Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι! |
|
|
|
|
|
28-10-08, 14:38
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Πάνο σου λεω. Η μονη περιπτωση να ειναι 100% συμβατα τα κυταρα ειναι μονο αν ειναι δικά σου.
Και οπως είπες, πριν τα καταψυξουν τα ελεγχουν.
Αυτο που σου λεω εγω πιάνει τις περιπτωσεις που παθαίνεις κάτι μετα την γέννα απο εξωγενείς παράγοντες.
Αν γεννηθείς με πρόβλημα, θα το δουνε και στις εξετασεις αιματος του δειγματος και θα σου πουνε πως ειναι ακατάληλα για φύλαξη. Είδες πως παίρνουν αιμα και απο τη μητερα για να δουνε μηπως περασε εκεινη καποια ασθενεια στο μωρό. Σε αυτη την περιπτωση, ναι, πρεπει να ψαξεις να βρεις συμβατό δότη.
Αλλά θυμησου πως δεν ειναι καθολου ευκολο να βρεις συμβατο δότη. Το DNA ειναι εντελως προσωπικό σαν το δαχτυλικό αποτυπωμα. Και να βρεις δλδ συμβατο δότη δεν θα ειναι στο 100%.
Και ξαναλεω για να μην τα μπερδευεις (γιατι στο τηλεφωνο μου φανηκε πως δεν εχεις καταλάβει απολυτα). Δεν κρατανε το αιμα. Δεν ειχει να κανει η συμβατοτητα με την ομαδα αιματος. Το βλαστοκυταρο εχει να κανει με το DNA. Και απλά, στο παρελθον (και τωρα δλδ αν υπάρξει ανάγκη και δεν εχουν φυλαχτει τα βλαστοκυτταρα) σου παιρνουνε δείγμα βλαστοκυτταρων απο τον μυελό των οστων. Απλά τωρα μπορουν και το παιρνουν και το κρατανε απο τον ομφαλιο λωρο μετά τη γεννα.
Αυτο να εχεις στο μυαλό σου. Τον μυελό των οστων...
Και να ρωτησω και κατι αλλο. Ας υποθεσουμε πως το παιδι σου γεννιεται υγειεστατο. Και, χτυπα ξυλο, παθαινει κατι στην πορεία απο ασχετο λογο. Πας στην τραπεζα και τους λες να σου δωσουν τα δικά του και σου απαντανε πως τα χρησιμοποιησανε για καποιον αλλο. Και πως τωρα πρεπει να περιμενεις να βρεθει συμβατος δοτης, αν θα βρεθει... Τί κανεις?
|
28-10-08, 16:20
|
|
Αdministrator
|
|
Περιοχή:
πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
|
|
περιμενεις......
αν πας στην τραπεζα που στα φυλανε για να στα δωσουν και σου λενε δεν κανουν η δεν τα εχουμε τι κανεις?
29-10-08, 10:11
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Τι θα πει "δεν κάνουν" ρε συ? Ειπαμε... τα δικά του ειναι 100% συμβατά.
Τι θα πει "δεν τα έχουμε" ρε συ? Είπαμε... τα δικά του φυλάνε οπότε είναι ΑΜΕΣΑ διαθέσιμα.
Μη λεμε τα ιδια και τα ίδια...
Το "περιμένεις" το λες πολύ χαλαρα σαν να μην τρεχει τίποτα... Λες και περιμενεις να σου ερθουν τα μπουζι απο Αμερικη και καθυστερήσανε...
Τι θα πει "περιμενεις"? Εχεις πληρωσει και θέλεις αμεση εξυπηρετηση ειδικά σε τετοιο θέμα υγείας...
Τεσπα... ειπαμε... δική σου η απόφαση....
Θα κοιταξω να παρω τηλεφωνο σημερα στην δικιά μου για να ρωτησω αυτα που μου ειπες, και θα επανελθω.
|
|
|
|
29-10-08, 12:30
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Λοιπόν Πάνο, μόλις ξαναμιλησα με την εταιρία. Θα σου πω ακριβως τι μου ειπανε, χωρις να κρίνω αν ειναι σωστα ή λάθος. Στα λεω απλα για να ψαξεις το θεμα και να ρωτησεις αν ισχυουν.
