βαφτηκαν με μαυρο σατινε. Κ ηρθε η πολυποθητη στιγμη, σημειο καμπης στην ανακατασκευη αφου επιτελους αρχισε το μονταρισμα. Μπηκανε στην θεση τους ντεποζιτο, σωληνακια φρενων-βενζινης, Αλλαχτηκανε ολα τα σινεμπλοκ με πολυουρεθανης της Super Pro κ κουμπωσαν καινουργιες αντιστρεπτικες της cusco. Μπηκαν τα ψαλιδια αφου αλλαχθηκαν οι φουσκες στα ακρομπαρα κ μπηκε φρεσκο γρασσο. Η κρεμαγιερα επισκευαστηκε με καινουργια ρουλεμαν-ιμιμπαρα-ακρομπαρα-φουσκες-γρασσο κ κουμπωσε στην θεση της. Ολα μαζι μετα στην γεφυρα κ η γεφυρα στο σασι. Το αποτελεσμα για μενα ειναι ακρως ικανοποιητικο λαμβανοντας υποψην το μερος, τον χωρο, κ το μπατζετ μου. Κ ολα φτιαχτηκαν η επισκευαστηκαν απο μενα κ τον Κωστα. Σε συνεργειο δεν πηγε τελικα το αμαξι. Εσεις τι λετε;