1) Μου ειπανε πως αν δωσεις τα βλαστυκα κυταρα στην κρατική τραπεζα ειναι σαν να τα χαρίζεις. Δεν πρόκειται σε καμια περιπτωση αν τα χρειαστεις να σου δωσουν τα ίδια του παιδιού σου.
2) Αν χρειαστείς βλαστοκύταρα θα πρεπει να πληρωσεις εξτρα λεφτα (ενα μεγαλο ποσο πχ 2000 ευρω) μονο και μονο για να ψάξουν να βρουνε συμβατα.
3) Αν και όποτε σου βρούνε συμβατο δότη θα πρεπει να πληρωσεις πάλι ενα μεγαλο ποσό για να τα αποσύρουν και να στα δώσουν.
Επίσης επιβεβαιωσα για 100η φορά ότι τα βλαστικά κυταρα που φυλανε και θα μου δωσουνε ειναι τα ίδια του παιδιού μου. Επειδη τα ελεγχουν πριν τα καταψυξουν, αν εβρισκαν καποια ανωμαλία θα τα κρίνανε ακατάλληλα προς φύλαξη. Αν, οπως λες, εχουν μια ασθένεια που θα εμφανιστεί στην πορεία, τότε και πάλι βοηθάνε γιατί σου παρατείνουνε την καλή υγεία μέχρι να βρεις τι θα κανεις.
Για ψαξε το θεμα και πες μου. Πάντως μου ειπανε πως αν θελεις παρε τους και εσυ τηλεφωνο να στα πουνε (ή να σου κλεισουν και ραντεβου κατ' οικον). Το τηλεφωνο στο εχω δώσει.
|
|
|
|
29-10-08, 23:44
|
|
Αdministrator
|
|
Περιοχή:
πειραιας
|
|
δεν κανουν τα 100% συμβατα...
τοσοι γιατροι μου το χουν πει και θα το ξαναεπιβαιβεωσω αυριο που θα παμε στο γιατρο...
αυτα για τις τιμες τις εχτρα που λες ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
αν στο ειπαν απο την εταιρια σου για την κρατικη ειναι δυσφημηση και απλα θελουν ξυλο οι αγγλοι.
εχουν διαβαστει δεκαδες αρθρα σε εφημεριδες(με μαρτυρα)
οι ιδιωτικες εταιριες ειναι απατη. αν θες το καταλαβαινεις...
τα λεφτα δινεις μονο...
αυριο θα μου εχει απαντησει ο συναδελφος σε ποια εταιρια εγγλεζικη τα πηγε..
ελπιζω να μην ειστε στην ιδια γιατι θα χαλαστεις...
εκτος αν ολες οι ιδιωτικες εταιριες ειναι σκαρτες και συ βρηκες την καλυτερη βρε!!!
τοτε πασο...
ξαναλεω το θεμα ειναι να μην πιαστει κοροιδο κανενας!!!
τι τους πηρες τηλ ρε συ? δλδ θα σου ελεγαν κατι αναποδο απο αυτο που συμφερει την εκαστοτε εταιρια?
καθαρο θεμα marketing το βλεπω απο αυτα που σου παν...
αληθεια ελληνικο φορουμ οσο αναφορα τα βλαστοκυτταρα εχεις διαβασει?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MARMEL : 29-10-08 στις 23:56.
|
|
|
|
30-10-08, 00:05
|
|
Αdministrator
|
|
Περιοχή:
πειραιας
|
|
διαβασε αυτο...
Σήμερα λοιπόν η πιθανότητα να χρειαστεί ένα παιδί τα βλαστικά κύτταρά του είναι μικρότερη από μία στις 20.000 (τόση είναι η συχνότητα των παιδικών λευχαιμιών). Αλλά δεν μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν τα κύτταρα του ιδίου του ασθενούς! Οπως εξήγησε μιλώντας προς «Το Βήμα» ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής - Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, και πρόεδρος του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου το μόσχευμα του ιδίου του ασθενούς δεν είναι κατάλληλο για μεταμόσχευση επειδή είτε πάσχει και το ίδιο (σε κληρονομικές παθήσεις) είτε πάσχει δυνητικά (σε περιπτώσεις εμφάνισης της λευχαιμίας τα πρώτα έτη της ζωής). Επιπλέον, σε περιπτώσεις λευχαιμιών το αυτόλογο μόσχευμα (από τον ίδιο τον ασθενή) υστερεί του αλλογενούς (από άλλον άνθρωπο) επειδή στερείται αντιλευχαιμικής δράσης. Σε αυτή την περίπτωση η ύπαρξη μιας κρατικής τράπεζας όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση θα έλυνε το πρόβλημα. Και όσο περισσότερα δείγματα ομφαλοπλακουντιακού αίματος διέθετε μια τέτοια τράπεζα, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα είχε ο οποιοσδήποτε να βρει συμβατό μόσχευμα, είτε επρόκειτο για παιδί είτε για ενηλίκους. Φτάνει να σας πω ότι ως τώρα έχουν ανά τον κόσμο πραγματοποιηθεί 6.000 μεταμοσχεύσεις από μη συγγενή δότη και τα μοσχεύματα αυτά ελήφθησαν από κρατικές τράπεζες. Οι πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης είναι μία προς 30.000. Επομένως, αν είχαμε αποθηκευμένα ομφαλοπλακουντιακά μοσχεύματα περισσότερα από 30.000, θεωρητικά θα έβρισκαν δότη όλα τα παιδιά και οι ενήλικοι μικρού σωματικού βάρους όταν θα είχαν ανάγκη. Το βάρος παίζει καθοριστικό ρόλο στη δυνατότητα και στον χρόνο εμφύτευσης του μοσχεύματος. Οι γεννήσεις ανά έτος στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερες από τον αριθμό αυτόν. Κανένα παιδί δεν θα έμενε χωρίς δότη. Εδώ αναδεικνύεται ο ρόλος του κράτους και δη των υπηρεσιών Υγείας».
και αυτο.. ειναι απο την ιδια σελιδα
Δεδομένα
* Κανένα λοιμώδες νόσημα δεν θεραπεύθηκε ποτέ με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων οποιουδήποτε τύπου και κανείς επιστήμονας ποτέ δεν υπαινίχθηκε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον!
* Τα κληρονομικά νοσήματα δεν μπορούν να θεραπευτούν με βλαστικά κύτταρα του ίδιου του ασθενούς, καθώς και αυτά φέρουν τη γενετική βλάβη που οδήγησε στη νόσο.
* Προς το παρόν η μόνη επιτυχής και σχετικώς ευρεία χρήση βλαστικών κυττάρων του ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι σε ορισμένες περιπτώσεις λευχαιμιών. Υπολογίζεται ότι ως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 6.000 μεταμοσχεύσεις τέτοιων κυττάρων από μη συγγενή αλλά συμβατό δότη.
* Υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να επεκταθούν οι εφαρμογές των κυττάρων αυτών και σε άλλες ασθένειες, αλλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρονικό ορίζοντα στον οποίο κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό.
εσυ μου λες οτι κανουν μονο τα δικα σου 100% και οι επιστημονες λενε αλλα. τι να πιστεψω δλδ ρε μαντ?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MARMEL : 30-10-08 στις 00:11.
|
|
|
|
30-10-08, 00:24
|
|
Αdministrator
|
|
Περιοχή:
πειραιας
|
|
Στέλιος Γραφάκος / παιδίατρος-αιματολόγος, διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
— Αν ένα παιδί πάσχει από λευχαιμία ή άλλη κακοήθη νόσο του αίματος η οποία απαιτεί μεταμόσχευση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία του τα λεγόμενα «βλαστοκύτταρα»;
— Ασφαλώς όχι. Η αυτόλογη μεταμόσχευση δεν έχει έννοια σε αυτές τις περιπτώσεις. Ψάχνουμε πάντα για συμβατό μόσχευμα από άλλο παιδί, υγιές, πιθανώς αδελφάκι. Εμείς έχουμε κάνει 19 μεταμοσχεύσεις στη μονάδα μας, χρησιμοποιώντας τις 9 φορές μόσχευμα από άλλα παιδιά που έχουμε βρει σε δημόσιες τράπεζες «βλαστοκυττάρων» –όπως είναι γνωστές– σε Αμερική, Ισπανία ή Ιταλία. Για τις υπόλοιπες 10 χρησιμοποιήσαμε συμβατό μόσχευμα από αδελφό ή αδελφή.
— Η συντριπτική πλειονότητα των γονέων, όμως, προτιμούν τις ιδιωτικές τράπεζες. Τι αποτέλεσμα έχει αυτή η πρακτική;
— Στην πραγματικότητα τα «βλαστοκύτταρα» αυτά δεν μπορούν, όπως έχουν τα πράγματα, να χρησιμοποιηθούν για κανέναν. Εμείς δεν γνωρίζουμε την ιστοσυμβατότητά τους, επειδή οι ιδιωτικές τράπεζες δεν ασχολούνται με αυτό κι έτσι δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Τόσο η Αιματολογική Εταιρεία όσο και εγώ είμαστε εντελώς αντίθετοι με τις ιδιωτικές τράπεζες κι έχουμε κατ’ επανάληψη εκφράσει τις απόψεις μας στο υπουργείο Υγείας, χωρίς αποτέλεσμα. Πρόσφατα, απαγορεύτηκε και στην Ιταλία η λειτουργία τους. Η διεθνής τάση είναι υπέρ της κατάργησης των ιδιωτικών τραπεζών όπως λειτουργούν σήμερα. Πρέπει να αποκατασταθεί η κοινωνική αλληλεγγύη κι αυτό σημαίνει ότι τα «βλαστοκύτταρα» πρέπει να φυλάσσονται χωρίς κόστος για τον δότη και να είναι διαθέσιμα σε αυτόν που τα χρειάζεται με απόλυτη προτεραιότητα. Αν τα «κρύβουμε» είναι μη χρησιμοποιήσιμα και δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια για πολύτιμα μοσχεύματα.
— Λέγεται ότι μπορούμε, στο μέλλον από βλαστοκύτταρα να φτιάξουμε ιστούς ή όργανα π.χ. καρδιές. Αυτός δεν είναι αρκετός λόγος για να δοθούν προς φύλαξη βλαστοκύτταρα;
— Πρόκειται για παραπληροφόρηση. Τα λεγόμενα βλαστοκύτταρα – δεν πρόκειται για βλαστοκύτταρα, αλλά για στελεχιαία ή αρχέγονα κύτταρα– δεν είναι κατάλληλα για τέτοιους σκοπούς. Εκεί μπορούν να χρησιμοποιηθούν κύτταρα από τον μυελό των οστών του κάθε ασθενούς και, επομένως, δεν έχουμε ανάγκη το αίμα του ομφάλιου λώρου και τα κύτταρα που περιέχει. Ηδη σε συνεργασία με το Ωνάσειο χρησιμοποιούμε τέτοιες τεχνικές σε εμφραγματίες και δεν είναι κάτι άγνωστο στην Ελλάδα. Δεν έχει, όμως, καμία σχέση με τα «βλαστοκύτταρα»!
— Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπ. Υγείας σκέπτεται να καλύψει τις δαπάνες φύλαξης βλαστοκυττάρων, μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων. Τι γνώμη έχετε;
— Θεωρώ αδιανόητο κάτι τέτοιο. Προτιμώ να μην το σχολιάσω.
|
30-10-08, 00:27
|
|
Αdministrator
|
|
Περιοχή:
πειραιας
|
|
Η άποψη της κας Σταυροπούλου, όμως, για τη μεταμόσχευση στο ίδιο το άτομο αλλά και το ρόλο των ιδιωτικών τραπεζών είναι τελείως διαφορετική: «Ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες της «μίας νύκτας» και να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα σε μία πενταετία και μετά δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Αυτοί κάνουν ευτυχισμένες τις μητέρες λέγοντάς τους διάφορα παραμύθια, όπως «αν μαζέψετε τα βλαστοκύτταρα θα λύσετε το πρόβλημα του παιδιού σας». Ενδεχομένως, αυτή η άποψη να μην είναι 100% λάθος. Ισχυρίζονται, όμως, ότι θα κάνεις αυτόλογη μεταμόσχευση όταν το παιδάκι σου το χρειαστεί. Στην περίπτωση, για παράδειγμα, μίας λευχαιμίας στα 12 ή στα 15. Αυτό δεν ισχύει επιστημονικά γιατί η επίσημη επιστημονική κοινότητα, οι αιματολόγοι, δηλαδή, δεν πρόκειται να πάρουν αυτόλογα κύτταρα να μεταμοσχεύσουν σε ένα παιδί με λευχαιμία. Επομένως, δεν θα υπάρχει κανείς αιματολόγος-μεταμοσχευτής να χρησιμοποιήσει το ίδιο κύτταρο στο άρρωστο παιδί. Θα πάρει άλλο, αλλογενές. Αντίθετα, ενδέχεται μέσα στην οικογένεια να υπάρχει ένα άλλο παιδάκι που θα έχει την ανάγκη. Αυτό έχει εφαρμογή και το μαζεύουμε εμείς, επίσημα. Αυτό δεν το στέλνουμε στις παγκόσμιες δεξαμενές. Έχουμε μαζέψει μέχρι στιγμής περί τις 20 μονάδες, για περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα μέσα στην οικογένεια, είτε υπάρχει ένα άρρωστο αδερφάκι, με θαλασσαιμία ή οικογενειακό διαβήτη κλ. Όχι, όμως, για πάσα νόσο μαζεύουμε τα κύτταρα για να τα καταψύξουμε. Θα μου πείτε, «μα έτσι που πάει η επιστήμη μπορεί σε δέκα χρόνια να τα χρησιμοποιήσουμε και να κάνουμε παρεμβάσεις». Η πρόοδος της τεχνολογίας θέτει αυτό το σοβαρό ερώτημα. Το θέμα είναι, όμως, πώς τα μαζεύουν, διότι δεν υπάρχει έλεγχος σε αυτή τη διαδικασία. Πρώτα απ' όλα, δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο. Δεν έχει εναρμονιστεί η εθνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα. Κάνει ο καθένας ότι θέλει. Αφήνει τους μαιευτήρες να κάνουν αυτές τις συλλογές που δεν είναι οι αρμόδιοι, το δίνουν σε έναν πατέρα, ο οποίος μέσα στην παραζάλη του το δίνει σε μία μεταφορική εταιρεία. Αυτή το στέλνει σε κάποια τράπεζα του εξωτερικού, είτε στις Βρυξέλλες, είτε στην Μ. Βρετανία και είναι ήσυχος ότι όλα είναι εντάξει. Δεν είναι, όμως, έτσι».
ρε μιχαλη εχω κουραστει ειλικρινα να διαβαζω... και να ψαχνω...
πλεον ειμαι στον δρομο μου...
μπορεις απο καπου που να το εχει γραψει καποιος επωνυμος να αναιρει αυτα που διαβασες παραπανω?
οσο αναφορα τη συμβατοτητα και αμα θα πρεπει να ναι τα δικα του η οχι. εκει ειναι το θεμα μας.
και φυσικα μη μου πεις τι σου ειπαν απο την τραπεζα σου....
ετσι δεν ειναι ρε μαντ? εδω ρε πιο πολυ ανυσηχω και στεναχωριεμαι για σενα παρα για μενα ρε γαμω την τρελα μου μεσα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MARMEL : 30-10-08 στις 00:43.
|
30-10-08, 00:43
|
|
Αdministrator
|
|
Περιοχή:
πειραιας
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Πάνο σου λεω. Η μονη περιπτωση να ειναι 100% συμβατα τα κυταρα ειναι μονο αν ειναι δικά σου.
|
θα θελα να μου πεις σε παρακαλω ρε μιχαλη αυτο ποιος στο ειπε?
|
30-10-08, 13:20
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Για εμενα να μην στεναχωριέσαι καθόλου φίλε. Ειμαι πεπεισμένος ότι έχω κάνει πολύ σωστη κίνηση. Και μονο που δεν ειναι ελληνική ή κρατική η εταιρία και η νομοθεσία που με καλυπτει βαση του συμβολαιου που εχω υπογραψει είναι με το Αγγλικό δίκαιο, αισθάνομαι πολύ εξασφαλισμένος. Και είδες, σε ενα απο τα αρθρα που εβαλες το λεει και αυτη η κα. Σταυροπούλου ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα που να ειναι εναρμονισμενο με την ΕΕ.
Εγω αντιθέτως στεναχωριέμαι για εσένα.
Για να μην κανω τον δικηγόρο του διαβόλου, αν βρεις χρόνο, παρε τηλεφωνο στην εταιρία που τα εχω φυλάξει εγω (στο εχω δωσει το τηλεφωνο) και σκίσε τους στις ερωτησεις και πες τους ολα αυτα που σου ειπανε και διαβασες σε όλα τα φόρουμ.
Παρτους και πες μου τι σου απαντησανε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madvinegar : 30-10-08 στις 14:36.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Page generated in 0,22137094 seconds (86,42% PHP - 13,58% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:00. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|